Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 63 od 63

Tema: dohrana sa 5mj i 2 tj?

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam čekala 6 i pol mjeseci s dohranom i JOŠ nismo počeli. Ja uredno nudim sve po tablici a on sve odbija. Ako mu nešto dam u ruku on to pola sata brlja, otkida komadiće i prevrće po rukama ali nema šanse da stavi u usta. Probala sam sve ali ništa ne pomaže. Od njegove (ne)dohrane sam već luda, balansiram od perioda kad mi je svejedno i uopće se ne sekiram, do toga da me panika hvata kad ovdje čitam što vaši klinci sve jedu.
    Ona djeca koja su s dohranom krenula prije 6 mjeseci lijepo sve papaju. S drugim djetetom vjerojatno neću toliko čekati.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a možda ti djete jednostavno spada u skupine koji ne prihvačaju baš dohranu ... ima ih koji tako furaju čak do 1. rođendana, bio je negdje topic o tom, postoji čak i knjiga ...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma znam, sve je to meni u teoriji jasno ali taj trenutak kad on odbija jesti što god da mu dam: voće, povrće, žitarice, kuhano, kupovno... me jednostavno izbaci iz takta. Jedino mu nisam ponudila ništa začinjeno iako mi mnogi savjetuju da baš u tom grmu leži zec.

Dodatni problem je to što sam se ja prije tjedan dana vratila na posao a on još uvijek na sisi, a neće ni izdojeno već čeka mene da dođem s posla i onda sisa do suta ujutro.

Prekjučer je dobio prvi zubić. Ne znam da ga sad neko vrijeme pustim da sisa bez gnjavaže oko nuđenja hrane?
    Ustvari, ne kužim samu srž dohrane: počinje li dijete jesti zato jer ga stalno nudiš ili bi počelo jesti i bez obzira na nuđenje? Ljetos kad su bile one vrućine nisam baš bila revna u tom nuđenju u smislu da sam ga nudila svaki dan, već svakih par dana, pa često i tjedan. Jesam li možda tu kiksala?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hoće mi netko molim vas reći što su rižine pahuljice i gdje ih mogu kupiti.vidim da ih svi manje više koristite u dohrani.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čitam, čitam...i ostanem paf!!
    pa evo da i vi ostanete paf!!:
    dohrana "tek" s 8mj!!!!!!!
    (ne brojim to da mi je 1tjedno znao lizat jabuku koju sam ja jela). kilaže ima. i dan danas zna noću dojit svako 2sata. a nekad samo 2podoja kroz cijelu noć. očito, kako mu se svidi!!
    ne znam čemu žurba? ionak im je mlijeko sve u prvoj godini!!!
    i čemu pretjerivanje s brojem krutih obroka u danu?? meni se pametnijim čini, a i čitah, 2kruta obroka na dan! vodu (ništa drugo) pije iz čaše bez problema. i to zato jer smo mu tako nudili par puta i on je prihvatio. djeca su pametna i brzo kuže!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

LIMA, opusti se! kad htjedne, pristat će i gotovo! ak neće danas, probaj za koji dan opet il tjedan, a ne odma sutra. ja sam svom znala dat komad jabuke (oguljene) u ruku i on bi pomalo grickao (a ionak bebe sve trpaju u usta!!)
    čitah da je majčino mlijeko slatkasto, pa im je dohrana pomalo čudna (naravno ovisi o koj namirnici je riječ). neutralni okus ima riža s kojom moš kombinirat jabuku (ubaciš je pred kraj kuhanja riže).

i nema to veze što nisi krenula prije...
    ne fali njemu niš. ima svega u mlijeku!!

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zmaj hvala na utješnim riječima! Znam ja to sve ali mi je svako malo potrebno malo podrške da me drži neko vrijeme. Bojim se da mu fali željeza jer je sa 6 mjeseci bio na donjoj granici normale pa ne znam je li se to u međuvremenu "potrošilo".
    Malo čudno nas svi gledaju kad kažem da mi dijete sa skoro 10 mjeseci samo sisa, a opet smatra se da je ok što klinci koji su na dohrani jedu smoki, kekse, pudinge, čokolino... opet se tješim da je mlijeko zdravije od toga, jedino mi je malo bed zbog voća i povrća. Rižu je par puta htio ali sada više neće otkad sam mu pokušala dati rižine pahuljice koje...
    duška imaš za kupiti u ljekarni, dm-u i nekim trgovinama. Ove koje sam ja kupila (i pojela već 2 paketa jer im je istekao rok) su od (kršitelj koda) i koštaju 20 i nešto kuna.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a vidim da si iz Salvonije!!
    možda bi dečkec malo kulena il kobase
    šalu na stranu...opusti se!! (i mene nekad uhvati frka oko FE, al to je jer nam ispiru mozak da toga više nema dovoljno u mlijeku...bla bla)...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je sad žao što smo počeli tak rano .. s 8mj!! ozbiljno!
    neg, sjetila sam se da je ona nekadašnja pjevačica Nikita (čini mi se...slobodna umjetnica) izjavila za časopis (mislim Mame i bebe) kako je svog dečka isključivo dojila 11mj i to po savjetu pedijatra!!!!!!!!!!!!!

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mi smo imali problema u početku sa dojenjem, al nekako smo to uspostavili tako da sad sisa svaka 2 sata i po danu i po noći. Borila sam se za dojenje jel je mene mama dojila samo 2 tjedna (izgubila mlijeko jer je brat pao sa prvog kata i razbio glavu, živ je još uvijek hvala Bogu).
    Znači mama mi je od 2 tjedna davala sve i svašta samo da jedem. S 11 god. sam imala 25kg. A sad ih imam i perviše . Ali hoću vam reći ni na šta nisam alergična, bolesna skoro nisam ni bila, slomila nikada ništa, sluh i vid odlični. Tako da mislim da alergije baš nepočinju od rane dohrane.

I da pitanje zašto se žuriti? A šta ako beba gubi na težini? Šta ju treba izgladnjivati? Treba gledati da se djetetu nenaškodi ni na jedan način.

U svakom slućaju sam za isključivo dojenje prvih 6 mjeseci. A nakon toga dojenje s jednim ili dva obroka dnevno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Adi prvotno napisa
    A šta ako beba gubi na težini? Šta ju treba izgladnjivati? Treba gledati da se djetetu nenaškodi ni na jedan način.
    .
    otkriti uzrok gubitka na težini (može biti i podmukla bolest ili poremečaj nekih žlijezdi), ako je moguće popraviti greške kod dojenja (ako je tu problem bio) ako ne, onda postoji adaptirano
    preporuka do 6mj vrijedi i za prehranu adaptiranim: dakle: do 6mj samo mlijeko - majčino ili adaptirano ili oboje

[/b]

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi smo krenuli s pet mjeseci i dva tjedna
    ali to je samo isprobavanje hrane
    kasikica dvije tek toliko da se navikne
    i da se ranije privikne na nove okuse
    probali smo (kršitelj koda)ovu jabuku rizolino i sok od mrkve
    prvo sam sama kuhala domacu mrkvu ali je nisam uspjela skroz
    usitniti viljuskom pa me bilo strah jer je krenuo da povraca nakon jedne kasikice i sad jedemo hipove...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •