Results 1 to 3 of 3

Thread: kako nakon stomačne viroze?

nataša's Avatar

Default kako nakon stomačne viroze?

stvarno ne znam kako dalje, moja Anja već 3 dana nema temperaturu, jučer ujutro je zadnji put imala proljev, jutros je kakala formiranu stolicu ali vidim da joj kakanje pridaje muke?!kao da ju još boli stomak. povraćala nije već 4 dana...ali skroz je nekako neraspoložena. na intervale je dobre volje, ali skroz bi se mazila, da ju nosim, spavala...stvarno mi se to ne sviđa..i kud nema apetit još i ne znam šta da joj skuham. daj pomozite mi: koliko traje to loše raspoloženje, šta da joj kuham za jesti jer mora biti na dijeti, kako dalje?!
    očajna sam, nisma navikla da bude takva..

M. je prije desetak dana isto imao nekakvu crijevnu bolescinu ali nije povracao samo je imao gadan proljev, sve sta je uslo u njega i izaslo je, osim sto je pio dosta tekucine, pa me to tjesilo...
    grozno mi je bilo to sto on i inace nema nekakav apetit, hrana mu je zadnja stavka u zivotu, a tek tad sa tim proljevom, apetit je bio na nuli, jedva je stajao na nogama, tj. uglavnom smo se mazili na krevetu, gledali slikovnice ili se nosali. od hrane koju su nam svi preporucali tipa riza, banana i sl. sto zatvara, jedva bi pojeo malo banane i cistog kruha. Rizu niti slucajno nije htio okusit.
    E onda nam je sveki nasla neku njenu prastaru knjigu Bakini savjeti i procitala da je za takve crijevne viroze najbolje skuhat juhu od potpuno krtog mesa (znaci skroz nemasno piletina ili junetina, ili zajedno), mrkve i krumpira. Kako vise nisam imala nikakvog izbora, to sam i napravila i smiksala mu kad je bilo skuhano: jedno 2 dcl juhe, mrkve i krumpir, mali komadic mesa, tako da je to bila jedna polugusta kasa (inace, kasasto ne jede vec dugo vremena, ali sad sam mu to napravila da lakse pojede, bila sam sva jadna) i naravno presretna kad je pojeo pun tanjur te juhe za rucak i za veceru. I stvarno, vec sutra dan je bio zivlji, proljev je trajao jos samo 24 sata i ubrzo se vratio u normalu. Navodno mrkva dosta stiska, a krumpir i meso daju energiju. Samo napominjem potpuno krti komad mesa.
    nadam se da ce vam pomoci.

nataša's Avatar

hvala ti buba klara na savjetu. pokušat ću s tom supicom...inače, moja anja je nadošla, međutim još joj je stomak napiren tako da moram nastavit sa dijetalnim, uf...a dijetalno je baš gadno! no svakako dobar savjet