Mališa ma 4.5 mj. Doji samo. Zadnja 3-4 dana sam primjetila da mu se velika fontanela malo udubila. Nije puno, ali ipak je.
On se STRAHOVITO puno znoji-po noći mu moram presvlačiti posteljinu jer je sve mokro kao da ga polijevam vodom, po danu cca svako sat vremena mu moram mijenjat bodi, znoj mu curi, ma strašno. Jako je postao grintav po danu, smeta mu vrućina (takav je i MM), slabo spava (od 7-21 odspava max 2 sata :shock: ), evo jučer sam ga 2 puta tuširala popodne. Kad ga otuširam sve je ok pola sata a onda opet. Stavljam ga na cicu često, ali baš neće tako često. Povuče 1-2 puta pa je baci, pa plač pa opet. Dajem mu naizmjenično d-l da dobije rijetko mlijeko.
Jučer smo se zatekli u autu bez klime oko 10.30 ujutro, išli smo na drugi kraj grada. Bio je jaaaako živčan (inače miruje u sjedalici), a kako smo se vozili nisam ga mogla ni izvaditi iz sjedalice ni dati cicu a bio je siroče cijeli mokar. Pa sam mu dala par kapi flaširane vode koju sam imala. Kad je popio (negdje oko pola čajne žličice) se umirio i zaspao. Sad, znam da je žedan, ali zar toliko?! Na cici mi se tako ne smiri kao jučer nakon tih par kapi vode-doslovno se spasio.
Koža mu je normalna, i usna šupljina nije suha.
Jel moguće da je lagano dehidriran od toliko znojenja, a neće često na cicu jer mu je vruće uz mene. Hladimo stan koliko možemo al nemamo klimu.
Što da radim? Jel lagano uleknuće fontanele znak dehidracije i kako dojenoj bebi to nadoknaditi? Da mu ipak dam po par kapi vode kad je tako jaaako nemiran?
Admin-molim prebacite temu drugdje ako ne spada ovdje-hvala.