i mene nervira taj bijeli trag mali mi izgleda ko maskota kad ga namažem kremom
i mene nervira taj bijeli trag mali mi izgleda ko maskota kad ga namažem kremom
Pozeljeh danas namazati mladunca svojom cudotvornom prirodnom kremom da vidim jel isto krecko ili je za preporuku kad ono oblacno.
Pih, javim kad ponovo zasja!
Ma je.
Badger company smuckao, Iherb prodao, ali ipak se radi o lijepo mazivom krecu!
Mislim da je to do cink oksida![]()
Sva sredstva koja pruzaju mehanicku zastitu ostavljaju bijeli trag, neka manje, neka vise. Oni sto ne ostavljaju trag stite na kemijskoj bazi.
Nama Badger stoji u ormaru jer je premasan. Mozda je ok za plazu, ali nema sansi da mastim robu svaki dan. :/
Koristim za cijelu obitelj Daylong. I to tako da se ujutro svi namazemo i mirni smo cijeli dan. I nikad nitko nije izgorio niti pocrvenio. A na moru smo 3 mjeseca.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Koristimo Badger koji osim sto stiti od sunca odbija i insekte.
Vec smo pri kraju, a mislim da ga u Hrv nema za kupiti pa cemo vjerojatno morati tu potraziti nesto drugo.
Pitanjce za korisnice Badgera.. Koristite li baby (kamilica&kalendula) ili kids (tangerina&vanilija)? obje su spf 30, ne znam u cemu je razlika. malena mi ima 14mj i sve se dvoumim..
prošle godine, kad je buco imao 15 mjeseci, koristili smo baby badger - kamilicu i kalendulu. ove godine nismo uspjeli naći taj, pa sam mu uzela badger active SPF 30 - lavanda. zadovoljni smo i s tom kremom, lakše se razmazuje, miriši na lavandu (što nije baš po mom šmeku), ali štiti i nema nikakvih reakcija. badger je inače među najboljima što se tiče organskih điđa-miđa.
Enolee, ja imam Badger anti-bug sunscreen SPF 34 citronella i cedar, proslo ljeto mazala time maloga od 10 mj ( jedino nisam po licu i sakicama).
hvala cure, narucila sam baby badgera. priznajem da mi puno ljepse zvuci ovo tangerina&vanilija od kamilice&kalendule, ali eto, bitno da joj bude pasalo... lice joj je poprilicno osjetljivo pa me bas zanima hoce li joj sto izbiti. javim kad stigne paket iz ju es end ej.
nadam se da necu zaspemat temu, ali brzinski da zalijepim odgovor gospodje iz Badgera na moje pitanje o razlici baby/kids spf30.
"Thanks so much for your inquiry! I'm glad to help answer your question. That said, the key difference between our SPF 30 Baby Sunscreen Cream and our SPF 30 Kids Sunscreen Cream is the essential oil blend.
Our Baby Sunscreen Cream has essential oils of Chamomile and Calendula, known for it's soothing properties. This is great gentle option for a baby's delicate skin. Our Kids Sunscreen Cream has essential oils of Tangerine and Vanilla, this is a very delightful aroma that children (and adults) love! In short, you are choosing between the fragrance. "
evo, ako jos neku mamzi bude zanimalo. ja sam pre kasno vidjela odgovor pa sam narucila herbarij miris (s nadom da ce bit blagotvoran prema maloj guzici).
Ma da, nama je ritam u 90% dana da se ujutro spava, obave dućani, eventualno popije kava u gradu, pa doma na ručak, i onda na plažu oko 16-1630h. Jako rijetko se desi da odemo i ujutro na kupanje, i to onda od 10-11h, možda par dana se desi da odemo mali i ja ujutro na plažu, ako se baš rano probudi. Tako da obično namažem ujutro po rukama, nogama, licu, jer ih i po gradu zahvati sunce, ali samo u prolazu, i onda ih namažem cijele prije plaže.
Jedino, teško nađem kremu za sunčanje za djecu, koja se lako razmazuje i da je veće pakiranje, a da je faktor 25-30. Mislim da stvarno nema smisla mazati sa 50+ ako smo na suncu samo popodne.
Ok, moji nisu u toj dobnoj skupini![]()
Al svejedno.
oftopic... Sto ja volim onako po ceski doci na plazu u pola 9. S kiflom i jogurtom i onda se kupati u "praznom" moru. Budim se rano, i mi i djeca pa nam to pase.
Joj, kod nas pola familije bi spavalo do 12h (MM i cura), a mali se budi ranije, oko 8, pa se onda i ja dižem, jer ni ja nisam spavalica...ja bi najradije na miru popila kavu na terasi, ali nemam mira, pa onda nekad odem s malim na jutarnji kupanac...ali nije mi to gušt...nekako mi je ujutro more prehladno za kupanje...ili se ja dosta ne zagrijem da mi treba osvježenje...
No, kako ove godine sa nama ide i pesek, mislim da će nam se ritam promijeniti i da će i drugi dio obitelji imati ranije ustajanje....
