Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Kašalj

Početno produktivni kašalj

Pozdrav! Nova sam ovdje pa ako nešto pogriješim ne zamjerite mi. Imam kćer od 2.5 god. Već mjesec dana je muči produktivni kašalj, prvo je počelo noću, pa i preko dana. Doktorica je prvo dala kapi fenistil za alergiju jer nema temp i pluća su čista. Međutim kad to nije pomoglo poslala nas je na bris. Bris grla i nosa je bip u redu. Zatim nam je dala antibiotik da gga pije tjedan dana. Činilo se u početku da djeluje ali pred kraj je opet pojačao. Ona nikakone može iskašljati sekret. Opšet smo bili na kontroli pa je rekla da se sad neto malo grlo upalilo ia da nastavimop sa antib. još 5 dana. a zatim da odemo na test za alergije. Meni je to sa alergijama sve čudno.Ona već odavno jede sve, a nema nikakvih drugih siptoma alergije.Ne znam što da radim. Kašalj je užasan, posebno kad se ujutro digne i popoden nakon spavanja. :? [/b]

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Postoje alergije na pelud,korjenje,trave,dlake životinja,prašine,grinje,plijesan, kašalj se javlja kod osjetljivosti dišnih puteva na duhanski dim, sredstva za čišćenje u kućanstvu,dima kao produkt sagorjevanja ugljena i drveta.....pa sve do hrane.
    Tek što se obave alergo testovi na sve gore spomenuto i pokažu se (duboko se nadam) negativnim, može se reći da alergije nema.
    Isto tako pri vađenju krvi vadi se vrijednost Ige koja pokazuje "sklonost djeteta prema alergijama" (to ja onako laićki jer nisam doktor).
    Ako ste na terapiji antibiotikom, riješit čete problem eventualne bakterije, mada si spomenula da ste radili bris, a da je nalaz bio uredan, pa mislim da je u ovom slućaju antibiotik dan "za svaki slućaj", a što nije rijetkost u današnje vrijeme i kod današnjih pedijatara.
    Nos treba čistiti redovito i piti što više tekućine jer ona pogoduje razrjeđivanju sluzi i lakšem iskašljavanju. Na Rodi smo dosta vrtili teme oko tog nesretnog kašlja i čak smo već lagano došli do spoznaja da svi ovi sirupi što se mogu kupiti u ljekarnama, a služe za umirenje kašlja, ne koriste baš puno. I da isto tako ne treba pretjerivati s kapima za nos, jer uništavaju sluznicu, pa je bolje koristiti fiziološku otopinu, mada je najidealnije ono kad djete pošteno ispuše nos, a za što neki od nas moramo čekati dugi niz godina dok nam djećica ne usvoje praksu ispuhivanja nosa. Moj stariji je naućio tek s 5 godina, a mlađi sad ima 4 i pol i još nezna.
    To što primjećuješ da je kašalj najintezivniji nakon spavanja je sasvim za očekivati, jer dok je djete budno i povremeno kašlje, ono iskašljava to što kreće prema plućima i tako prirođeni imunitet putem kašlja čuva pluća, a dok dijete spava, šlajm se cijedi i tako se nakupi, a nakon što se probudi, ponovno ga putem kašlja izbacuje van.
    Ono što vi morate otkriti je uzrok pojava šlajma, pa bilo to alergo testovima, ORL pregledom ili nešto treće.Najbolje je nakon što prođe terapija antibiotikom, pričekati deset dana i krenuti s pregledima naravno nakon savjetovanja sa pedijatrom i malo poštediti djete od prevelike mase ljudi u zatvorenim prostorima kako bi je sačuvali od daljnjih infekcija, a što je u današnje vrijeme nažalost, znanstvena fantastika.
    Uglavnom, nadam se da će biti sve ok, držite se.
    uf, jesam ga zabrijala.. sorry zbog duljine posta.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Produktivni kašalj se tretira nekim dobrim biljnim sirupom, najbolje od jaglaca. On je dobar ekspektorans- znači da će razrijediti sluz i da će dijete lakše iskašljati sekret. Samo treba pripaziti da se zadnja doza ne daje neposredno prije odlaska na spavanje jer bi se dijete moglo buditi po noći s podražajem na kašalj.

Početno

hvala vam! evo od zadnjeg puta počela sam s biljnim kapima i koji put je iskašljala, tj.povratila hranu. vodila sam je na more pa je počelo curit na nos ali je kašalj još tu. Sad ću za par dana ići na test ove za alergije pa ćemo vdjeti šta bude.Nisam nikako stavljala kapi stalno aquamaris.
    javim se s vijestima.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ljubica2 prvotno napisa
    hvala vam! evo od zadnjeg puta počela sam s biljnim kapima i koji put je iskašljala, tj.povratila hranu. vodila sam je na more pa je počelo curit na nos ali je kašalj još tu. Sad ću za par dana ići na test ove za alergije pa ćemo vdjeti šta bude.Nisam nikako stavljala kapi stalno aquamaris.
    javim se s vijestima.
    Bravo, dobro si postupila. :D More će sigurno pomoći...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nama nažalost more nije pomoglo. Danas smo bili ponovo kod doktorice i dala nam je sirup ventolin. Kaže da biljni koji je pio nije više dovoljan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •