Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Edukacija/sjedalice

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Edukacija/sjedalice

Gledam okolo i zgrazavam se! Nitko od mojih frendova i familije kome sam virnula u auto - ne veze djecu kako treba. :shock: Imaju sjedalice, ali.... Ne mogu vjerovati! No, da nije RODE vjerojatno bi bilo slicno i kod mene. Napravila bih tako kako ja mislim da treba i koliko sam pohvatala konce u prospektima sjedalice.

Uzasno me opterecuje kada se meni bliski klinci voze nesigurno, ponekad kazem, ponekad ne - ovisno o kome se radi - no uglavnom je to - "na jedno uho nutra na drugo van". Ne vidim da sam postigla neke rezultate, samo me dozivljavaju kao cangrizalo.

Uglavnom, dosla sam do zakljucka da ti roditelji NE ZNAJU ili uopce NISU SVJESNI u kakvu opasnost dovode svoju djecu. Akcija RODE - pregled autosjedalica je hvalevrijedna, ali je ciljana grupa limitirana, samo za one koji su zainteresirani i citaju rodu ili su negdje culi za to. Ja pak mislim da bi roditelje netko trebao sistematizirano tome poucavati, tipa, u rodilistu ne pustiti dijete doma u kosari, nego samo u sjedalici i pokazati roditeljima kako se ista montira u auto (cula sam da je tako u nekim zapadnim zemljama). Ili u vrticu, svaku jesen, odrzati predavanja roditeljima o vaznosti PRAVILNE upotrebe autosjedalica. Mozda baljezgam, ali cini mi se da je jedan takav projekt stvarno nuzan - uzevsi u obzir trenutacnu situaciju koja uopce nije blistava.

Moze li RODA postati "glasnija" kada su autosjedalice u pitanju? Sigurna sam da bi Radio 101 ili neke slicne otvorenije medijske kuce rado suradjivale po tom pitanju.

Nije da kritiziram, nego se naprosto brinem i razmisljam glasno

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Teta Eta super razmisljas

i mi tako razmisljamo i planiramo od jeseni biti 'glasniji'.

ipak, podosta zongliramo u tim planovima i stalno dolazimo do zakljucka da su nam kapaciteti ograniceni i rastegnuti.

jel bi se ti htjela i aktivnije ukljuciti

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Vrlo rado, hvala na pozivu ali nazalost - to nije moguce.

Nije da se izmotavam, stvarno imam opravdani razlog - u jesen selimo na udaljenost od jedno 14 sati leta od Zagreba (bez cekanja na aerodromima).

Sigurna sam se da ce se naci jos dobrovoljaca

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može Roda "vrištati" na sve strane ali ne može se izbaciti ljudska glupost i zatucanost iz njihovih glava
    ja ću ti samo reči da u jaslicama gdje radim 4 djece dolazi na motorima u jaslice (djeca do 2g) a o AS mogu samo maštati, mislim kad bi bilo kojem roditelju samo spomenula AS da bi me pitao "a koji ti je đava pa sad to???" :? :? :? :?
    mene zovu Hitler za AS jer "vrištim" iz petinih žila o važnisti vezivanja djece u AS, nostij svoju okolinu "promijeniti" "educirati", "uputiti"...ali kao što sam rekla...ljudsku glupost i zatucanost teško je promijeniti

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: Edukacija/sjedalice

Citiraj Teta Eta prvotno napisa
    Gledam okolo i zgrazavam se! Nitko od mojih frendova i familije kome sam virnula u auto - ne veze djecu kako treba. :shock: Imaju sjedalice, ali.... Ne mogu vjerovati! No, da nije RODE vjerojatno bi bilo slicno i kod mene. Napravila bih tako kako ja mislim da treba i koliko sam pohvatala konce u prospektima sjedalice.

Uzasno me opterecuje kada se meni bliski klinci voze nesigurno, ponekad kazem, ponekad ne - ovisno o kome se radi - no uglavnom je to - "na jedno uho nutra na drugo van". Ne vidim da sam postigla neke rezultate, samo me dozivljavaju kao cangrizalo.

Uglavnom, dosla sam do zakljucka da ti roditelji NE ZNAJU ili uopce NISU SVJESNI u kakvu opasnost dovode svoju djecu. Akcija RODE - pregled autosjedalica je hvalevrijedna, ali je ciljana grupa limitirana, samo za one koji su zainteresirani i citaju rodu ili su negdje culi za to. Ja pak mislim da bi roditelje netko trebao sistematizirano tome poucavati, tipa, u rodilistu ne pustiti dijete doma u kosari, nego samo u sjedalici i pokazati roditeljima kako se ista montira u auto (cula sam da je tako u nekim zapadnim zemljama). Ili u vrticu, svaku jesen, odrzati predavanja roditeljima o vaznosti PRAVILNE upotrebe autosjedalica. Mozda baljezgam, ali cini mi se da je jedan takav projekt stvarno nuzan - uzevsi u obzir trenutacnu situaciju koja uopce nije blistava.

Moze li RODA postati "glasnija" kada su autosjedalice u pitanju? Sigurna sam da bi Radio 101 ili neke slicne otvorenije medijske kuce rado suradjivale po tom pitanju.

Nije da kritiziram, nego se naprosto brinem i razmisljam glasno
    E, baš u zadnje vrijeme intenzivno razmišljam o svemu ovome. Naime, MM-a i mene naša okolina, uključujući i naše roditelje, gledaju kao idiote koji dijete od 5 godina muče s autosjedalicom. Ovo mi je osobno jako vruća tema i rado bih se uključila na koji god način mogu (iako sam trenutno malo limitirana činjenicom da sam u 9. mjesecu trudnoće).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •