Deaedi prvotno napisa
Ja mislim da nije stvar u samo u ciframa. I u tome da li neka obitelj sa 1 djetetom ne moze zivjeti sa 6500 kn, a neka sa 3 djece moze. Razlicite su potrebe, zivotni uvjeti, nacin zivota....
Ja se s ovim apsolutno ne slažem. Postoji jedan vrlo realan minimum ispod kojeg jedna obitelj ne može ići ako mora pokriti troškove stanovanja, režija, odjeće i hrane.
To ipak znači da će u kući imati priključak struje i vode, da će djecu oblačiti kod kineza za deset kuna komad, da će se hraniti hranom koja nije skupa, a puno je ispadne...I ako k tome dodaš da jedna takva obitelj nema potporu roditelja ili bilo koga drugoga, onda nije teško doći do zaključka da tu ipak JE stvar u ciframa.
Vrlo je relativna stvar reći koliko netko zarađuje. U svemu tome bitnije je da li živiš u stanu u kojem otplaćuješ mrcinsku ratu kredita, da li ti starci hrane piceke i giceke, kupuju obleku djeci ili sve moraš kupiti sam jer su starci u takvom stanju da te jedan traži da još i njega pomažeš, a drugi sve zapije.
Kad bi bilo točno da nije sve u ciframa, ispada da svatko može ostati doma, samo ako ima dovoljno dobre volje za to. Ja ipak mislim da to baš nije tako jednostavno kad se uzme kalkulator u ruke.