Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 66 od 66

Tema: vaginalni porod na zadak

zlatokosa avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i meni je beba na zadak. sada sam u 33. tjednu. Frka me. Prvo sam dijete rodila vaginalno, pa bih htjela i sada, no bojim se komplikacija.
    Dr. Habek mi je pratio trudnoću(uzv), no zbog gestacijskog šećera bila sam par dana u Petrovoj(no, tamo nikako ne želim ponovno roditi-iako moram na kontrole zbog šećera.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima jos vremena do termina, 33. tjedan je dovoljno rano da se beba spontano okrene drzim fige da bude!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

baš me zanima tko je u zadnje vrijeme rodio zadak vaginalno i u kojem rodilištu... ne znam kakva je situacija u petrovoj.

ako je s tobom i bebom sve ok, nema razloga da ne rodiš vaginalno. držim fige za lijep porod!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je T vodio dr. Habek na sv. Duhu, beba se okrenula u 29 tj. na noge i tako i ostala. Dr. Habek nije spominjao nikakvu akupunkturu ali je rekao da se smatra dovoljno dobrim opstetričarom da može preuzeti odgovornost vaginalnog poroda na zadak. Ja sam jako na tome inzistirala! No planovi su nam se malo izjalovili kad je sa 34 tj. pukao vodenjak a nogica skoro ispala van. U roku 10 minuta sam bila na operacionom stolu, tu se Habek nije dvoumio već je radio sekciju!

No ipak mislim da postoji i razlika između položaja zatkom, malo je kompliciraniji položaj kada beba ide nogama (kao što je bilo kod mene) nego guzom.

zlatokosa avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

joj frka me da se imeni nekaj tak ne dogodi prije 38 tjedna...naime, nosim dečka a znam da njima kasnije sazrijevaju pluća i da može biti frka ako bude puno prije...
    a u zadnje vrijeme zna me svaki dan nešto dolje u rodnici ko piknut, probost!!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni su zbog zadka guze rekli carski i t baš u petrovoj

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mene je to pikalo probadalo mjesecima prije poroda, svaki puta sam mislila evo ga sad će voda pljusnuti - na kraju sam prenijela. To je znalo trajati minutu, i poslije toga neko vrijeme ništa, pa opet, i tako dosta dugo.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja bih se htjela zahvaliti svima koji su strpljivo odgovarali na moja pitanja i nedoumice u vezi zadka. I da se prijavim: rodila vaginalno curu od 3,5 kg i 51 cm i sve prošlo dobro.
    Tako da postajem promotor vaginalnog poroda na zadak
    Bolilo je, ali svaki porod boli a i MM je rekao da su se više derale one u boksovima do mog, znači nije bilo strašno

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

čestitam na curi i lijepom porodu! :D

kad stigneš, napiši nam malo više detalja.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

čestitam !!
    koje rodilište?

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

čestitke

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala na čestitkama

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    čestitam na curi i lijepom porodu! :D

kad stigneš, napiši nam malo više detalja.
    Ma čuj, nije baš da sam zamišljala takav porod (ja sam htjela prirodan porod i stolčić) ali s obzirom na okolnosti bilo je sasvim ok. Ležanje na boku mi uopće nije teško palo, drip i epiziotomiju sam očekivala, ali ono što nisam očekivala je da je od puknuća vodenjaka do dolaska bebe proteklo 10 sati!
    Mislila sam da će biti puno duže i puno gore pa kad mi je dr rekao da ću u slijedećem trudu roditi nisam vjerovala. :D Pomislila sam, da sam znala da će ovako brzo manje bih se derala (ja sam očekivala još sate i sate agonije )
    Ma bilo je svega, mislila sam napisati i priču s poroda ali ne stignem do daljnjeg
    TinnaZ rodilište Rijeka

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da, prirodni porod zatka je nažalost sanak pusti.

i ja sam rodila nepunih 9 sati nakon puknuća vodenjaka, ali nakon samo tri i pol sata trudova (što ti je drip ). zašto toliko žure, ne znam.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što ti je drip
    Meni je drip donio 17 sati neucinkovitih trudova i vaginalni porod na silu (sjeli na trbuh, istisnuli Emu van).
    (Ja jesam zadovoljna da je porod dovrsen vaginalno, ali moglo je sve to biti bolje izvedeno od pocetka.)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

znaš kaj, sve mislim da to ima veze s time kako bi tijelo inače reagiralo na porod. ja sam prilično sigurna da bi i bez dripa bilo brzo i lako, pa sam i na njega dobro reagirala i prošla bez ovakvih traumi.

što pak nema nikakve veze s davanjem dripa uvijek i svima.... :/

zlatokosa avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

juuupiiiii!!!!

pametna mala glavica se ipak okrenula dolje!!!!

pusa svima!!! :D

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •