Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Gleda li vaše djete TV?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Gleda li vaše djete TV?

tu i tamo nešto pročitam ili čujem u razgovoru da djeca puno manja od samija već bulje u tv. malo me to iznenadilo s obzirom da sami ne gleda TV. nije da mu branim, mi uglavnom slušamo glazbene programe, ali apsolutno ga ne zanima niti jedna dječija emisija niti crtići tu i tamo pogleda komad neke hr sapunice, valjda su jako napete

često smo vani ali kad nismo on će radije mene vući za rukav ili tražiti da upalim radio :? da bi čagao nego da bi ga tv zainteresirao.

iskreno jako sam sretna zbog toga ali me zanima možda je još premali pa će tek ta faza buljenja u tv nastupiti kasnije. kako se boriti protiv takvog zaglupljivanja? mislim, može li se već sada predvidjeti i spriječiti (osim da bacim TV u smeće)

kako je s vašim klincima? što gledaju, da li gledaju, koliko gledaju, branite li im ili dopuštate?

a i vi sami da li smatrate da gledate previše tv?
    iskreno ja bih tako voljela da imam više vremena za pogledati tu i tamo neki film i sl.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

meni se cini da ce dijete (u vecini slucajeva) gledati onoliko koliko ti/vi gledate. ako vi puno vremena provodite pred tv-om i/ili neselektirano gledate velika je sansa da ce to raditi i dijete.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi malo gledamo tv, pa tako i david.

voli teletubiese, to pogleda ujutro dok popije bocu i u zadnje vrijeme sam trazi Kralja lavova, ali ga koncentracija drzi kratko.

crtice je poceo gledati oko drugog rodjendana.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tek za vikend je prvi put gledala Teletubbiese i Miffy - dopalo joj se.
    Ali, neće gledati više od 5 minuta dnevno. Tek toliko da ne "zaostaje" u informacijama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slabo, jako slabo
    nista ga ne interesuje
    prosla ga je britney spears furka... crtici zero points.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Luce se tek sad počela pomalo (najviše par minuta) zadržavati ispred TV-e. Doduše ni mi ne gledamo baš TV..Zapazila sam da neće gledati baš sve..npr. teletabise samo par sekundi, najviše kad se pojavi sunce-beba, neku reklamu, jarkih boja i djecu kako pjevaju-UVIJEK!!! Ostalo je uopće ne zanima..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jako malo
    Luka jedino gleda crtice koji kratko traju i dokumentarce o zivotinjama, te formulu
    On se voli igrati, ne voli sjediti pred TV-om

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, oko sat vremena dnevno. Vikendom malo vise (koliko traje dugometrazni crtic).

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Bruno jako malo gleda televiziju, eventualno ujutro pogleda Teletubbiese. To je prestaticna aktivnost za njega.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je ta faza nastupila dosta kasno, kad je s gotovo pet godina otkrio Spidermana. dotad nije skoro nis gledao jer mi uopce preko dana niti ne ukljucujemo tv.
    sad pokusava nadoknadit propusteno te svakodnevno zica da ga pustim kod bake jer tamo tv radi nonstop.moram priznati da mene to totalno uzasava, ta zelja jednog petogodisnjaka da provede cijeli dan pred tvom umjesto na biciklu...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Šta je Sven jedini TV manijak ovdje? :?
    Ja ne gledam previše TV osim navečer, ali zato je MM ovisnik i stalno se prepucavamo da TV ne gori cijelo vrijeme, ali on čim otvori oči pali pa makar ga ne gledao
    Valjda je S. to pokupio od njega.
    Čim se ujutro probudi traži "vave i jon" (pse i avion - Balto III). To je sad u điru. Tabise je prerasao , od pčelice Maje se malo umorio (2 mjeseca bez prekida je samo nju gledao), ali zato je sada Balto tu.
    Može jaaako dugo sjediti pred ekranom da se ne pomakne. Cijeli crtić od sat vremena pogleda i onda bi ga opet od početka.
    Uglavnom, kada nije u vrtiću (bolovanje) onda gleda ujutro oko 45 min, popodne poslije spavanja oko 30 min, i obavezno "Bibu" (Big Brother) navečer uz bočicu.
    Kada je u vrtiću, ovo jutarnje odpada.
    Ne sviđa mi se to, ali i ovo je kompromis obzirom da bi on od jutra do mraka.

E da, počeo je jako rano. Sa nepunih godinu je već mogao sjediti po pola sata bez problema.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I moj je sin TV ovisnik. Kad mu je ne bismo dozirali, mislim da bi proveo pred njom cijeli dan. Ujutro se diže prvi i odmah pali TV, pronalazi svoje omiljene kazete (uredno TV stiša da nas ne probudi, pažljivo naše dijete ) i čeka da se mi probudimo.

Ipak, moram reći da mu TV pada u drugi plan kad dođu prijatelji (ili cura...).

I još jedna stvar - koja je ispala dobra - dijete je naučilo njemački jezik od onih silnih njemačkih satelitskih programa; kad je došla sestrična s mužem koji je Nijemac nama u posjetu, oni su razgovarali k'o stari frendovi, kao da drugi jezik niti ne postoji.

I na kraju: ne voli previše crtane filmove tipa Spiderman ili Superman, uvijek radije gleda crno-bijele filmove s Busterom Keatonom ili Charlie Chaplinom. A kad je otkrio BBC-eve dokumentarce, oduševljenju nije bilo kraja. "The Planets", "Space" i "Wild Weather" zna skoro napamet (na engleskom, naravno )

Tako da ipak nešto usput i nauči,

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni najvise smeta sta Andro nema bas neku preveliku zelju gledati bilo sto osim crtica i to losih, te onih nekakvih domacih sapunica sta mu ih baba gleda ko omadjijana. trudimo se dozirati, ali nakon popodneva kod bake (ona ih cuva dvaput tjedno popodne, jer smo mi zauueti poslom), osim sto imitira tipa iz tv prodaje, prepricava mi sadrzaje sapunica, koje ja ne da ne mogu smisliti, nego fakat ne znem sta bih mu rekla a da ga ne povrijedim, al ne mogu to slusat.
    i moram priznat da mi je totalno nevjerojatno da necije dijete koje jos nije u pubertetu i ne testira roditeljske zivce do krajnjih granica uopce gleda Big Brother. :shock:

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Brunda, i Fran je TV ovisnik. Ja stvarno rijetko gledam tv jer nemam vremena, mm radi po cijele dane i voli se navečer zavaliti pred tv i šaltati programe. Ja stvarno ne znam šta je našem djetetu. Već sam mu počela iskapčati tv, video i dvd iz struje i kažem da se pokvario samo da nije upaljeno. On sa svojih nepunih 20 mjeseci sam uzme daljinski upali dvd, stisne eject, ubaci dvd(prije toga malo "hukne" u njega i pobriše ga od majicu da ga očisti-to je vidio od nas), stisne play, uzme daljinski od tv-a, upali ga, prebaci na program za dvd. :shock: I sjedne na kauč i gleda. Gledajući Shreka naučio je Come on, Thanks, Cat... i govori to bolje nego hrvatski. Iskreno, mene strašno nervira što on obožava gledati tv, pa čak ne mora ga nekad ni gledati, ali moraju bit crtići da ih on iz svoje sobe čuje. Voli pogledati i BB, sjedio je i gledao dr. Frank, Forsthaus. Ja mislim da je mom sinu jako zanimljiv jezik i glazba. Njemači je zvučan i upija ga. Isto zna već neke riječi. Glazbu obožava, spotove posebno, kad mu je neka pjesma super on ode u svoju sobu, uzme svoju malu gitaru i kao fol svira; trese nogom, lupa rukom po gitari, tuli kao da pjeva.Smjeh od djeteta

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Negdje u cetvrtom mjesecu trudnoce, razvila mi se "mucnina" prema TV programu, tj. mislila sam da vecina i tih selektiranih stvari koje gledamo, nije dobra hrana za bebu tako da smo tada otkazali pretplatu, prodali kompjuterski program za TV (nismo imali TV) i od tada smo set free household. U medjuvremenu sam procitala knjigu Set free Childhood koja me jos dodatno nadahnula da mi djeca ne budu izlozena TV utjecaju, koliko je god to duze moguce. Dakle, mi smo kakti na jednom kraju ekstrema...i zasada nam je super.
    Osim.... kada posjetimo baku u Zagrebu pa imamo malo TV praznike (iz cisto pragmaticnih razloga, da vidimo sto se zbiva u Hrvatskoj a MM da prati engleske filmove sa hrvatskim titlovima pa da se "usavrsi" :D )

E da, otkada smo bez TV, poceli smo puno vise citati, slusati radio, umjetnicki se izrazavati (negdje u isto vrijeme je pala odluka umjesto kupovanja cestitki za bilo koju priliku, izrada u kucnoj radninosti ) razgovarati nakon vecere i igrati razlicite drustvene igre.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je dosta upaljen TV ali djeca ne gledaju puno, imaju neke omiljene reklame na koje cagaju i "organizirano" gledanje Hlapica, koje im priredim otprilike svaki drugi dan pa se sve svede na otprilike sat vremena dnevno, sto mi je prihvatljivo. MM je isto pomalo ovisnik, ja se mogu dozirati,a ovo sto prica saradadevii mi je mladenacki san i ne bih imala nista protiv takvog ekstrema.
    Vjerujem da je definitivno, kao i sprehranom i puno drugih takvih stvari, i tu najvazniji primjer koji dajemo djetetu. Tako da se ja trudim biti dobar primjer I definitivno primjecujemo porast razine kreativnosti kad TV nije upaljen, cak i na "kratke staze", dakle, bez totalnog izbacivanja te stvari iz naseg zivota. Sto bi tek bilo da ga uopce nemamo

a ovo
    ubaci dvd(prije toga malo "hukne" u njega i pobriše ga od majicu da ga očisti-to je vidio od nas),

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam to isto htjela citirati baš sam se nasmijala, već ga zamišljam.

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prek tjedna je TV upaljen samo navečer, a za vikend malo dulje, no Tara ga ne gleda puno, ima neke svoje omiljene emisije tipa Zabranjena ljubav, Big brother i svoje crtice, ali sve u svemu prek dana ga skoro pa ni ne gleda. Drago mi je zbog toga, jer veći dio vikenda smo negdje vani, ili u gostima ili u prirodi, a ak smo doma, uvijek se s nečim igra. Navečer voli prije spavanja pogledati malo neki crtić i to je to.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    ovo sto prica saradadevii mi je mladenacki san i ne bih imala nista protiv takvog ekstrema.
    Ja se isto ne bih bunila. Na moru cijelo ljeto živimo bez TV-a i niti ne pomišljamo na njega. Jedino MM koji put ode do kafića pogledati malo vijesti
    A doma, jedva sam se izborila da mi i u spavaću sobu ne stavi TV
    Citiraj Maja prvotno napisa
    Vjerujem da je definitivno, kao i sprehranom i puno drugih takvih stvari, i tu najvazniji primjer koji dajemo djetetu. Tako da se ja trudim biti dobar primjer I definitivno primjecujemo porast razine kreativnosti kad TV nije upaljen, cak i na "kratke staze",
    Slažem se da smo mi roditelji primjer kojeg djeca kopiraju.

Ja isto kad nema MM-a ugasim TV i onda se tako lijepo igramo i učimo puno novih stvari. Šta je najbolje, Sven tada uživa i uopće niti ne pomišlja na TV.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sandraf prvotno napisa
    ... i u zadnje vrijeme sam trazi Kralja lavova, ali ga koncentracija drzi kratko.
    nije bas zanimljivo citirat samu sebe, ali moram ovo napisat: unatoc (kako smo mi mislili) kratkoj koncentraciji, mali je ovaj vikend pokazao da zna neke dijaloge iz Kralja lavova!

krene scena, David kaze recenicu (npr. "....majmunov stric!"), nakon par trenutaka i Scar kaze isto to.... ili, cujem u jednom trenutku - "... vidis da se kupam...", Nala ponovi....

davno mi je prijateljica spomenula kako njen sin neke crtice zna napamet; tesko mi je to bilo skontat; sad razumijem...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, Sandraf, i Sven zna napamet već sve scene i masu riječi (ili rečenice od dve tri riječi ) iz crtića. Ali on već mjesec dana gleda jedan te isti pa mi to i nije čudno.

vanan

Početno

ma fučka se mojem najmlađem za TV ima 3 godine i pogleda samo "ratne cutiće" on obožava igrati kompjuter i biti vani ali ne voli baš TV pretjerano!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U proljetnim i ljetnim mjesecima uopce ne a zimi kad je -32 i kad nas jkao danas npr snjeg zatrpao jako puno.

Ustvari Annabel i ne osim vikendom jer je ostatak u skoli do 4.15 ali Noah malo vise nego sto bi trebao. Igramo se puno ali i to im dosadi. Od sinoc d jutros smo dobili 50 cm snjega :shock: :shock: i jos pada

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •