Da podijelim sa vama jedan recept za kremšnite sa kremom bez jaja, jednostavan, ne može ne uspjeti. Radim ga često i čak se njima divio i maš bliski prijatelj, majstor kuhinje sa dugogodišnjem iskustvom (kojemu je inače teško ugoditi ).

KREMŠNITE

Potrebno:
3 pudinga od vanilije
1 velika žlica gustina
1 vanilin šećer
1 litra mlijeka

Pudong rastopiti sa malo mlijeka i žlicom gustina. Mlijeko stavite da zakuha (kao da kuhate obični puding) i u mlijeko stavite vanilin šećer. Kad mlijeko zakuha, maknite ga skroz sa vatre (i više ne vraćajte na vatru - but će dovoljno gusto, a zagorilo bi) i umiješajte smjesu pudinga i gustina. Ostavite sa se dobro ohladi.

1/2 l šlaga (stucite ga)
1 putar ili margarin (ja stavim putar)
20-25 dkg šećera u prahu (ili po želji)

U ohlađenu kremu dodajte smjesu maslaca i šećera pa zatim umiješajte i polovicu od pola litre stučenog šlaga.

Ispecite 2 kore lisnatog tijesta i zatim stavite jedan list na dno pleha, prelijte kremom, na kremu dodajte drugu polovicu stučenog šlaga. Drugi list lisnatog razrežite odmah na kocke i posložite ih po filu. Takko će vam kasnije biti lakše rezati. Pustite da odstoji nekoliko sati u frižideru (najbolje preko noći) i pospite ih šećerom u prahu prije serviranja.