Results 1 to 19 of 19

Thread: savjetnice pomoć!

ivanaos's Avatar

Default savjetnice pomoć!

Pisala sam na više postova ali stvarno trebam pomoč. Ovakvo je stanje:
    Već negdje 3 tj me strašno bole braddavice. Počelo je sa desnom, rana je sve veća, sada oko cijele bradavice u promjeru 5 cm. Zadnji tj je počelo i na lijevoj. Prvih 6,5 mj nisam imala apsolutno nikakvih problema, niti jedne upale niti ragade. Mlijeka imam puuno i jaki let down. Počeli sa nadohranom ali kao da sisa i više, pogotovo po noči kada bradavice najviše stradaju
    Strašno me boli. tako da u potpunosti razumijem žene koje imaju na početku dojenja takve probleme pa prestanu dojit.
    Mislila sam da su ragade, mažem onim iz dm-a, zračim... Ali sad već sumnjam na soor, mada nemam baš takve simptome. Boli me isključivo koža bradavice, ništa iznutra, nema nikakvih naslaga u Lukasovim ustima. Koža mi se ljuska, e sad neznam što to točno znači kod soora- ljuska se možda jer je napaćena :/ sva sam luda, osluškujem ćuje li se coktanje kad sisa, nisam baš ni tu sigurna, jesu li ti zvukovi samo od sisanja, nisam ranije obračala pažnju.
    Njegova stolica je često zelenkasta, ali mislim da je to jer jede samo brokulu (ništa drugo neće). Danas sam primjetila da je koža bradavice sjajna, ali i to mislim da je samo jer je koža ispaćena i izranjavljena ili?
    I dalje puno sisa jedino čupa bradavicu, kao da ju želi odvuć sa sobom.
    U utorak idem definitovno kod dr, ali kojeg, opće prakse ili ? Samo ćekam da mi netko poćne tupit da je to znak da ga netrebam više dojit...

Ivana, daj nazovi sos, lakše će ti pomoći živa riječ nego pisana. Radi doduše tek od 15, nadam se da imaš brojeve?
    Drži se, evo malo vibrica
    ~~~~~~~~~~~~~~

6,841

Terapija protiv soora sigurno neće štetiti, i ja bih odmah počela terapiju Rojazol gelom (mi smo imali soor bez klasičnih simptoma, samo bolne bradavice, i zelena smrdljiva stolica, pedica je rekla da nije soor, a ipak je bio).

Nova's Avatar

Nisam savjetnica, već supatnica. Nadam se da će ti pametne i iskusne glave znati što reći, meni zvuči kao da ti rastući mali sisavac daje do znanja da si mu ti i dalje glavna. Baš kao da ti je mehanički ozlijedio bradavice. Jel ima koji zubić?
    Nemoj mu dat da ti razvlači bradavicu, mirno mu daj do znanja da to nije prihvatljivo. Mene je moj mali morski pas par puta dobro gricnuo, ali bar nije čupao. To je sigurno jako bolno i najzdravijoj bradavici. Nadam se da će ti netko imati konkretniji savjet, a do tad

dutka_lutka's Avatar

Default pomoć!

Podižem topic!

Mamita's Avatar

nemogu skužiti jel imaš baš ragadu-ranu ili ti je koža suha i ispucala, ljuskava?

mogao bi biti soor :/

u svakom slučaju ako si mazala bradavice svojim mlijekom sad prestani ako su gljivice onda će se još više raširiti. nakon podoja isperi bradavice i namaži lanolinom. traži u ljekarni čisti lanolin ili probaj s onom "Mama" kremom iz dm-a za bradavice. Jeftina je i jako dobra. Ako nisu gljivice onda će proći za neko vrijeme samo od amzanja.
    Ako je soor bojim se bez terapije ništa.

Probaj još i : promjenu položaja prilikom dojenja.

Da li beba ima zube? Ako ima možda se malo naslanja na bradavicu što nije dobro. Svaki put kad te zaboli izvadi dojku pa ponovo namjesti. Bebina usta moraju biti što više raširena s usnicama prema van. Nama veze s iskustvom u dojenju, vjeruj, nakon godina dojenja svejedno mi se znalo desiti da nam se položaj "poremetio".

prije nego staviš dijete na dojku probaj sama izdojiti nekoliko kapi mlijeka i formirati bradavicu, pa onda staviti dijete. ponekad pomaže.

da li beba ima bočicu ili dudu? To ponekad može poremetiti dojenje i način na koji beba zahvaća bradavicu.

Pij tekućine po ovom (ne)vremenu. Opusti se.

Sretno!

ivanaos's Avatar

koristim već onu kremu iz dm-a.
    teško mi je baš promjeniti položaj kod dojenja budući da najviše izmrcvari bradavicu po noći.
    nikada nismo imali ni boćicu ni dudu ali počeo je piti vodu na sportski čep, je može i to poremetiti tehniku?
    ima negdje na netu slike soora?
    nema zube. a koliko mi se čini pravilno prihvati bradavicu i boli samo prvih par seku ndi, ali jaaaako

MGrubi's Avatar

Quote Originally Posted by ivanaos
    nikada nismo imali ni boćicu ni dudu ali počeo je piti vodu na sportski čep, je može i to poremetiti tehniku?
    jedna 1,5god. curica je imala problem s sisanjem zbog te boce
    izgleda da može
    za sisanje je btino da bebin jezik ide van, preko donje čeljusti, a kad poteže na boćicu ili tu s sportskim čepom jezik je u drugom položaju

Sto, onda bi trebalo pocinjati odmah s casom? A sto vani?

Mi pijemo iz case od kad pije, a i uvijek sam imala tetru, postavis je citavom duzinom ispod case tako da upija tetra a ne majica. A imas i rezervnu robu
    E, da ipak je znala piti i sa kasicice.

A što je s kljunom? Ipak se razlikuje od sportskog čepa, može li i on "naštetiti"?

ivanaos's Avatar

a ja sam baš po preporuci da nebi došlo do zabune preskoćila čašu sa kljunom i odmah na bocu sa sportskim ćepom :/
    sada kad malo razmislim kao da se moji problemi i podudaraju sa vremenom kada je uspješno počeo piti vodu...ali to je i vrijeme kada sam se i počela izdajati jer sam počela raditi... a nosim i one umetke jer mi mlijeko i dalje curi u mlazovima i onda se zalijepe pa ih moram otkinut (blaznice) pa opet oštetim kožu...

Mamita's Avatar

preporučam platnene jastučiće za dojenje
    ja sam se preporodila.

sad kad malo bolje promućkam glavom
    isto kad sma krenula na posao, mlijeko mi je curilo pa sam koristila te papirne/celulozne ili kakvi su već jastučići za dojenje.

odmah me sve počelo nešto svrbiti i sušiti se. čak me onda boljelo kad je M. nakon cijelog dana išla dojiti.
    možda i tebi to pomogne.

ivanaos's Avatar

imam ja i pamučne ali ne dovoljno, koliko bi mi trebalo da se stignu osušiti, 8 na dan... Ali izgleda da ću se morati upustiti u tu investiciju...

LIMA's Avatar

Quote Originally Posted by Mamita
    sad kad malo bolje promućkam glavom
    isto kad sma krenula na posao, mlijeko mi je curilo pa sam koristila te papirne/celulozne ili kakvi su već jastučići za dojenje.
    Isto i ja!! Iako ja čak niti ne nosim jastučiće, mlijeko mi curi samo kad je on na drugoj sisi i krene LD pa onda stavim jastučić i odmah poslije dojenja ga izvadim, par puta sam u žurbi oko dojenja prije posla zaboravila izvaditi jastučić i već sam primijetila da su mi bradavice crvene i bolne.
    Znate ono: čim na nešto pomisliš, ako je dobro nestane, ako je loše pojavi se.
    Tako sam i ja nedavno pomislila kako sam sretna što smo iskorijenili soor i to otkad ne nosim grudnjak kod kuće i ne držim jastučiće u grudnjaku.

ivanaos's Avatar

nosim sada i sakupljače mlijeka tako da se stalno zrače, a sise ogromne! ( i čudnog oblika!)
    na poslu me čak jedna kolegica pohvalila kako su mi sada velike!
    koristm i bepanthen ali mi je problem što nikako ne mogu biti namazane bar 2 sata (po preporuci farmaceutkinje) jer on i dakje neprevidljivo sisa... i moram ispirati prije podoja pa mislim da i to iziritira. boli me malo koža kad stavim bepanthen, je to normalno?
    poboljšanje baš nije na vidiku

NatasaM...'s Avatar

Da promijenis kremu i uzmes Purelan koji se ne ispire?

ivanaos's Avatar

moram i ovdje: Purelan
    Jučer navečer, 4 dana nakon počettka tretmana purelnom, L sisa, i ja se sve namještam, pa čekam da povuče-da zaboli, čekam i čekam ,a on papa :D Bez boli!

NatasaM...'s Avatar

:D