Results 1 to 27 of 27

Thread: Kremšnite bez jaja

  1. #1
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default Kremšnite bez jaja

    Da podijelim sa vama jedan recept za kremšnite sa kremom bez jaja, jednostavan, ne može ne uspjeti. Radim ga često i čak se njima divio i maš bliski prijatelj, majstor kuhinje sa dugogodišnjem iskustvom (kojemu je inače teško ugoditi ).

    KREMŠNITE

    Potrebno:
    3 pudinga od vanilije
    1 velika žlica gustina
    1 vanilin šećer
    1 litra mlijeka

    Pudong rastopiti sa malo mlijeka i žlicom gustina. Mlijeko stavite da zakuha (kao da kuhate obični puding) i u mlijeko stavite vanilin šećer. Kad mlijeko zakuha, maknite ga skroz sa vatre (i više ne vraćajte na vatru - but će dovoljno gusto, a zagorilo bi) i umiješajte smjesu pudinga i gustina. Ostavite sa se dobro ohladi.

    1/2 l šlaga (stucite ga)
    1 putar ili margarin (ja stavim putar)
    20-25 dkg šećera u prahu (ili po želji)

    U ohlađenu kremu dodajte smjesu maslaca i šećera pa zatim umiješajte i polovicu od pola litre stučenog šlaga.

    Ispecite 2 kore lisnatog tijesta i zatim stavite jedan list na dno pleha, prelijte kremom, na kremu dodajte drugu polovicu stučenog šlaga. Drugi list lisnatog razrežite odmah na kocke i posložite ih po filu. Takko će vam kasnije biti lakše rezati. Pustite da odstoji nekoliko sati u frižideru (najbolje preko noći) i pospite ih šećerom u prahu prije serviranja.

  2. #2

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Jarun
    Posts
    296

    Default

    Moja verzija, jako fino!

    KREMŠNITE

    Zakuhati 2lit. mlijeka sa jednim cijelim gustinom. Kad se puding napravio ubaciti 12-15 velikih zlica secera i 2 vanilin.sec.

    Puding se treba potpuno ohladiti uz povremeno mjesanje, zbog grudica.

    Pola lit. vrhnja za slag izmiksati sa malo secera.
    1/3 slaga ubaciti u puding. Sve izmiksati.

    Ispeci dvije kore lisnatoga tijesta.

    U tepsiju staviti hladnu pecenu koru, puding, slag , pokriti drugom korom i staub secer.

    - prilikom valjanja kore paziti da bude dovoljno velika da se pokrije cijela kremsnita. Cijelu koru probosti vilicom sto vise, da se ne bi skupila prilikom pecenja. Ubaciti u vrucu pecnicu.
    - Zamutiti gustin u sto manje vode da puding bude gusci.
    I naravno prilikom kupovine lisnatoga, kupiti ono bez jaja
    .

  3. #3

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    meni su draže kremšnite s jajima nego s margarinom.

  4. #4
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Quote Originally Posted by dolega
    meni su draže kremšnite s jajima nego s margarinom.
    Uvijek možeš napraviti s jajima . U tome i jest štos - ovo je recept bez jaja, lako ga je napraviti i fantastičan je!

  5. #5

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Rijeka
    Posts
    191

    Default

    Prvom zgodom probavam

  6. #6
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Imam i ja jedan odličan recept za kremšnite bez jaja, a nema ni kuhanja:
    sastojci:
    1 l tučenog slatkog vrhnja (NE biljnog!)
    2 Galette od vanilije (instant puding bez kuhanja)
    2 dl mlijeka
    1 omot lisnatog tijesta

    Istući pola litre slatkog vrhnja i u to umiksati dvije Galette, te dodati mlijeko. Ako vam se ne čini dovoljno slatko, možete dodati i žlicu- dvije šećera u prahu (ja ne dodajem).
    Posebno istući još pola litre slatkog vrhnja, uz dodatak šećera i šlakfixa (po potrebi).
    Ispeći kore. Na prvu koru staviti žutu kremu, zatim šlag, pokriti drugom korom i posipati štaub-šećerom.
    Kremšnite su gotove dok si rekao keks, nema nakuhavanja, niti bojazni od salmonele. Diiivne su

  7. #7

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Miami
    Posts
    35

    Default

    Pravila sam ih danas i fenomenalne su :D . MM ih sutra nosi na posao kolegama. Al ce Ameri da uzivaju, sigurna sam

  8. #8

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Miami
    Posts
    35

    Default

    nisam pomenula da sam pravila ove prve na strani. Njam njam. Skoro mi zao sto idu delimicno i na posao. Vecina ipak ostala nama

  9. #9
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    manja je l' da su super?! I ja sam živjela vani 12 godina pa kad bi strancima napravila nešto 'naše' padali su u nesvijest Ma što oni znaju o pravoj hrani !!!

  10. #10

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Miami
    Posts
    35

    Default

    Slazem se da nemaju pojma o hrani, a pogotovo ne o kolacima. Secam se kad sam na poslu prvi put probala neke Americke torte i kad su se svi odusevili, a ja mislila da mora da se zezaju jer su bile neverovatno grozne. Testo po malo slankasto i debelo, a fil je neki namaz presladak i gust. Oduseve se uvek kad napravim bilo sta nase cak i njihovo ali u kucnoj. Imaju i oni dobre recepte, ali nista nece da prave, to je problem. 8) Inace ove krempite zaista nisu nista gore od onih sa jajima. Fil je ukusan i cvrst te divno izgledaju kad se iseku.

  11. #11

    Join Date
    May 2004
    Location
    varaždin
    Posts
    1,226

    Default

    Quote Originally Posted by Linda
    Imam i ja jedan odličan recept za kremšnite bez jaja, a nema ni kuhanja:
    sastojci:
    1 l tučenog slatkog vrhnja (NE biljnog!)
    2 Galette od vanilije (instant puding bez kuhanja)
    2 dl mlijeka
    1 omot lisnatog tijesta

    Istući pola litre slatkog vrhnja i u to umiksati dvije Galette, te dodati mlijeko. Ako vam se ne čini dovoljno slatko, možete dodati i žlicu- dvije šećera u prahu (ja ne dodajem).
    Posebno istući još pola litre slatkog vrhnja, uz dodatak šećera i šlakfixa (po potrebi).
    Ispeći kore. Na prvu koru staviti žutu kremu, zatim šlag, pokriti drugom korom i posipati štaub-šećerom.
    Kremšnite su gotove dok si rekao keks, nema nakuhavanja, niti bojazni od salmonele. Diiivne su
    Jel bi bile dobre s petit keksima umjesto lisnatog tjesta. Ja sam s lisnatim tjestom malčice posvađana i već nekoliko godina ne razgovaramo.

  12. #12
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Brigita, probaj, al ja se sjećam da je moja mama znala radit kremšnite s petit keksima i nikad mi to nije bilo to.
    Ma, nemreš fulati s ledovim lisnatim- trust me!

  13. #13

    Join Date
    May 2004
    Location
    varaždin
    Posts
    1,226

    Default

    Quote Originally Posted by Linda
    Ma, nemreš fulati s ledovim lisnatim- trust me!
    Ma ja morem, trust me.
    Prvo moram kupiti bar duplu dozu jer imam puno otpada tj. neki listovi mi se potrgaju, neki skure. Onda potrošim hrpu vremena na rasukavanje tih kora i oblik mi uvijek ispadne neki čudni tak da ih moram obrezivati. Ajme, koja sam ja jadnica, opće me je sram.

  14. #14
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    Onda kupi gotove kore za kremšnite i riješen problem.

  15. #15

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    brigita, a da li dovoljno odmrzneš listnato? ako je pretvrdo, ne da se dobro razvaljati.
    ja od jednog paketa lisnatog (dva komada tijesta) radim četiri kore za kremšnite (svaki komad preplovim).
    razvaljam malo veće od preokrenute tepsije na kojoj ih pečem, dobro napikam vilicom i čekam da porumene. kad je gotovo obrežem eventualni višak (ali često ga i ne bude jer se tijekom pečenja malo stisne) i kad se ohladi donju koru stavim u istu tu tepsiju u koju ću uliti smjesu od kremšnita, a gornju koru izrežem na kvadrate i poslažem po vrhu.
    nije da nagovaram

  16. #16

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    4,884

    Default

    Quote Originally Posted by Linda
    ...ja se sjećam da je moja mama znala radit kremšnite s petit keksima...
    Obećaj mi, obećaj, obećaj da ćeš mi to napraviti kad ubijem još ovih 6 kila!

    Naime, ja OBOŽAVAM kremu iz kremšnita, ali mrzim svo lisnato tijesto, pa uvijek bacam i gornju i donju koricu...Kremšite s keksom mi zvuče

  17. #17
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    zato ja kremu najviše volim jesti žlicom iz zdjele

    ili nafilati palačinke, politi čokoladom i zapeći...

  18. #18
    Linda's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    3,113

    Default

    A ja baš obožavam lisnato u toj kombinaciji. Super mi je taj slankasti spoj sa slatkom kremom i još gore puno štaub-šećera.

    Luna, nije da mi je teško , ali mogla bi ti i sama smućkati te kremšnite. Vjeruj mi, duplo su jednostavnije od muffina, a njih si savladala za +5.

  19. #19
    a zakaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    2,149

    Default

    Quote Originally Posted by ms. ivy
    ili nafilati palačinke, politi čokoladom i zapeći...
    kakva besramno slasna ideja...

  20. #20
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    zove se "vesela udovica" 8)

  21. #21
    a zakaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    2,149

    Default

    a kakva cokolada ide gore?
    rastopljena?
    i ne zagori?
    (pitanjima sam mozda razotkrila svoju poprilicnu kulinarsku ignoranciju)

  22. #22
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    rastopljena ili kupovna tekuća čokolada, kako ti je draže. ne zalije se kao glazura nego se prošara tako da ne curi sa strane, pa nema što zagoriti (samo se napravi fina korica na rubovima, mljac).

  23. #23
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Pa daaaaaj prestani, vani ima preko 40° a ti mi tu neke palacinke guras pod nos. Aaaaaaaaaaaaaaaargh. OKrutno, nema sta.

  24. #24
    a zakaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    zagreb
    Posts
    2,149

    Default

    a tek one halve sto ste ih poskrivali po vegetarijanskim menijima!

    a palacinke cu isprobati, cim stignem.

  25. #25
    Dolisa's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Split
    Posts
    792

    Default

    Quote Originally Posted by Luna Rocco
    Quote Originally Posted by Linda
    ...ja se sjećam da je moja mama znala radit kremšnite s petit keksima...
    Obećaj mi, obećaj, obećaj da ćeš mi to napraviti kad ubijem još ovih 6 kila!

    Naime, ja OBOŽAVAM kremu iz kremšnita, ali mrzim svo lisnato tijesto, pa uvijek bacam i gornju i donju koricu...Kremšite s keksom mi zvuče

    A ja probala - i jesu mljac! Prefenomenalne su s keksom! I ja isto bacam ono lisnato, skroz mi je suho i bezvezno...

  26. #26
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Samo da kazem da sam pekla palacinke popodne. Znoj mi je niz noge curio.

  27. #27
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    pa mogla si poslati koju!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •