Gledam okolo i zgrazavam se! Nitko od mojih frendova i familije kome sam virnula u auto - ne veze djecu kako treba. :shock: Imaju sjedalice, ali.... Ne mogu vjerovati! No, da nije RODE vjerojatno bi bilo slicno i kod mene. Napravila bih tako kako ja mislim da treba i koliko sam pohvatala konce u prospektima sjedalice.
Uzasno me opterecuje kada se meni bliski klinci voze nesigurno, ponekad kazem, ponekad ne - ovisno o kome se radi - no uglavnom je to - "na jedno uho nutra na drugo van". Ne vidim da sam postigla neke rezultate, samo me dozivljavaju kao cangrizalo.
Uglavnom, dosla sam do zakljucka da ti roditelji NE ZNAJU ili uopce NISU SVJESNI u kakvu opasnost dovode svoju djecu. Akcija RODE - pregled autosjedalica je hvalevrijedna, ali je ciljana grupa limitirana, samo za one koji su zainteresirani i citaju rodu ili su negdje culi za to. Ja pak mislim da bi roditelje netko trebao sistematizirano tome poucavati, tipa, u rodilistu ne pustiti dijete doma u kosari, nego samo u sjedalici i pokazati roditeljima kako se ista montira u auto (cula sam da je tako u nekim zapadnim zemljama). Ili u vrticu, svaku jesen, odrzati predavanja roditeljima o vaznosti PRAVILNE upotrebe autosjedalica. Mozda baljezgam, ali cini mi se da je jedan takav projekt stvarno nuzan - uzevsi u obzir trenutacnu situaciju koja uopce nije blistava.
Moze li RODA postati "glasnija" kada su autosjedalice u pitanju? Sigurna sam da bi Radio 101 ili neke slicne otvorenije medijske kuce rado suradjivale po tom pitanju.
Nije da kritiziram, nego se naprosto brinem i razmisljam glasno![]()

Odgovori s citatom