Vec sam pisala nekoliko puta pa valjda postajem dosadna, ali eto, nalazim svog A. u ovom opisu:
Počinje histerija, bacakanje, otima mi se iz ruku. Ne želim ga prisiljavati da mi bude na rukama ako ne želi i kad je na sigurnom, spuštam ga na pod. Tamo se baca na trbuh i urla. Ako ga pokušavam uzeti na ruke, otima se i urla još više. Ako mu se obratim, urla još više. Ako se maknem od njega, urla još više. Najčešće čučnem pored.
Logično mi bi bilo izbjeći konfliktnu situaciju - no, to nije izvedivo.
S njim sam imala ovakve situacije svakodnevno (usprkos trudu da se izbjegnu potencijalni okidaci). Cvrsti zagrljaj nije dolazio u obzir, nikakva prica nije dolazila u obzir, moje micanje pogotovo nije dolazilo u obzir. Sve bi to samo udvostrucilo intenzitet histerije. Jedino sto smo mi mogli je bilo odraditi tu situaciju. To znaci da bih ja cucnula ili sjela blizu njega (bez da ga diram, nekad i bez da ga gledam ako bi mu smetalo), i cekam da se sam smiri. To bi bilo nekad brzo, a nekad za desetak minuta. Nakon smirenja bio bi prilicno potresen, odnosno trazio je zagrljaj i mazenje. Izgrlili bismo se, saptala bih mu tiho da ga puno volim, bez ikakvog komentara na ono sto se dogodilo i nakon toga bi bio preporodjeno dijete. Nastavio bi dalje doslovno resetiran.
Pricali jesmo, ali u mirnim situacijama, i to kratko (ali redovito). Nitko ne voli predavanja. I ja sam te price (u toj dobi) uvijek gledala kao nesto sto je vise zalog za buducnost, nego lijek za trenutne probleme.