Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: kako pojacati plodnu sluz?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno kako pojacati plodnu sluz?

Ma uopce ne znam da li je to potrebno. Procitala sam neke postove gdje cure kazu da su zatrudnile iako nisu uopce imale sluzi.

Ja sam kod sebe primjetila da je nema, a kazu da ona pomaze spermicima da prezive i sretno stignu do jajasca. I sta da sada ja mislim?

Pomislila sam da mozda postoje neki preparati, kao npr. vitamin B6 za produzivanje lutealne faze, koji ce pospjesiti stvaranje sluzi. Ne znam...

Pregledala sam cijeli forum, nisam nista nasla.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ljudska slina unistava spermije.

najslicnije ovulacijskoj sluzi je - bjelanjak od jajeta na sobnoj temperaturi

nacine da se tijelo samo opskrbi boljom sluzi - ne znam.

ovi savjeti su iz knjige "taking charge of your fertility" autorice toni weschler.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Je, ima neka fora, ali se sad ne mogu sjetiti. Ak se sjetim odmah javim.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    ljudska slina unistava spermije
    :? Sto to znaci? :?

bepina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja imam problema sa sluzi, ali to mi je zbog sklonosti infekcijama. No, primjetila sam da sluzi ipak ima tamo gdje je treba biti, kod cerviksa, stoga ako nije problem kod odnosa za zaćeće također ne treba biti problema.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja inaće oko ovulacije imam dosta sluzi (kao bjelanjak) ali ovaj mjesec - ništa!
    To me baš začudilo! :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro, što je ovaj mjesec to učestala pojava????
    I, ja obično imam obilno sluzi-sad ništa...
    :?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Navodno pomaže pijenje zelenog čaja, ali obavezno bez kofeina.

Ja sam mjesecima pila onaj Nativa zeleni čaj iz boce, da bi nedavno saznala da ima kofeina. A na boci to ne piše!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da, neke Amerikanke zbilja stavljaju sirovi bjelanjak ako nemaju dosta sluzi. :shock: :shock: :shock: Ali meni je to onak, malo... fuuuuuuuuuj! :/

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

samo za informaciju - meni se cini da svaki zeleni caj ima kofeina samo puno, puno manje od crnog caja.
    mislim da jedino bijeli caj i bancha caj nemaju kofeina.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Val prvotno napisa
    Dobro, što je ovaj mjesec to učestala pojava????

Da, da, neka viroza se siri gradom.

bepina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Oprostite, kakav je to bijeli čaj, i onaj drugi :? .
    Mislila sam da u čajevima nema kofeina, nego teina.

Ally avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Iz mene danas sluz samo curi, prozirna, ali ništa od akcije, jer liječimo clamydiu. :/

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Ally prvotno napisa
    Iz mene danas sluz samo curi, prozirna, ali ništa od akcije, jer liječimo clamydiu. :/
    A što ćeš, kad ti treba nema je i obrnuto! Bit će nje Ally i sljedeći mjesec pa onda u akciju!

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Cure :D evo već kad smo na toj temi, sjetila sam se kako to objašnjava Ružica Martinović-Vlahović u "Prirodnom planiranju obitelji ":

Cervikalna sluz
    Cervikalna sluz izlučuje se u žlijezdama vrata maternice. Zove se plodna jer služi prehrani i pokretanju spermija i tako izravno utječe na oplodnju. Žena je može osjetiti, vidjeti i opipati. Opažanje se provodi svakodnevno prilikom odlaska na toalet na toaletnom papiru ili čistim prstima na izlazu iz rodnice. Laganim pokretom brisanja od naprijed prema nazad, prije i nakon obavljanja nužde, površno se prijeđe vanjsko spolovilo, potom se papir presavije i promatra je li sluz prisutna i dade li se rastezati.

Nikada se ne smije ispitivati unutrašnjost rodnice, jer bi to moglo dovesti do pogrešnog zaključka s obzirom na tamo stalno prisutan stanovit stupanj vlažnosti.
    Izlučivanje cervikalne sluzi počinje nekoliko dana prije ovulacije pod utjecajem porasta hormona estrogena. U vrlo kratkim ciklusima to može biti odmah nakon menstruacije, iznimno pomiješana s krvlju zadnjih dana menstruacijskoga krvarenja. Obično se sluz pojavljuje nekoliko dana nakon prestanka mjesečnice.
    U početku ona je oskudna, mutna, gusta, ljepljiva, grudasta, a iz dana u dan mijenja se, najprije u mjestimično rastegljiviju i prozirniju, pa potom u izrazito, rastegljivu (do 15 cm) prozirnu, pletivu i često sve obilniju. Potrebno je istaknuti da ne postoji neplodna sluz. Postoji samo plodna sluz koja može imati osobine sluzi manje plodnog tipa, više plodnog tipa ili vrhunca sluzi.
    Čim se nakon menstruacije pojavi bilo kakva sluz, to je znak da je plodno razdoblje započelo.
    Izlučivanje plodne sluzi praćeno je osjećajem skliske vlažnosti.
    Posljednji dani prisutnosti sluzi, kada ona ima i jednu značajku plodne sluzi (rastegljivost, prozirnost, kao bjelanjak jajeta, skliskost i vlažnost) naziva se vrhuncem plodnosti .

Dovoljan je i sam osjećaj vlažnosti, bez vidljive sluzi, jer ona katkad može biti toliko vodenasta da teče i da se ne može opaziti. Nakon vrhunca sluz se naglo mijenja pod utjecajem porasta hormona progesterona i postaje oskudna, gusta, bjelkasta ili žućkasta, a može i posve iščeznuti. Dane nakon vrhunca plodnosti prati osjećaj suhoće.

U dane nakon menstruacije potrebno je pažljivo pratiti i prepoznati osjet vlažnosti najčešće dan prije pojave sluzi kada ona još nije vidljiva izvana. Osjet vlažnosti osjeća se iznutra, unutar rodnice, za razliku od izvanjske vlažnosti koja prati otjecanje plodne sluzi. Važno je da žena nauči prepoznati osjet vlažnosti dan prije pojave sluzi, jer on označuje početak plodnog razdoblja. Na kraju faze sluzi, sluz može biti posve vodenasta tako da se ne može vidjeti. Tada i samo prisutni osjet vlažnosti označuje vrhunac plodnosti.

Pojedine žene uopće nemaju suhe dane, nego je u njih uvijek prisutan oskudan, bjelkast iscjedak praćen osjećajem suhoće, iz dana u dan jednak. To je njihov temeljni tip neplodnosti, i u te dane nisu plodne. Tu je bitno uočiti bilo kakvu promjenu takva svakodnevnog iscjetka, jer ona može značiti početak plodnog razdoblja.

Ako ima nejasnoća u vezi s osobinama iscjetka, žena bi morala obaviti ginekološki pregled, koji se i inače preporučuje prije primjene prirodnih metoda radi uvida u zdravstveno stanje spolnih organa.

Kao što je svaki čovjek neponovljiva jedinka, tako i u plodnosti ima razlika i osobitosti od žene do žene, te posebnosti svakog pojedinog ciklusa u iste žene, ovisno o njezinoj životnoj dobi. Ciklus prosječno traje od 23 do 35 dana, ali u fazi ženina dozrijevanja, nakon porođaja, te u klimakteriju dužina ciklusa može znatnije varirati. Tada su učestaliji i anovulacijski (neplodni) ciklusi u kojima izostaju pokazatelji plodnosti, jer su bez ovulacije.
    Promjena dužine ciklusa ne smeta primjeni metode zato što se uvijek prati postojeći, tekući ciklus, a ne oslanja se samo na kalendarski proračun otprije.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bravo TIGY za citat. :D Sad sam se sjetila da sam ga vidjela na jednom od podforuma, dok sam trazila detaljnije o sluzi. I bas sam htjela reci Ally da sam negdje procitala da ono sto ona opisuje zapravo jest sluz, kad sam ugledala tvoj post.

bepina, ni ja nemam pojma koji je to bijeli caj. Bas me zanima.

A kaj se teina tice, to jest razlicito od kofeina, ali ih se usporeduje jer imaju isti efekt.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tein=kofein
    (Nekad se mislilo da su to dvije različite supstance, zbog toga postoje ta dva imena)

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je isto bila gadljiva ideja o bjelanjku jajeta, pa sam trazila i trazila...i naisla na babycentru i fertilityfriendu sta oni preporucuju:
    -ulje nocurka (mislim da se uzima 500-1000 mg dnevno)koje sadrzi dvije važne nezasicene masne kiseline koje povecavaju kolicinu sluzi

ili nesto "kemijskija" metoda
    -sirup za sinuse/grlo, jer njegovim pijenjem se razrjedjuje ne samo ta sluz nego i cervikalna . to je valjda kljucno za zene koje imaju nesto sluzi, ali je uvijek dosta ljepljiva, rijetko klizava.
    amerikanke u ovu svrhu koriste sirup Robitussin (cak im ga i ginekolozi cesto preporuce u te svrhe), ali kljucni mu je sastojak guaifenessin koji razrjedjuje sluz.
    meni se cini da bi isti ucinak mogao imati bilo koji sirup koji razrjedjuje.

ja sam koristila jedno vrijeme ulje nocurka i zaista se povecala kolicina sluzi.
    ono se inace koristi i za ublazavanje simptoma PMSa, depresije, za vitalnost. http://www.herbateka.com/zutinocurak.html

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

negdje je puno pisalo o tome da ameri u tu svrhu koriste sirupe protiv kašlja-pretpostavljam zapravo da su to oni za iskašljavanje jer kako mamaj kaže oni razrjeđuju sluz, ali da li je bitno koja je točno djelatna tvar to ne znam

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    samo za informaciju - meni se cini da svaki zeleni caj ima kofeina samo puno, puno manje od crnog caja.
    mislim da jedino bijeli caj i bancha caj nemaju kofeina.
    A Taheebo?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ovdje u Americi se mogu naruciti neke aplikacije koje se upotrebljavaju prije odnosa da pomognu spermijima da dodju gdje trebaju za one zene koje su suhe dole i koje imaju problema s tim.
    Ako nadjem stranicu koja govori o tome postiracu vam je.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Citiraj litala prvotno napisa
    ljudska slina unistava spermije
    :? Sto to znaci? :?
    Fakat, kaj to znači?

bebita91 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Meni je pomoglo ulje nocurka od natural wealtha... u kombinaciji s vrkutom!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •