Citiraj brane prvotno napisa
Citiraj Jelka prvotno napisa
I sori, još jedno pitanjce. Jesu li hm obične (pelena + zašt. gaćice) ok za jaslice? Ili je to komplicirano tetama?
ne vidim zašto bi to bilo komplicirano
samo malo razgovora s tetama i nemojte stvarati predrasude prije nego se upustite u nešto
Ja isključivo i koristim fitted- pelena i zaštitne, pa takve šaljem i u vrtić. Tete se ne žale. Tjekom 8-satnog boravka presvuku ga 3 puta, rijetko kad samo 2 puta. Pelene odlože u vrećice i to ove najobičnije iz dućana, zavežu i odlože pored kante za jednokratne pelene odakle ih pokupimo po odlasku iz vrtića. Koristim vlažne maramice doma i u vrtiću.
Kad sam se dogovarala za vrtić i objasnila način korištenja pelena, vlasnica vrtića i teta su rekle da nije problem koristiti platnene i da je za njih jedina razlika u tome što umjesto u kantu za smeće platnenu pelenu stavljaju u vrećicu koju odnosimo doma, iako je moje dijete prvo i još uvijek jednino u platnenima u tom vrtiću, a ja vjerujem i u našem malom gradu i široj okolici.
Razumijem brigu mama koje se spremaju za jaslice. I sama sam se malo pribojavala kako će to ići s platnenima tim više što su u državnom vrtiću odbili prematati dijete u platnene, razlog nedostatak adekvatnog prostora za odlaganje, a odlaganje pelena u vrećice ili bilo što drugo što ne bi bilo hermetički zatvoreno su odbili kao nehigjensko . Srećom ima i privatni vrtić u kojem sam se sve lijepo dogovorila. Sve funkcionira već tri mjeseca. Nadam se da će tako i ostati .