E sad, meni se čini da je sunce ujutro nekako puno jače nego popodne, jače ga osjetim u 9h ujutro nego u 16h popodne, tako da se ujutro moram baš dobro namazati.
Ima jedna cura, Dora, Ekozmetika Reciklozmetika - Prirodna kozmetika, i ja puno toga od nje naručujem. Ona doma mućka svakakve kremice, pogledajte na face-u: https://www.facebook.com/EkozmetikaReciklozmetika
Uglavnom i mama i ja koristimo njenu kozmetiku, ja sam super zadovoljna, a prije par dana sam od nje naručila kremicu za sunce. Kremu radi od avokadovog, makadamijinog, rižinog i ulja sjemenki pamuka s nježnim eteričnim uljima prave lavande, sjemena mrkve i rimske kamilice, prekrasno se razmazuje, fino miriše, sad još samo moramo na plažu da ju isprobam.![]()
Teško mi je čitati 15 stranica teme. Valja li ijedno kupovno, gotovo sredstvo za djecu? Moram odmah sutra nešto kupiti jer je sunce već grozno.
Ovdje se može provjeriti preporuke obzirom na štetne tvari:
http://www.ewg.org/2014sunscreen/abo...type=sunscreen
Ove godine sam otkrila Becutan SPF 50 sa isključivo mineralnim filterom. Ne mogu se točno sjetiti cijene, ali je definitivno prilično jeftinija od ostalih mineralnih krema. Uz to imam povjerenja u tu marku.
Mustela +50 faktor za na plažu a za šetnje **** faktor 30 za lice i za tijelo
Mi imamo neki Banana Boat Continuous Sprey....meni je bio super jer se može samo nasprejati po djeci, bez razmazivanja, pa je manje vremena (i negodovanja) potrebno da se to obavi. Ali, pročitala sam neka istraživanja koja kažu da djeca dosta tog spreja udahnu, pa da su podložnija astmi. Dakle, oprez!!!
Sad si sprejam u svoj dlan, pa razmazujem - klasično!
Sto vam se od ovoga pokazalo najbolje/najgore za malu djecu: Mustela, Daylong, Vichy, La Roche-Posay?
Sto mislite o Nivei za djecu? Ima li u njoj stetnih sastojaka? Bas se ne razumijem pa bolje da pitam...
Do sada smo koristili Badger i bio nam je super, ali vise ne stignemo naruciti jer krecemo na more pa moramo isprobati neku novu kremicu![]()
Avene +50, i dobro nam je, ali mi idemo na plazu u 8 do 10 h i od 17 do 20h. Nismo na velikom suncu. Nikada nije u majici bez rukava...vise pazim da ga zastitim nego namazem. Sa suprugom imam vise problema put mu je bijela...nq njega vise potrosim...
Alverde za djecu, spf30, samo mineralni filteri.
Gernier baby +50
Nama super![]()
Uvijek koristim Eucerin djecju kremu za suncanje sa 50 faktorom, a bogme i sebe i MM-a mazem s njom.
Alverde baby faktor 30
Nicim ju ne mazem. Smatram da su kreme lose, bile kemijske ili mineralne. Izmedju 11 i 17 ni nije na suncu,a ako bas zaglibimo vani u to vrijeme, stavim joj sesir sa uv zastitom i umotam ju u pokrivalo sa uv zastitom.
ja kao amaranth. kupanje do 10, 10:30 najkasnije. ostalo smo po hladu i tu i tamo nas malo uhvati sunce. ali mi smo na jugu i zapravo se vec sredinom treceg krenemo postepeno izlagati suncu.
sad ipak idemo na go, a kako je kuca na plazi narucila sam organic children faktor 25. mislim da ce se samo mm (bijelac u usporedbi s nas tri vec garave) mazati njom. ostalo nam od prosle godine i malo ulja od chileanske maline, on ima prirodni faktor i nula kemije.
Počelo sunce lagano pržiti...danas kupila Daylong kids spf 30. Vidim neki ste ju koristili kako ste zadovoljni?
Posljednje uređivanje od mašnica : 06.04.2016. at 00:16
A bebu od 9mj dali smijem mazati?
Koza joj je kao da je svedanka.moze ju sunce opariti i u poluhladu.vec sam pocela iza 10sati ici doma
Posljednje uređivanje od zadarmamica : 06.04.2016. at 04:35
Ja svoje nisam mazala ispod godinu i pol dana mozda i duze...nema potrebe kemiju na tako malu bebu i tanku kozu koja sve upija. I tako treba izbjevavati sunce kad najjace przi 11-17h
Nisam mazala sina kad je bio toliki.
Al ona je toliko svijetla da se svi cude kad ju vide.strah me da ju ne dovati suncr u autu.
I mi smo svi jako bijeli i svjetlokosi izbjegavamo najjace sunce. Kao bebe sam im npr nogice pokrivala gazom ako smo morali u podne po gradu i suncobran uz to...
Ja sam danas popušila valjda najskuplju kremu za sunčanje..kako ima atopijski dermaittis, Avene je izmislio kremu za atopičare sa zaštitinim fsktorom..neš ti, i ja to platim 217 kn..i sad se osjećam super debilno.