Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Par hitnih pitanja o izdajanju

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Par hitnih pitanja o izdajanju

Trebala bi par savjeta o izdajanju jer smo ovaj tjedan imali užasnu stvar sa dojenjem i iskreno nema šanse da u skorije vrijeme Lauru stavim na cicu. Naime ona jako jako vuće, a meni jako jako curi mlijeko i ta kombinacija je koma. U utorak smo zbog toga završile na hitnoj jer se ona toliko zagrcnula da je popravila, prestala disati i nije pomoglo niti lupkanje po leđima. Samo je povremeno dolazila do zraka i vjerujte mi nakon toga što sam proživjela nema šanse da je u skorije vrijeme stavim na cicu.
    Problem mi se javlja u izdajanju. Uspjela sam si sada nekako narihtati da mi se obje cice pune istovremeno ali je problem u tome što ih ja sa izdajalicom nemrem baš isprazniti da budu onak prazne kak je to laura uspjela. I čini mi se da svaki dan uspijem izdojiti sve manje mlijeka. Hvata me već lagano panika da neću imati dovoljno mlijeka i da ću joj morati dati adaptirano koje je možda dobila par puta prvih dana. Šta radim krivo? Da li je krivo to što sam narihtala da mi se obje cice pune i prazne u isto vrijeme? Zašto se nemogu barem približno izdojiti do kraja? Kako da postepeno povećavam proizvodnju mlijeka?
    koristim (kršitelj koda)ovu izdajalicu i izdajam se cca svaka 3-4 sata

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

najbolje bi bilo da nazoves SOS telefon 01 61 77 520 ili 091 22 77 220.
    imas jos 5minuta

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

di, pokušaj se osloboditi straha...

nisi napisala je li ti navala mlijeka jaka cijelo vrijeme ili sam kad krene otpuštanje mlijeka (pa se poslije smiri).
    pretpostavljam da je ipak samo u jednom trenutku.
    pokušaj prije no što bebu staviš na prsa izdojiti toliko dok ne krene taj jaki mlaz: njega izdoji u čašu, ručnik, bilo gdje... i onda kada opet krene polako, stavi bebu na dojku.
    ili doji na leđima, a beba neka potrbuške leži na tebi...

Za koji god položaj se odlučiš, pazi da ti dojke ne vise prema dolje, jer taj položaj samo pospješuje probleme s prejakim otpuštanjem mlijeka.

Što se izdajanja tiče... istina je da izdajalicom nikada ne možeš izdojiti onoliko koliko dijete može pososati: bebe su najefikasniji sisači i zato proizvodnja i opada. Izdajalica ne može toliko stimulirati dojku koliko može dijete.

Nadam se da će uspjeti nešto od ovoga što sam napisala, pokušaj pa javi.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Par hitnih pitanja o izdajanju

Citiraj di_zg prvotno napisa
    Trebala bi par savjeta o izdajanju jer smo ovaj tjedan imali užasnu stvar sa dojenjem i iskreno nema šanse da u skorije vrijeme Lauru stavim na cicu. Naime ona jako jako vuće, a meni jako jako curi mlijeko i ta kombinacija je koma. U utorak smo zbog toga završile na hitnoj jer se ona toliko zagrcnula da je popravila, prestala disati i nije pomoglo niti lupkanje po leđima. Samo je povremeno dolazila do zraka i vjerujte mi nakon toga što sam proživjela nema šanse da je u skorije vrijeme stavim na cicu.
    Problem mi se javlja u izdajanju. Uspjela sam si sada nekako narihtati da mi se obje cice pune istovremeno ali je problem u tome što ih ja sa izdajalicom nemrem baš isprazniti da budu onak prazne kak je to laura uspjela. I čini mi se da svaki dan uspijem izdojiti sve manje mlijeka. Hvata me već lagano panika da neću imati dovoljno mlijeka i da ću joj morati dati adaptirano koje je možda dobila par puta prvih dana. Šta radim krivo? Da li je krivo to što sam narihtala da mi se obje cice pune i prazne u isto vrijeme? Zašto se nemogu barem približno izdojiti do kraja? Kako da postepeno povećavam proizvodnju mlijeka?
    ....poslušaj apricot....
    i držim ti fige...
    probaj razmišljati pozitivno i neće ti pasti proizvodnja mlijeka. Ja sam 13 mjeseci izdajala na (kršitelj koda)ovu izdajalicu pa sam ti živi primjer.
    Šaljem ti

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zvala sam sos telefon još u srijedu. Meni navala traje cijelo vrijeme i mlijeko curi u više mlazova. Ja nekakvu posebnu navalu mlijeka ne osjetim tako da se nemogu pouzdati da vadim bebi cicu iz usta kada to dođe. Što se tiće položaja jasno mi je da i gravitacija utjeće ali eto, stvarno nemam hrabrosti staviti je na cicu da se opet tako zagrcne. Meni je laura prva beba, nemam stvarno nikakvih iskustava s tako malim bebama i dosta smo same doma jer tata radi i nema ga doma do pola 5 popodne. Sva sreća da nam se to dogodilo dok nisam bila sama doma jer mislim da bi umrla a iskreno neznam ni kak bi laura prošla jer mi joj baš nismo mogli pomoći, a hitna nije htjela doći nego nas je poslala u dom zdravlja koji više nije radio.....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

di, sa mnom si pričala u srijedu na sos-u. nadam se da su bebicu pustili doma.
    gle, da bi se mogla uspješno izdojiti, potrebno je postići refleks otpuštanja mlijeka i prilikom izdajanja, kao i u podoju. no mnoge mame se ne mogu tako dobro izdojiti, kao što beba isprazni dojku.
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2473

ajde pročitaj pliz i ovaj tekst o ručnom izdajanju, pa razmisli o tome:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2136
    možeš primjeniti ovu masažu iz ručnog izdajanja, prije i u toku izdajanja izdajalicom, da stimuliraš r.o.m.

vjerujem da si uplašena i da ne želiš da se ono ponovi, ali bilo bi dobro da pokušaš.. prejaki refleks otpuštanja mlijeka neće potrajati vječno, a povratak na dojku nakon mjesec, dva ili tri mj. bočice, možda neće biti lak.

ako si odlučna u tome da se izdajaš i tako hraniš bebu, možda da pokušaš kombinirati - probaj ju staviti na cicu, kada je uspavana i mirna i(li) noću. noću vjerovatno mirnije šiše, pa će i otpuštanje mlijeka možda biti slabije. možeš pokušati i poslijepodne ili predvečer, mnoge mame imaju tada slabiji refleks otpuštanja mlijeka.
    tako će podražaj dojki biti bolji, jer će ipak dijete sisati bar za neke podoje i dojke će se bolje prazniti i puniti.

što se tiče izdajanja, pokušaj se izdajati češće. to će stimulirati proizvodnju.

javi kako ide, držim fige.

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

di,

evo ~~~~~~~~~~~ za tebe i (čitaj srčeko-kamo sreće da je moj D tako vukao )

samo prijavak da se i moja sister uspješno izdajala 12 mjeseci (zakaj, to je njen problem)- ako baš dođe do toga

ali vjerujem da ćeš uz savjete koje si dobila lagano krenuti s dojenjem jer i taj jaki LD mora s vremenom splasnuti i normalizirati se

svakako nek TM bude doma kad se odlučiš ponovo staviti bebu na ciku kak su ti curke napisale

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I moj maleni je tako jako vukao. Stalno sam bila u brizi jer je puno bljuckao. Rješila sam to tako da sam dojila ležeći na leđima, a beba potrbuške na meni. S vremenom se naučio biti manje pohlepan.
    Sretno!

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    ....poslušaj apricot....
    i držim ti fige...
    probaj razmišljati pozitivno i neće ti pasti proizvodnja mlijeka. Ja sam 13 mjeseci izdajala na (kršitelj koda)ovu izdajalicu pa sam ti živi primjer.
    Šaljem ti

električnom izdajalicom ili ručnom?
    kako mogu povečati proizvodnju mlijeka izdajalicom?

Datum pristupanja
    Jun 2006

električnom izdajalicom ili ručnom?
    kako mogu povečati proizvodnju mlijeka izdajalicom?
    Izdajaj sto cesce. Uz izdajanje masiraj cice odozgo prema dole i lagano istiskuj mlijeko uz pumpanje. Od ispod pazuha prema bradavicama i tako sa svih strana.

P.S. Znam da je tvoje iskustvo izuzetno sokantno ali ja se izdajam vec 5 mjeseci, nekad cesce, nekad rjedje ali izdajam i moram priznati da bih dala sve da to ne moram raditi. Ako ikako mozes stavi bebu na cicu, mozda kad je netko s tobom da ti asistira dok se ne ušemite. Probaj je staviti tako nekako da joj ne daš skroz cicu (ako razumijes sto zelim reci), onako malo suzdrzljivo joj stavi u usta- mozda da uhvati malo manje cicu da joj mlijeko ne navali. Inace, i ja sam imala problema s prejakim LD i kad je imao oko 3 mj Tvrtko je poceo odbijati cicu jer se stalno grcao i gusio. Probaj je dojiti lezeci na boku, meni je tada to malo pomoglo jer je nekako slabije curilo.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala vam svima na savjetima naročito maceku za smirujuće rijeći preko sos telefona. Inaće, laura je došla iz bolnice u petak i super je samo je malo muče grčići.
    Poslušat ću vaše savjete, sa izdajanjem ću za sada nastaviti i pokušat ću bebu što više stavljati na cicu. Danas sam to uspjela napraviti čak dva puta nakon što sam cicu ispraznila izdajalicom, a mm je sjedio pored mene za sigurnost.

Uglavnom, moram pokušati napraviti veću proizvodnju mlijeka jer kada u frižideru nemam barem dvije porcije hvata me panika da ću morat dati i nabaviti adaptirano a od toga se ježim..... hvala vam puno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Danas sam to uspjela napraviti čak dva puta nakon što sam cicu ispraznila izdajalicom, a mm je sjedio pored mene za sigurnost.
    To ti je mozda dobra ideja, da izdojis pocetno mlijeko (50ak ml recimo) i onda joj das da ostatak ona lagano izvuce i usput odrzava- pojacava proizvodnju. Ostatak joj das na bocicu ali mozda tek Nakon sto je ona ispraznila cicu i dala signal da treba jos mlijeka. Tako ti se mlijeko nece smanjiti. I

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Danas sam to uspjela napraviti čak dva puta nakon što sam cicu ispraznila izdajalicom, a mm je sjedio pored mene za sigurnost.
    To ti je mozda dobra ideja, da izdojis pocetno mlijeko (50ak ml recimo) i onda joj das da ostatak ona lagano izvuce i usput odrzava- pojacava proizvodnju. Ostatak joj das na bocicu ali mozda tek Nakon sto je ona ispraznila cicu i dala signal da treba jos mlijeka. Tako ti se mlijeko nece smanjiti. I
    potpisujem

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

super da je krenulo!
    razmisli još o tome da izdojeno ne daješ na bočicu, nego žličicom ili šalicom, jer sisanje bočice može pokvariti tehniku sisanja.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja se izdajam oko 3mj,nakon 6mj isključivo dojenja,duga je to priča.Uglavnom prošla sam puno kriznih situacija s tim i ako ikako možeš uz savjete cura o smirivanju LD doji,jer izdajati se nije baš lako,ustvari prilično je teško.Cure su ti dali sve dobre savjete koje i ja potpisujem.Inače ja rijetko uspijem imati zalihu ,već se uglavnom izdajam neposredno prije obroka pa razmisli koliko je to organizacijsko opterećenje,koliko sam se puta samo izdajala u autu. Kada imam zalihu to mi u biti znači da imam višak mlijeka i ono tada bude vodenastije.Ako preskočom izdajanje jer imam zalihu ili ne stignem odmah sutradan mi se smanji proizvodnja,pa ti opet idemo u krug...Usto meni je jako važno da popijem dovoljno tekućine,uglavnom izdajam oko 800ml na dan iako bebač ima 9 mjeseci ali nije baš oduševljen dohranom.Znači probaj na sve načine ipak dojiti ako ne uspijete ništa strašno tu smo ti mi "mame izdajalice",pa ćemo pomoći,vidiš da nas ima i onih koji to već duže i uspješno rade. Sretno!

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo da se javim na kratko
    Laura je ponovo samo na cici :D :D :D :D
    uspjela sam nekako organizirati dežurstva da mi je doma uvijek netko s autom zlu netrebalo i stavljala sam je na cicu i hvala bogu više ne gubim mlijeko. Ovaj tjedan smo bez dežurstava i stvari za sada idu koliko toliko ok. Ona se i dalje zagrcne, i na cici i na flašici (priznajem dajem joj malo čaja po ovim vručinama a i zbog grčića koji su sada rijetkost) ali kako je više ne dojim ležečki prije izreagiram i stvar riješimo odmah na početku. Čini mi se da i ona ipak malo "pametnije" vuče ali bilo je i situacija kada je već bila na početku zahlikavanja ali cicu nije puštala i to je onda parada, jer se počinje daviti a i dalje sisa pa joj moram gurnuti prst u usta da pusti bradavicu kako bi je mogla okrenuti ali sva sreća to se rijetko događa. Moj dragi je nemože ni slušati ni gledati dok jede jer je njemu to prestrašno a ja sam se nekak navikla i točno znam kad je gusto a kad samo ispušta čudne zvukove.......

hvala vam svima na savjetima

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bravo mama i Laura :D

izbacite caj, ako samo doji i sve je ok, zaista joj nije potreban

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

di_zg, bravo :D