-
Premalo žive spermići
Moja priča, pa ako vam je sumnjivo obavezno provjerite s laboratorijem.
Kao što sam već napisala u naslovu, doznali smo razlog zašto imamo lošije rezultete oplodnje. Naime, meni izvade nekoliko dobrih stanica i jedna ili ni jedna se ne oplode, a kod dr. Poljaka jedna stanica prirodno i super se razvija. Ništa mi jasno?! U čemu je caka?
A onda... odlazak na Sv.Duh, malo ažurnija biologica, malo otvorenija priča i malo hrabrosti da se čak i na otpusno pismo napiše da uzorak muškarca treba uzimati što kasnije jer se njoj dogodilo slijedeće:
Kao što znate, spermići žive i do cca 48 sati, kako kome i kako kada. Kada se kaže slabije preživljavanje znači da umiru , recimo, u jedan dan.... Savjesna biologica je našla podatak o lošem preživljavanju kod nas u kompaću... pa se odmah odluči na ICSI da ne riskira. MM da uzorak,sve u redu... idemo dalje... meni izvade njih više komada..... odu u laboratorij i dok su čistili moj materijal i spremali za sudar sa materijalom MM prođe oko 1,5-2. Tada biologica opet pogleda kroz mikroskop i nađe pokolj- 99% spermića je umrlo, a onih nekoliko zadnjih je u nesvjesti, Nije mogla vjerovat da se to dogodilo, sve je napravila školski, samo smo mi bili u inkubatoru, nalazi su mikrobiološki u redu. Odmah se uhvatila posla i uspjela je oploditi jednu stanicu, druge je obradila kako treba, ali sa jedva živim spermićima... pa naravno da se nisu dijelile... i jedna je uspjeh, mali je ožito bio žilav, podijelio se sa stanicom, ali nije imao dovoljno snage da se još i zadrži. Šteta, sigurno bi od njega nastao mali/ mala borac.
Svaka čast biologici, ne samo da mi je otvoreno sve rekla, objasnila nego je popričala sa doktorima, dogovorila nam pregled sa jednim od njih koji se zainteresirao za MM, odlučio naći uzrok. Stvar nije baš od juče i pitaju se oni.... zašto nam nitko prije nije rekao za problem... morali su to vidjeti svi osim dr. Romca u cito jer je tamo MM davao uzorak tek kada bi znali da je s mojim dijelom sve ok.
A mi, jednostavni nismo zadnje vrijeme radili njegove nalaze... koji glupani.
I.... sada znam što se dogodilo u Sloveniji. Tamo su me punktirali oko 2 sata nakon što je MM dao uzorak... drugim riječima, ICSI su radili sa već umrtvljenim spermićima... samo su mi trebali reći, a ne da dođem drugi put pa će malo pripazit. Šta je najgore, nije ničija greška jer jednostavno nitko, pa ni mi, nismo znali dok se nije dogodilo.
Zato, prije svakog postupka, moj savjet, neka VM muški odradi svoje nalaze, provjeri sve detaljno jer njega će manje bolit nego vas uzaludna punkcija.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma