Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Kremšnite bez jaja

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Kremšnite bez jaja

Da podijelim sa vama jedan recept za kremšnite sa kremom bez jaja, jednostavan, ne može ne uspjeti. Radim ga često i čak se njima divio i maš bliski prijatelj, majstor kuhinje sa dugogodišnjem iskustvom (kojemu je inače teško ugoditi ).

KREMŠNITE

Potrebno:
    3 pudinga od vanilije
    1 velika žlica gustina
    1 vanilin šećer
    1 litra mlijeka

Pudong rastopiti sa malo mlijeka i žlicom gustina. Mlijeko stavite da zakuha (kao da kuhate obični puding) i u mlijeko stavite vanilin šećer. Kad mlijeko zakuha, maknite ga skroz sa vatre (i više ne vraćajte na vatru - but će dovoljno gusto, a zagorilo bi) i umiješajte smjesu pudinga i gustina. Ostavite sa se dobro ohladi.

1/2 l šlaga (stucite ga)
    1 putar ili margarin (ja stavim putar)
    20-25 dkg šećera u prahu (ili po želji)

U ohlađenu kremu dodajte smjesu maslaca i šećera pa zatim umiješajte i polovicu od pola litre stučenog šlaga.

Ispecite 2 kore lisnatog tijesta i zatim stavite jedan list na dno pleha, prelijte kremom, na kremu dodajte drugu polovicu stučenog šlaga. Drugi list lisnatog razrežite odmah na kocke i posložite ih po filu. Takko će vam kasnije biti lakše rezati. Pustite da odstoji nekoliko sati u frižideru (najbolje preko noći) i pospite ih šećerom u prahu prije serviranja.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Moja verzija, jako fino!

KREMŠNITE

Zakuhati 2lit. mlijeka sa jednim cijelim gustinom. Kad se puding napravio ubaciti 12-15 velikih zlica secera i 2 vanilin.sec.

Puding se treba potpuno ohladiti uz povremeno mjesanje, zbog grudica.

Pola lit. vrhnja za slag izmiksati sa malo secera.
    1/3 slaga ubaciti u puding. Sve izmiksati.

Ispeci dvije kore lisnatoga tijesta.

U tepsiju staviti hladnu pecenu koru, puding, slag , pokriti drugom korom i staub secer.

- prilikom valjanja kore paziti da bude dovoljno velika da se pokrije cijela kremsnita. Cijelu koru probosti vilicom sto vise, da se ne bi skupila prilikom pecenja. Ubaciti u vrucu pecnicu.
    - Zamutiti gustin u sto manje vode da puding bude gusci.
    I naravno prilikom kupovine lisnatoga, kupiti ono bez jaja
    .

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

meni su draže kremšnite s jajima nego s margarinom.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa
    meni su draže kremšnite s jajima nego s margarinom.
    Uvijek možeš napraviti s jajima . U tome i jest štos - ovo je recept bez jaja, lako ga je napraviti i fantastičan je!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prvom zgodom probavam

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Imam i ja jedan odličan recept za kremšnite bez jaja, a nema ni kuhanja:
    sastojci:
    1 l tučenog slatkog vrhnja (NE biljnog!)
    2 Galette od vanilije (instant puding bez kuhanja)
    2 dl mlijeka
    1 omot lisnatog tijesta

Istući pola litre slatkog vrhnja i u to umiksati dvije Galette, te dodati mlijeko. Ako vam se ne čini dovoljno slatko, možete dodati i žlicu- dvije šećera u prahu (ja ne dodajem).
    Posebno istući još pola litre slatkog vrhnja, uz dodatak šećera i šlakfixa (po potrebi).
    Ispeći kore. Na prvu koru staviti žutu kremu, zatim šlag, pokriti drugom korom i posipati štaub-šećerom.
    Kremšnite su gotove dok si rekao keks, nema nakuhavanja, niti bojazni od salmonele. Diiivne su

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pravila sam ih danas i fenomenalne su :D . MM ih sutra nosi na posao kolegama. Al ce Ameri da uzivaju, sigurna sam

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nisam pomenula da sam pravila ove prve na strani. Njam njam. Skoro mi zao sto idu delimicno i na posao. Vecina ipak ostala nama

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

manja je l' da su super?! I ja sam živjela vani 12 godina pa kad bi strancima napravila nešto 'naše' padali su u nesvijest Ma što oni znaju o pravoj hrani !!!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Slazem se da nemaju pojma o hrani, a pogotovo ne o kolacima. Secam se kad sam na poslu prvi put probala neke Americke torte i kad su se svi odusevili, a ja mislila da mora da se zezaju jer su bile neverovatno grozne. Testo po malo slankasto i debelo, a fil je neki namaz presladak i gust. Oduseve se uvek kad napravim bilo sta nase cak i njihovo ali u kucnoj. Imaju i oni dobre recepte, ali nista nece da prave, to je problem. 8) Inace ove krempite zaista nisu nista gore od onih sa jajima. Fil je ukusan i cvrst te divno izgledaju kad se iseku.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Imam i ja jedan odličan recept za kremšnite bez jaja, a nema ni kuhanja:
    sastojci:
    1 l tučenog slatkog vrhnja (NE biljnog!)
    2 Galette od vanilije (instant puding bez kuhanja)
    2 dl mlijeka
    1 omot lisnatog tijesta

Istući pola litre slatkog vrhnja i u to umiksati dvije Galette, te dodati mlijeko. Ako vam se ne čini dovoljno slatko, možete dodati i žlicu- dvije šećera u prahu (ja ne dodajem).
    Posebno istući još pola litre slatkog vrhnja, uz dodatak šećera i šlakfixa (po potrebi).
    Ispeći kore. Na prvu koru staviti žutu kremu, zatim šlag, pokriti drugom korom i posipati štaub-šećerom.
    Kremšnite su gotove dok si rekao keks, nema nakuhavanja, niti bojazni od salmonele. Diiivne su
    Jel bi bile dobre s petit keksima umjesto lisnatog tjesta. Ja sam s lisnatim tjestom malčice posvađana i već nekoliko godina ne razgovaramo.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Brigita, probaj, al ja se sjećam da je moja mama znala radit kremšnite s petit keksima i nikad mi to nije bilo to.
    Ma, nemreš fulati s ledovim lisnatim- trust me!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ma, nemreš fulati s ledovim lisnatim- trust me!
    Ma ja morem, trust me.
    Prvo moram kupiti bar duplu dozu jer imam puno otpada tj. neki listovi mi se potrgaju, neki skure. Onda potrošim hrpu vremena na rasukavanje tih kora i oblik mi uvijek ispadne neki čudni tak da ih moram obrezivati. Ajme, koja sam ja jadnica, opće me je sram.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Onda kupi gotove kore za kremšnite i riješen problem.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

brigita, a da li dovoljno odmrzneš listnato? ako je pretvrdo, ne da se dobro razvaljati.
    ja od jednog paketa lisnatog (dva komada tijesta) radim četiri kore za kremšnite (svaki komad preplovim).
    razvaljam malo veće od preokrenute tepsije na kojoj ih pečem, dobro napikam vilicom i čekam da porumene. kad je gotovo obrežem eventualni višak (ali često ga i ne bude jer se tijekom pečenja malo stisne) i kad se ohladi donju koru stavim u istu tu tepsiju u koju ću uliti smjesu od kremšnita, a gornju koru izrežem na kvadrate i poslažem po vrhu.
    nije da nagovaram

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...ja se sjećam da je moja mama znala radit kremšnite s petit keksima...
    Obećaj mi, obećaj, obećaj da ćeš mi to napraviti kad ubijem još ovih 6 kila!

Naime, ja OBOŽAVAM kremu iz kremšnita, ali mrzim svo lisnato tijesto, pa uvijek bacam i gornju i donju koricu...Kremšite s keksom mi zvuče

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zato ja kremu najviše volim jesti žlicom iz zdjele

ili nafilati palačinke, politi čokoladom i zapeći...

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A ja baš obožavam lisnato u toj kombinaciji. Super mi je taj slankasti spoj sa slatkom kremom i još gore puno štaub-šećera.

Luna, nije da mi je teško , ali mogla bi ti i sama smućkati te kremšnite. Vjeruj mi, duplo su jednostavnije od muffina, a njih si savladala za +5.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ili nafilati palačinke, politi čokoladom i zapeći...
    kakva besramno slasna ideja...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zove se "vesela udovica" 8)

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a kakva cokolada ide gore?
    rastopljena?
    i ne zagori?
    (pitanjima sam mozda razotkrila svoju poprilicnu kulinarsku ignoranciju)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

rastopljena ili kupovna tekuća čokolada, kako ti je draže. ne zalije se kao glazura nego se prošara tako da ne curi sa strane, pa nema što zagoriti (samo se napravi fina korica na rubovima, mljac).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa daaaaaj prestani, vani ima preko 40° a ti mi tu neke palacinke guras pod nos. Aaaaaaaaaaaaaaaargh. OKrutno, nema sta.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a tek one halve sto ste ih poskrivali po vegetarijanskim menijima!

a palacinke cu isprobati, cim stignem.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    ...ja se sjećam da je moja mama znala radit kremšnite s petit keksima...
    Obećaj mi, obećaj, obećaj da ćeš mi to napraviti kad ubijem još ovih 6 kila!

Naime, ja OBOŽAVAM kremu iz kremšnita, ali mrzim svo lisnato tijesto, pa uvijek bacam i gornju i donju koricu...Kremšite s keksom mi zvuče

A ja probala - i jesu mljac! Prefenomenalne su s keksom! I ja isto bacam ono lisnato, skroz mi je suho i bezvezno...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da kazem da sam pekla palacinke popodne. Znoj mi je niz noge curio.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa mogla si poslati koju!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •