Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 66

Tema: vaginalni porod na zadak

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno vaginalni porod na zadak

Već se 5 i kusur mjeseci spremam ispričati svoju priču koju još proživljavam ali još uvijek mi se neda prisječati detalja..Rodila u Petrovoj nakon totalno zbrkane i zakomplicirane trudnoće, prirodnim putem,praktički sama u 14 satnoj agoniji.Mali nakraju ispao nožicom van. Zanima me samo ima li vas koje ste rađale na zadak i kako je prošao taj porod? Rekli su mi da se u praksi sad više i ne radi carski u ovakvim slučajevima mada bi u onom trenutku dala sve da me netko uspavao..

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i onda neka netko kaže da je sigurnije roditi u bolnici nego doma s primaljom, jer eto u tkavim situacijama oni posebno nešto znače

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rodila sam drugo dijete na zadak, ali moj je isao guzom. noge su malo kompliciranije.

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Imam roditi za 3 dana na zadak pa ću tek onda moći ispričati svoju priču.
    Pokušat će vaginalnim putem pa ćemo vidit !!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Želim ti sve naj a gdje ćeš roditi?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

na guzu, lako i nekomplicirano.

zar nisu znali da beba izlazi nožicama? ostavili su te samu čitavo vrijeme?

tonina, želim ti lijep porod!

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala!
    Sutra me šalju u bolnicu da tamo čekam porod i da se naprave nekakve pretrage u slučaju carskog reza.
    Ništa nisam otvorena pa mi je muka koliko ću morati tamo ležati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a zakaj bi morala cijelo vrijeme ležati, ako nemaš trudove, mislim ono da ne smiješ van bolnice itd. ... mislim pa nisi bolesna, samo možeš izluditi od ležanja
    fino ti njih pitaj
    ono što ti se može dogoditi da ne počne porod na termin, pa te moraju gledati još 2 tjedna tamo, i onda da te se riješe nagovaraju te na dovršetak trudnoće nekim načinom

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja rodila carskim zadak...mislili su se dosta dugo, ali zbog velicine bebe i jer sam ja sitna odlucili za carski....sad kad citam Matanicinu pricu zahvalna sam im na tome...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zao mi je zbog takvog poroda
    promijenila sam naziv topica u vaginalni porod na zadak - jer ono sto si ti imala, sasvim sigurno nije bio prirodan porod - sto je bitna i vazna razlika.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prije svega pozdrav svima!
    Ja sam sada u 36. tjednu i beba mi je na zadak. Zna li netko može li se roditi zadak na stolčiću? To mi je bila velika želja, ali malo čudo neće da se okrene.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nazalost, ne moze. :/
    ako si u zagrebu, javi se na sv.duh dr. habeku. on navodno pokusava okrenuti bebu pomocu akupunkture. nemas sto izgubiti.
    meni se beba uspjesno okrenula na glavu, doduse u 35.tjednu, uz pomoc homeopatije.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nisam u Zagrebu, u Ri sam. Možeš li mi reći što si koristila od homeopatije za okret?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mamažabica,

Vidim da si iz Rijeka, želim ti samo reći da sam ja svoje prvo dijete (moju ljepoticu) u riječkom rodilištu rodila na zadak, vaginalno, bez trudova i s puknutim vodenjakom. Porod je trajao dugo, ono pravo od 4 popodne do 9:30 navečer pod budnom paskom barem 2-3 liječnika i 2-3 babice. U ni jednom trenutku nisam bila sama i prepuštena sebi (kao na drugom porodu, gdje je beba bila smještena školski), supruga su mi pozvali oko 7 sati i bio je samnom kada mi je bilo najteže.

Neću lagati, bilo je jako teško, nisam smjela tiskati kako bi se beba spustila što niže, ali sve je prošlo super. Moja ljepotica koja će ove jeseni krenuti u školu i dan danas smatra da je posebna jer je rođena na guzu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Čula sam za jedan slučaj - nije provjereno, ali zvuči dobro - da je na porodu gdje je beba bila na zadak tata stao s "donje" strane i pričao bebi (navodno po savjetu nekog mlađeg doktora na SD). Beba se, kažu, okrenula prema poznatom glasu i na kraju je porod završio bez poteškoća (glavicom).
    Ako i nije točno, ne može škoditi da se pokuša

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

evo i ja smatram da sam posebna jer san rođena na guzu

Mama je znala da sam se u zadnjim danima okrenula, ali nije bilo govora o carskom. Rodila je u Splitu '83, i najgori joj je bio rez . Stolčić bi za to sigurno bio idealan, samo neznam kako ide ako je 'kompliciraniji' porod, dali puštaju na stolčić? Da puste da žena rađa prirodno u prirodnom položaju, sigurna sam da bi se tjelo prilagodilo i zatku.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da Odent preporučuje duboki čučanj

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mama sanja prvotno napisa
    Čula sam za jedan slučaj - nije provjereno, ali zvuči dobro - da je na porodu gdje je beba bila na zadak tata stao s "donje" strane i pričao bebi (navodno po savjetu nekog mlađeg doktora na SD). Beba se, kažu, okrenula prema poznatom glasu i na kraju je porod završio bez poteškoća (glavicom).
    Ako i nije točno, ne može škoditi da se pokuša
    a jel se tata može ranije angažirati, pa da prije termina priča bebi i zovne je da se okrene

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

naravno da može

može se i svijetliti baterijom, puštati muzika... mogu se raditi određene vježbe...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sve to radim, plus homeopatija
    Pa ako se ne okrene, onda je valjda suđeno. A inače, od prirodnog poroda ništa. U Rijeci se zadak rađa na stolu, ne znam kako je drugdje

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mamažabica prvotno napisa
    U Rijeci se zadak rađa na stolu, ne znam kako je drugdje
    joj, fali mi smajlić koji lupa glavom o zid

pa u čučnju si za 28% otvorenija, pobogu kako mogu to zanemarivati, pa svaki cm je životnovažan

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa ako se ne okrene, onda je valjda suđeno.

ni ja nisam imala prirodni porod (drip, ctg, ležanje, epiziotomija), i nisam čula za takav u zagrebu. usprkos tome, bilo je lako i lijepo.

e, sad me kopka da pronađem nekog zadak-friendly doktora i prodiskutiram s njim prirodni porod.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

drip, ctg, ležanje i epiziotomije nažalost spadaju u rutinu
    ms. ivy čitala sam tvoju priču s poroda i jaaako želim da i meni bude tako. Jer većinom su priče sasvim drugačije

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako se bebica lijepo smjesti, nema razloga da ne bude tako. vjeruj u sebe i bebu i sve će biti ok.

/no, ja bih sad puno više inzistirala na prirodnom porodu, s mojim trudovima i kretanjem barem. ne-rezanje mi se ipak čini predalekim snom./

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa

pa u čučnju si za 28% otvorenija, pobogu kako mogu to zanemarivati, pa svaki cm je životnovažan
    cure koje nose bebu na zadak, baš bi trebale to pitanje postaviti porodničaru, i inzistirati na konciznom odgovoru. Tipa da li je istina da sam u čučnju kod poroda 30% otvorenija, i da li bi mi veća otvorenost olakšala porod. Ako kaže ne: ja bih pobjegla glavom bez obzira od toga ginekologa. Ako kaže da: ajmo dalje razgovarati.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nezavisne primaljei lijecnici za zadak preporucuju uspravan polozaj.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pogledajte ovo:

http://www.birthdiaries.com/diary/birth037/

After spending some time on all fours, moms midwife (in blue) suggests that mom get out of the bed to remain upright, to help the baby's bottom remain well engaged.
    The nurse washes meconium away from mom's perineum while mom pushes effectively. It is normal for a breech baby to pass meconium as the bottom becomes exposed to air and the abdomin is squeezed by the birth canal.
    I konacno:

Baby is finally weighed...8 pounds 11 ounces! Mom's biggest baby yet!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I jos jedan, i to homebirth: http://www.birthdiaries.com/diary/ext014/

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je mali bio na zadak i rekli su mi da je to bio još jedan razlog ( uz preeklamsiju i šećer ) zašto su me porodili na carski ( petrova )

pretpostavljam da ovisi o doktoru dal će u toj situaciji raditi carski ili prirodni

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pitanje za one koje nisu imale inducirani porod: jel istina da porod na zadak uglavnom kreće prije termina? Jučer sam čula tako nešto.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je bio tjedan dana ranije.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pitanje za one koje nisu imale inducirani porod: jel istina da porod na zadak uglavnom kreće prije termina? Jučer sam čula tako nešto.
    Ima logike u tome, jer se većina djece do termina okrene, a ako je porod krenuo ranije veća je šansa da se još nije okrenulo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama sanja prvotno napisa
    Ima logike u tome, jer se većina djece do termina okrene, a ako je porod krenuo ranije veća je šansa da se još nije okrenulo.
    Ne bih rekla daj eto u pitanju. Vecina beba se prije 36.tog tjedna namjesti, vrlo su rijetke one koje se iz zadka samoinicijativno okrenu poslije nekog npr. 32.-33- tjedna. Mislim da eventualno ima veze s kilazom, jer je velike bebe tesko roditi ukoliko su na zadak. Posto nema vremena da se glavica oblikuje, ako je opseg veliki, moze zapeti u zdjelici. Mislim da beba zna kad treba van.

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moja se beba ipak nije okrenula i doktori nisu ni pokušali prirodnim putem ići nego carski rez iako nije ni bila velika beba ( 3250 g i 50 cm).
    Ne znam jesam li trebala inzistirati da pokušaju vaginalno.Oporavak od carskog mi je grozan bio i to što ne vidiš odmah bebicu(potpuna anestezija).

I mislim da bebe na zadak ne idu prije termina.Ja sam imala carski rez dan poslije termina bez ikakvih trudova.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj tonina prvotno napisa
    Moja se beba ipak nije okrenula i doktori nisu ni pokušali prirodnim putem ići nego carski rez iako nije ni bila velika beba ( 3250 g i 50 cm).
    Jesu li ti rekli razlog zašto su išli na carski? Jesi li prije dobila svoje trudove ili?

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ne,nisam imala trudova.
    rekli su mi da je ovako puno sigurniji porod pošto sam prvorotkinja i to je to,a da vaginalni može donijeti tko zna kakve komplikacije kad je zadak u pitanju

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam u 36. tjednu i beba je na zadak. Kakve su sanse da se okrene? Pricala sam sa doktorom da cu ici na carski ako se ne okrene. Sa 35. tjedana je imala 2650g. Cini se da ce biti poveca beba........

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja beba se tek prošli tjedan okrenula. Sad sam u 36+5. Nadam se da će do kraja ostati ovako.
    Ne mora značiti da će biti poveća, meni je rekla doktorica sa 36+3 da mi beba ima 3060g i da je to prosječna beba
    Ne brini, beba se može okrenuti i zadnji dan.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

tonina zašto narkoza? Ja sam imala spinalni blok i odmah sam vidjela i držala bebu, a oporavila sam se brzinom svijetlosti. Rez me skoro pa i nije bolio. Jesu ti radili laserski? Rezali ili razdvajali mišiće?

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Zato jer sam imala " sreću" da sam naletjela na anesteziologinju koja me 10 puta bola i nije mi uspjela dati eiduralnu i onda su išli na narkozu.
    Mišiće rezali.

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

eiduralnu = epiduralnu

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Zato jer sam imala " sreću" da sam naletjela na anesteziologinju koja me 10 puta bola i nije mi uspjela dati eiduralnu i onda su išli na narkozu.
    Mišiće rezali.
    n mogu vjerovati i povrh svega oš rezati mišiće :? :shock: zašto? Neke bi edit stvarno trebalo smjeniti po kratkom postupku. Nije ni čudo što te rez boli i što se sporo oporavljaš. Ja sam iz bolnice, nakon carskog, izašla nakon 2 i pol dana, i već tjedan dana poslije carskog vozila i landrala po shopping centru. Baš mi je žao za tebe, ali glavno da je sva prošlo ok i da imate živu i zdravu predivnu bebu.
    A za veliku većinu naših doktora (već sam više puta iznesla svoje mišljenje ovdje na forumu pa uvijek dobijem 'spačku' )

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni pukao vodenjak i poceli trudovi tocno tjedan dana prije termina, a moj gin mi je rekao da je prosjek 39 tj. za bebe na zadak, znaci ipak malo ranije

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A ako ne rodim do termina da li onda induciraju porod? To sam isto čula, navodno zato da beba ne postane preteška za vaginalni.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A ako ne rodim do termina da li onda induciraju porod? To sam isto čula, navodno zato da beba ne postane preteška za vaginalni.
    pa koliko može narasti u 5-6 dana?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

je, meni su htjeli inducirati, nikad nisam saznala točno zašto, a ovaj razlog mi je bio preglup da bih pristala

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pa koliko može narasti u 5-6 dana?
    Meni je beba dobila oko 300 grama u tjedan dana
    Mislim da je to dosta individualno, a ne znam koliko je uopće bitno jer koliko znam (puna sam poluinformacija ) ako beba prođe 3900 g onda ide carski. Ali to bi trebalo provjeriti

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    je, meni su htjeli inducirati, nikad nisam saznala točno zašto, a ovaj razlog mi je bio preglup da bih pristala
    I pristali su da rodiš vaginalno?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa oni meni nisu htjeli objasniti zašto indukcija, a ja nisam bez logičnog i detaljnog objašnjenje htjela pristati na nešto tako podložno da ode u krivom smjeru.

Ustvari nitko nije znao koliko je točno beba velika, ja sam znala da je nešto veća od onoga u kojem je tjednu, ali ne točno koliko. Zadnjih mjesec i nešto više dana nije bilo ultrazvuka, jer sam ja molila ginića da li bi mogli malo to prorijediti sa svaka 3 tjedna, što je stvarno bilo često, a on prorijedio totalno , na što se ja nisam sjetila reagirati, i bolje da nisam.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam pretpostavljalada bi veličina možda mogla biti jedan od razloga

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •