Jučer sam se tako neugodno iznenadila da ni danas ne mogu to izbaciti iz glave.
Bila sam u dućanu i taman sam na redu za blagajnu kad čujem izvana (bila su otvorena vrata) kako netko viče "koje veliko govno!". Okrenem se i vidim mulatog dečkića cca 9-10 godina a iza njega 4 curice isto tih godina koje se smijulje i dovikuju mu: Kakvo veliko govno! Jesi ti ikada vidjela ovoliko govno na cesti?! Pa gle, to govno i hoda... :shock:
Ostala sam skamenjena. Sad mi je krivo k'o psu što nisam izašla i reagirala, ali taman mi je blagajnik blokirao stvari. Znam, nije to nikakvo opravdanje u takvoj sitauciji jer sam morala izaći![]()
Užasno mi je krivo i cijelo vrijeme si sad zamišljam jadnog dečka šta proživljava![]()
Uvijek sam mislila da su dečki ti koji se tako rugaju i moram priznati da sam se strašno neugodno iznenadila. Pa kud ovaj svijet ide?!? Šta bi roditelji tih curica rekli da znaju kako im se djeca ponašaju? Da li roditelji tog dječaka znaju što on proživljava (vjerojatno svakodnevno) i kako mu pomažu? Kako se nose s tim? Zašto nitko od ljudi koji su prolazili onuda nije reagirao (kad već nisam ja)? Kolika djeca proživljavaju traume zbog izrugivanja na bilo kojoj osnovi, bilo rasnoj, nacionalnoj, fizičkoj...?
Milijun pitanja mi se od jučer nagomilavaju i grozno se osjećam.
Da li će jednog dana moje dijete biti to kojem će se rugati ili će možda on biti taj koji će se izrugivati...

Odgovori s citatom