Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: nesto radim pogresno???

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno nesto radim pogresno???

ovo je moj problem:

Poceli smo sa dohranom i sada smo na dva manja obroka...pored dohrane naravno dojimo...Natalie je inace veliki ovisnik o cici, ali to njeno cicanje nekada se svodi samo na igru sa bradavicom ili mazenje, sto znaci da nekada ima cicu u ustima ali ne vuce mlijeko...

I prije dva dana primjetim da su mi cice se skroz ispuhale, a Natalie kad ogladni postaje nervozna na cici...moje misljenje je da mi se kolicina mlijeka bila smanjila, i to jako puno...juce sam ju samo stavljala na cicu, dohranu je odbijala, i jutros je stanje dosta bolje...osjetim da su mi cice opet napuhane...

E sad moje pitanje: kako uskladiti dojenje na zahtjev (jer Natalie hoce stalno na ciku) i dohranu??? ja fakat s tim imam problema...desi se cesto da uopce ne znam je li N. gladna...ili mislim da je gladna, a ona se povuce dva gutljaja i nastavi se igrati sa cikom, a ta dva gutljaja je zasite i onda tako u krug....

Znam da kad su cice ispuhane ne mora znaciti da nema mlijeka u njima, ali mislim da se kod mene mlijeko ipak pocelo smanjivati...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

silvy,

probaj ovako gledati na dohranu-sva hrana koju daješ djetetu u dobi do godinu dana predstavlja jedan od načina za odbijanje i smanjenje dojenja. čim uvedemo dohranu, dijete manje doji i smanjuje se količina mlijeka.
    dojenje do godinu dana bi i dalje trebalo biti osnovna hrana

dojenje na zahtjev i dohranu ćeš uskladiti ako nemaš kruta pravila oko toga kad obrok dohrane treba biti.
    uvedi recimo jedan obrok oko 11 ujutro (ili već kako ti najbolje odgovara). nemoj da tad beba bude gladna ili pospana ili premorena. kad nešto od ovoga jeste onda nemoj, radije odgodi za kasnije.
    par žlica za početak je dovoljno. nemoj se mučiti koliko ml ili grama dijete treba pojesti. poješće koliko želi. neke bebe mjesecima navlače dvije žlice nečega i to je potpuno normalno. u početku dohrana jest učenje na žlicu i privikavanje na druge okuse i teksture.

ne zaboravi da dijete i u toj dobi, ali i kasnije kad je veće ima potrebu za nenutritivnim sisanjem tj. igranjem, maženjem, pa malo siki, pa ne, pa zaspi na sisi i sl. uvođenjem dohrane na neki način mu uskraćuješ tj. skraćuješ vrijeme koje je do tad dijete imalo na siki. a svi znamo koliko im je bitna. možda tim igranjem samo pokazuje da i dalje želi istu količinu maženja.
    a ti koliko izdržiš super

po meni, ne brini dojite i dlaje i brljavite žlicom :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •