magriz prvotno napisa
nakon svih ovih vaših postova, mama kao ja osjeća se prozvana kao nemajka...
vratila sam se na posao kad je F imao 6 mj, prvenstveno zbog velikog kredita i egzistencije. naime, moja plaća je daleko veća od prvog dijela porod. naknade i kad smo dizali kredit nismo planirali bebu, i digli smo ga na kratki period s velikom mjesečnom ratom... s naknadom drugog dijela porod. dopusta ne bismo mogli pokriti niti ratu kredita...
ali isto tako, ja jako volim svoj posao, i gušt mi je... i od dana kad sam otišla na porodiljski (nije me bilo u firmi 9mj) mi je posao falio... sve dok se F nije rodio, obavljala sam dio posla od kuće, a i sad znam uzeti posao doma i radit kad F spava...
imam osjećaj da bi otupila da sam ostala doma duže...
ok, da nam egzistencija nije bila ugrožena, ostala bih do godine dana, ali nikako duže... jednostavno nisam osoba koja će biti doma uz dijete i ne biti u nekoj firmi, na poslu... meni to fali, previše sam uložila u to, imam dobar posao, mjesec dana izbivanja me baci unatrag i teško je uloviti korak...
kad sam se vratila, osjetila sam da sam ispunjenija, i definitivno više posvećena F
tih nekoliko sati kroz tjedan koje provodimo zajedno (dolazim doma ~17h, pa do spavanja) su nam izuzetno ispunjeni, a vikendi su samo za nas...
i potpuno sam sigurna da sam savršeno ispravno postupila... F ima mamu koja je zadovoljna i ispunjena...
a o eventualnim traumama za F... mislim da je besmisleno govoriti, jer je svaki naš trenutak prekrasan, a svake minute na poslu, on je u mojim mislima...
on je dijete koje prekrasno napreduje, i ne mislim da je zakinut što od njegovih 6 mj mama nije s njim 24/7
nisu sve žene stvorene da budu doma s djecom dok ona ne porastu...
neke se pronalaze u tome, a neke u nečem drugom...
kao što je i svako dijete individua, tako dozvolimo i majkama da biraju i ne budu pritom ukalupljivane...