Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: TEHNIKA ZAMATANJA BEBE PRI SPAVANJU

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno TEHNIKA ZAMATANJA BEBE PRI SPAVANJU

Nisam znala gdje da postavim to pitanje, pa molima adminicu da prebaci gdje misli da to spada

Pitala me seka, odnosno dala mi zadatak da pronadjem nesto o jednoj tehnici zamatanja bebe.ne zamatanja pelena nego bebe kad ide spavati...ko prije , ili ko u maminom trbuhu skroz usko u neku pamucnu dekicu..

Nisam nista nasla, a mozda ne znam gdje treba traziti

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ima članak o tome u jednom starom broju časopisa Bebe.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Jesi mislila na swaddling?

Evo, nabrzaka par linkova koje sam "izguglala" imaš i video, sličice...

http://www.babyslumber.com/swaddling/8.html

http://www.todaysparent.com/baby/hea...07_121003_2224

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

hvala

nasla sam i ja dosta na googlu

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

I drugi put!

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja bih voljela znati dal je bebi ugodno tako zamotanoj?

dal to ima nekih prednosti/mana?

do koje starosti su tako zamotane?

moze li netko dati odgovor/hvala

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja se nadam da će rujan biti hladniji inaće maloj princezi neće biti baš milo onako zamotanoj..Mi smo Karla zamatali u "kukuljicu", al onako prema instinktu ne po nekim uputama, glavno da nije previše stisnut.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj we&baby prvotno napisa
    ja bih voljela znati dal je bebi ugodno tako zamotanoj?

dal to ima nekih prednosti/mana?

do koje starosti su tako zamotane?

moze li netko dati odgovor/hvala
    to ti je za cry out ekipu, imas maramu pa mrvicu zamotaj uz sebe

samo pogledaj primate, jel iko radi mumije od vlastite djece (ovo pripisujem hormonima i da ti kojesta pada na pamet)

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Moja mama je tako zamatala u obicnu pelenu Annu prvih mjesec dana (dok sam bila jos neiskusna mama). Ja sam bila jaaaako protiv,izmedju ostalog cinilo mi se da se dijete moze ugusiti ako se migolji i pelena joj dodje preko nosica. Nije mi se to bas svidjalo. No, Anna danju nije uopce spavala ako nije tako bila zamotana. Toliko je lamatala rukicama da se lupila po nosu i razbudila u roku par minuta, a ako su joj rukice bile zamotane onda bi spavala sat, dva. Posto je imala katastrofalne grceve, san je i njoj i nama bio dragocjen, tako da sam eto popustila. Mislim da ta "metoda" ima svoje za i protiv, ali sasvim sigurno po ovim vrucinama to ne bih dozvolila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Teta Eta prvotno napisa
    Moja mama je tako zamatala u obicnu pelenu Annu prvih mjesec dana (dok sam bila jos neiskusna mama). Ja sam bila jaaaako protiv,izmedju ostalog cinilo mi se da se dijete moze ugusiti ako se migolji i pelena joj dodje preko nosica. Nije mi se to bas svidjalo. No, Anna danju nije uopce spavala ako nije tako bila zamotana. Toliko je lamatala rukicama da se lupila po nosu i razbudila u roku par minuta, a ako su joj rukice bile zamotane onda bi spavala sat, dva. Posto je imala katastrofalne grceve, san je i njoj i nama bio dragocjen, tako da sam eto popustila. Mislim da ta "metoda" ima svoje za i protiv, ali sasvim sigurno po ovim vrucinama to ne bih dozvolila.
    pa zato imas maramu da je dijete uz roditelja i nemas lamatanje i dijete mirno spava a ti si pokretna i mozes sve obaviti i po doma i po vani

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a koja je svrha takvog zamatanja bebe?
    ne kuzim, pliz, objasnite mi. :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj clio180 prvotno napisa
    a koja je svrha takvog zamatanja bebe?
    ne kuzim, pliz, objasnite mi. :?
    to je za mame kojima je marama i ap nepoznato, pa kao zamotaju bebu u krpu da ju stisnu da se beba kakti osjeca ko u maminom trbuh

faktor topline, otkucaja srca, umirujuci faktor blizine roditelja je zanemaren

koja je svrha? pa koja je svrha dude varalice? svi nekako pokusavaju umiriti placucu bebu, a neko se educira vise neko manje, neko ima vise povjerenja u svoje instinkte a neko manje

po meni je zivi idiotizam, a svako naravno radi kak hoce (neko recimo i pusi u blizini bebe)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je ti isto koma
    kako bi vama bilo da vam netko zaveže ruke uz tijelo?

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne znam kako bih se ja osjecala da mene neko zamota u deku ili plahtu i stavi u krevet. kako bi me to trebalo smiriti? dudu varalicu bih jos i grickala , ali ovo umatanje! bo?!?!

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I Anna je vristala i vristala i na rukama, u mom zagrljaju, imala je grceve po 8 sati u komadu. Mislim da se rijetko tko nanosao svog djeteta kao ja - i dan danas je tako. Kada se smirila i zaspala (jos jednom, do starosti mjesec dana), ako bi ju moja mama tako zamotala onda je malkice i odspavala, ako ne - odmah bi se probudila. Da, nije bilo "lijepo" za vidjeti, ali dijete je MIRNO SPAVALO, tako da je njoj kao sasvim maloj bebi to ocito odgovaralo. Ne zelim se ovdje pravdati, ne pusim, ne pijem alkohol, dojim 15 mjeseci sa gustom, dijete nije dobilo dudicu, pije iz case, vozimo se u sjedalici, ne koristimo hodalice, etc, etc... i onda si netko uzme za pravo da me usporedjuje sa mamom pusacicom... c...c...c.... (copy paste-"zivi idiotizam") :/. Bezobrazluk, rekla bih!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Teta Eta slažem se stobom!

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

teta eta, svaka beba je posebna beba, i za svaku bebu postoje posebne metode i posebni nacini uspavljivanja, smirivanja i ostalo. ja za uspavati moga Jana, pustim neki house mix (uvijek isti) i on prvo pocne plesati u mome narusju, pa nakon 5 minuta spava i ja ga stavim u box. mozda netko to smatra losim, ali moje dijete se sretno uspava i voli pjevati i plesati!.
    velika tebi bi bebi!!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    po meni je zivi idiotizam, a svako naravno radi kak hoce (neko recimo i pusi u blizini bebe)
    Mislim da su ovo prežestoke riječi . :/

Dakle,rekle ste da se od bebe napravi mumija,da se beba umata kakti u krpu...da dalje ne nabrajam.
    Žena je lijepo,pristojno pitala nešto o takvoj tehnici zamatanja-šta,sad ni pitati ne smije a da je netko ne napadne?
    Njezina malena nećakinja još se nije ni rodila,ona samo pita,želi saznati nešto o tome,a onda će njena seka odlučiti sama hoće li ili neće pokušavati umiriti dijete na taj način.

stelerina,ako će beba imati problem sa grčićima ova tehnika katkad pomogne kao zadnja slamka spasa.
    Moj je Josip dva mjeseca patio od grozomornih grčeva u večernjim satima-uvijek bi plakao 4 sata u komadu,i ja s njim.
    Pokušala sam sve:nosila sam ga satima,nadajući se da će ga umiriti kucaji srca,skidala se i golog ga prislanjala na kožu nadavši se da će pomoći skin to skin kontakt,probala sa kapima,i na kraju sam ga umotala čvrsto u dekicu slično ovome načinu,i to mu je izgleda jedino godilo i zaspao bi.Ne uvijek,ali vrlo često da.
    Umatanje u dekicu me doslovce spasilo tih dana.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Osobno nikada ovu metodu nisam probala,jer nisam ni znala za to !

Dakle,ne znam ni da li je dobra,ni dali nije :/

Međutim,mm-ova sestrična je nedavno došla s bebom od 5 mj. iz Australije i tako stalno povija malenu za spavanje. Njima tamo to savjetuju u rodilištu. Ja sam prvo bila šokirana,a onda sam skužila da to i nije tako loše....malena spava od 9 navečer do 9 ujutro bez ijednog buđenja,čak ni ne papa po noći. Ja sam zaista ostala iznenađena,e sad da li to ima veze s tom metodom ili ne,ja ne znam .

Ja sad ovdje ne svjetujem ništa,jer nemam osobnog iskustva,ali eto prenosim tuđa !!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Protiv beba mumuija spasite ih da budu slobodne!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nikad nisam koristila ovu tehniku, imam maramu, a sad koristimo sling...
    ALI, ne mogu shvatiti potrebu napadanja i ismijavanja ljudi koji se usude postaviti pitanje o nečemu drugačijem :? Za ovu "tehniku" sam samo čula, kad je Stelerina postavila pitanje, sjetila sam se naziva, proguglala i njoj ostavila da dovrši svoje istraživanje, jer je njen post/pitanje išlo ovako:
    Pitala me seka, odnosno dala mi zadatak da pronadjem nesto o jednoj tehnici zamatanja bebe.ne zamatanja pelena nego bebe kad ide spavati...ko prije , ili ko u maminom trbuhu skroz usko u neku pamucnu dekicu..

Nisam nista nasla, a mozda ne znam gdje treba traziti
    Čemu teške riječi? Imaju li ljudi pravo biti drugačiji, imaju li pravo pitati o nečemu što se nama možda i ne sviđa, a da nisu odmah napadnuti? :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: TEHNIKA ZAMATANJA BEBE PRI SPAVANJU

Citiraj stelerina prvotno napisa
    nego bebe kad ide spavati...ko prije ,
    ak se pita za "ko prije" - vrijeme moje bake, onda jesu bebe zamatali ko mumije , pelenom su omotali tako čvrsto da beba nije mogla slobodno pomicati nogice, kao radi kičme

mislim da sam negdje i vidila za kupit marame za zamotavanje, elastične, i služe samo da omotaju bebu ali beba i dalje može pomicati nogice i rukice, no bez matlaranja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

natrcala sam na ovo i sasvim u nizozemskom cry out stilu roditeljstva

preko product information birate jezik pa mozete sve procitati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Stray_cat, mijesas jabuke i stolce!

Ako je dijete zamotano ne znaci da ce ga roditelji samo odloziti u krevetic i pustiti da place dok samo ne zaspi. Tu nema znaka jednakosti koji ti cijelo vrijeme postavljas!

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mislim da rijeci kao sto je "idiotizam" da stvarno nema mjesta ovdje 8)

Swaddling je preporucila babica (sestra mi zivi u NJM) a buduci da je ta metoda jako pomogla bebici od sestrine kume da mirno spava (sad cekam daljnje napade), a seka mi je jos uvijek trbusasta (nije jos rodila) zeljela se informirati o tome, kakvo je to "zamatanje" prednosti, nedostatke i sl.

Ne vidim nista lose u tome da se covjek informira, svidalo se to nekima
    ili ne 8)

Pa tu smo da si pomognemo, ili ?

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj stelerina prvotno napisa
    Mislim da rijeci kao sto je "idiotizam" da stvarno nema mjesta ovdje 8)

Ne vidim nista lose u tome da se covjek informira, svidalo se to nekima
    ili ne 8)

Pa tu smo da si pomognemo, ili ?
    Ja se s tobom slažem u potpunosti,mislim da se ovdje trebaju razmijeniti iskustva ,a ne odmah nekog napadati i vrijeđati,meni je to katastrofa !

Nitko nikoga ne nagovara na ovu metodu već se iznose mišljenja ida bi se uvidjelo što je dobro a što nije !

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I mi smo neko vrijeme omatali, koliko je njoj odgovaralo, od njenog 1. mjeseca do 2. mj. Koristili smo dekicu od rastezljivog laganog pamuka (30 kn - Konzum).

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo preko dana koristili maramu a zamatali ga navečer tako da bi ja legla i stavila ga na prsa lagano ljuljuškajući i to je bilo zapravo kao marama samo u ležećem položaju a praktičnije jer sam ga mogla samo spustiti kraj sebe kada bi zaspao.

stray_cat iš, iš adrenalin [/b]

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Evo, mogu reći o tome da je to vrlo učinkovita tehnika. Inače sam odgajatelj po struci pa nešto i znam. Djetetu taj "duboki osjet" daje osjećaj spokoja i sigurnosti. Zato se djeca često i smire kad su u naručju uz tijelo jer imaju taj senzorički taktilni poticaj i bolji pojam o svome tijeu. Koristi se često i u senzoričkim terapijama i kod starije djece DPTS. Pošto male bebe nemaju još te senzorne veze uspostavljene u mozgu mnoštvo senzornih stimulacija izvana čine ih nervoznim i nesigurnim. Putem osjeta ( koji se razvija prvi i to još u utrobi majke) dijete stvara odnos između tijela i sile teže što postiže stimulacijom osnovnih osjetila ( najprije taktilnog) . To ne znači da cijelo vrijeme dijte treba biti umotano, ali ako primjetite da je dijete nervozno ( iako je sito, previjeno, nema grčeva i zdravo) svakako treba koristiti tu metodu. Dekica mora biti dobro stisnuta, ali ne opet da djetetu cirkulacija stane. Evo jedan od načina zamatanja bebe.
    http://www.babyblanketsbooth.com/lea...y-blanket-226/

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

MM je radni terapeut i feldenkrais pedagog, radio je sa djecom i bebema i rekao mi je da će me vrlo rado zamotati i uvjeren je da mi nakontoga nebi palo na pamet motati našu djecu.
    senzorička integracija je svakako bitna ali kako će zamotani razvijati istu? no, ne osuđujem, tko voli nek izvoli.
    moji bebeki spavaju na meni do 2., 3. mj. života i to ih smiruje, no i to je sigurno nekome glupo. mi to volimo!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

moja beba se rodila prošle zime dok je bilo najhladnije, a budući da živimo u kući u brdim i meni se uvijek čini da je hladno bila je prva dva mjeseca većinu vremena u dekici. nisam znala za ovu metodu, bilo je to čisto instiktivno. iz mog iskustva, bebica je bila iznimno mirna, vrlo rijetko je plakala i odlično spavala. takva je i danas s godinu dana (više naravno nije mirna ) pa sad je li stvar u njenom karakteru ili je i umatanje pomoglo, ne znam. da je ljeto nisam sigurna da bi isto radila jer bi mislila da će se skuhati

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

e da, i prvih pola godine (dok nisu krenuli zubi) se nikad po noći nije budila i plakala, osim za hranjenje

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uf meni ovo prestrašno izgleda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •