Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: B-H kontrakcije - štetne za dijete?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno B-H kontrakcije - štetne za dijete?

jedna česta tema, ali imam pitanje na koje još nisam našla odgovor...

znam da su b-h kontrakcije normalne i da ih netko ima češće netko rjeđe (ili ih ne osjeti)...

ali, ono što mene zanima je kako to utječe na bebu
    nekoliko kontrakcija dnevno ne može škoditi, ali mojih je deleko više od 20 dnevno
    jučer sam (a nije prvi put) imala epizodu od sat i pol kada su se javljale u razmaku od 5-6min (da je jače boljelo, bila bih otišla u bolnicu)
    ulazim u 38.tjedan i nisam sklona tome da ih kontroliram normabelom ili magnezijem s obzirom da se termin približava, no ipak...

no, konačno, da postavim konkretno pitanje:
    da li prilikom bh kontrakcija dolazi do prekida dotoka kisika i hrane do djeteta? Mogu li kontrakcije do sada zdravom djetetu poremetiti neke funkcije?

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

koliko sam ja uspila saznati ukoliko imaš više od 10 kontrakcija tokom dana trebaš se javiti doktoru!probaj kad te uhvate promjeniti položaj!

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa ti si vec blizu poroda..mozda rodis za par dana,tko zna..

ne vjerujem ti bas ovo za prekid dotoka kisika i hrane..ja imam kontrakcije od 7. tjedna trudnoce,sad sam u 25-om.otkud ti ta ideja?sad si i mene malo zabrinula..

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jenny ne brini....one nisu štetne za djete!

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

http://poliklinika-harni.hr/teme/trudnoca/tjedan23.asp
    evo ode moš pročitati nešto o tome

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

BH kontrakcije sam imala od 23 tjedna :/ bile su dosta neugodne od početka. Donekle su se ublažavale sa normabelima (2 puta na dan)rodila sam sam u 37 tj.brz porod.Dal su tome pridonjele BH kontr. :? neznam...Cure sretno

colly avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moze li mi netko objasniti kako se osjete BH kontrakcije? kakva je to bol? mozda glupo pitanje ali eto, bas me zanima

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne radi se o boli nego o osjećaju ponekad jačeg, ponekad slabijeg stezanja maternice što može, ali i ne mora biti neugodno - za to vrijeme trbuh je jako tvrd
    u mom slučaju, nakon 30.tj. prilikom kontrakcija blago bi mi se poremetilo disanje

div, sviđa mi se ovaj scenarij sa brzim porodom

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Imala sam te bh kontrakcije gotovo cijelu trudnuću, još pojačane zbog dojenja. Da mi je tako bilo prvi put, bila bih daleko zabrinutija, čisto zbog straha i neznanja. One pripremaju maternicu za porod, nisu nimalo štetne za plod. Ja sam se čisto intuitivno imala potrebu umiriti, da se eventualno ne dogodi nešto ozbiljnije. Čisto radi opreza. Ali, one me same po sebi nesu brinule, iako su bile svakodnevne, česte i vrlo snažne.
    Osluškuj svoje tijelo i ne forsiraj se ni u čemu, al to vjerojatno znaš i sama...

colly avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

marta07, hvala

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mene ne samo da je stezalo po trbuhu nego sam i osjetila i u križima,znaći znalo mi se stezanje širiti od donjeg djela križa pa sve prema trbuhu,trbuh postaje tvrd :shock: i nesmije trajati više od 1 min i ne smiju biti česte ,do 5 najviše na dan .Tako je doc. meni objasnio. :/

D 1998.
    I 2007.

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni je doc reka do 10 na dan, kao normalno!bit je u tome da te kontrakcije potiće dodir.znaći čim se taknem po trbuhu meni se zgrči!

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Vaša beba vjerojatno osjeti Braxton-Hicksove kontrakcije, pitanje je kako ona to doživljava? Obzirom da beba pliva u plodnoj vodi i obavijena je plodovim ovojima, najvjerojatnije se ove kontrakcije osjete kao manje ili više snažna masaža. U svakom slučaju ove kontrakcije ne mogu ozlijediti bebu.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bebi to nista ne smeta, te BH kontr. vjezbaju maternicu za veliki događaj i na kraju trudnoce namjestaju bebu u pravi polozaj. bolje da ih ima nego nema. a opet, sve ih osjetimo razl. jacinom pa tko bi znao kolko ih ima/nema!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dvoumila sam se da li da se javim sa svojim novim problemima na ovu temu ili temu "Cerviks uloživ", no kako se radilo o bolovima koje nisam znala okarakterizirati, pa sam gore naveden Rodin tekst o bh-kontrakcijama i sama nekoliko puta pažljivo čitala, ipak se javljam ovdje, možda pomognem nekome tko ima slične dvojbe.

Počela sam sve češće osjećati bolove u donjem djelu trbuha nalik menstrualnim koji su se širili prema križima, i iz mojeg iskustva vrlo nalik lažnim trudovima koje sam imala u drugoj trudnoći. Znam da neke kontrakcije moraju biti, ali ne i da su bolne. Završila sam u bolnici na pretragama. Svi nalazi bili su u granicama, jedino je vr (mislim da je to vaginalni razmaz pod mikroskopom) bio pun bakterija i gljivica i dali su mi Geonistin vaginalete.

Bolove mi nitko nije objasnio, zapravo do jednog zaključka došla sam sama prateći kada se bolovi javljaju i koliko traju. Mislim da su povezani s mjehurom, tj. koliko je on pun. Tako sada čim osjetim pritisak i početak bolova, ja odem na toalet i prije nego osjetim pravi nagon za mokrenje. I najvjerojatnije je sve u tome. Sada sam kući, puno pijem i odlazim u toalet i bolova više nema.

Ubrzo sam saznala za primjer još jedne trudnice koja je imala prave bolove bubrega, kao da je napad, no nakon pretraga ustanovili su slično kao i kod mene- da je to od pritiska i težine bebe.

Mislim da bi svakako trebale provjeriti sve bolove za koje niste sigurne što su. Ja sam nekoliko dana mislila da se radi o tim bh-kontrakcijama, no to nisu bile one.

Našli su mi i da sam pola prsta otvorena, i čitajući topic "Cerviks uloživ" vidjela sam da i druge trećerotke imaju sličan problem te im se preporuča mirovanje. Slijedeći tjedan imam zakazano kod liječnika koji me i primio u bolnicu, pa moram s njim dogovoriti mora li to mirovanje biti strogo.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vidis Nisa meni se ta menstrualna bol javlja ako lezim na boku, uhvati me kontrakcija a ja se ne okrenem odmah na leda. Najcesce mi se to dogada po noci i onda me probudi bol. Meni su pocele sve cesce, do 10 na dan i ginic me odmah poslao na SD na ctg i UZV. Sve je bilo ok ali mi isto tako nitko nije objasnio te bolove.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koksy, meni su se, također, te kontrakcije (ili bolovi) javljali češće noću, posebice ako sam spavala zgrčena na boku.

Gotovo sigurna da su mi se ti bolovi javljali zbog mjehura: sada kada pazim da je prazan, bolova više nema.

Najviše sam se plašila da ne dođe do preranih trudova (sada sam u 28. tj.) U kojem si ti tjednu i imaš li još uvijek te bolove?

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Da li se kod B-H kontrakcija zgrči cijeli trbuh ili? Meni se svako toliko zgrči jedan dio trbuha, desno od pupka pa ne znam je li to B-H kontrakcija ili se beba premješta pa mi zato taj dio trbuha postane napet :?

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

trebala bi se napeti cijela maternica, ali možda ti osjetiš samo na jednu stranu gdje se nalazi bebina glava ili guza!

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mislim da mu je tu guza jer je okrenut prema dolje Znači to bi mogle biti B-H kontrakcije? Ako jesu, ja sam ih danas osjetila barem 30 :/

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

da li ti je jako dugo napet trbuh i je li bolno?
    Probaj odmah promjenit položaj tjela tako da ne traju dugo!
    Vidim da imaš još malo do proda pa je to i normalno jer se maternica priprema, ja sam ih imala od 17 tj. pa je sve bilo u redu.
    samo sam morala mirovat jer sam se otvorila!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam zatvorena skroz, a javljaju mi se svakodnevno, nisu bolne, nekada ih ima 4 u satu, a nekad nijedna ili jedna. Samo mi se zgrči trbuh i vidi se kao kvrga sa jedne ili druge strane (ili sa obje). Ništa me ne boli, samo osjetim da me steže trbuh.
    Nadam se da bebača to ne smeta, jer se stalno javlja :?

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa
    Mislim da mu je tu guza jer je okrenut prema dolje Znači to bi mogle biti B-H kontrakcije? Ako jesu, ja sam ih danas osjetila barem 30 :/
    Ma mislim da ti to nisu baš BH kontrakcije. I meni se često napne trbuh na jednom mjestu i mislim da se to beba nekako odgurne toliko jako da guza napne trbuh. A znam da je tu guza, pitala sam dr na UZV.
    Ja sam imala BH kontrakcije od cca 19. tjedna tako da mislim da razlikujem napinjanje od BH kontrakcija. Od BH kontrakcija se kod mene "skameni" donji dio trbuha. A možda i griješim, tko bi to znao?

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I ja mislim da se to bebina guza premješta, pitat ću još doktoricu u ponedjeljak na pregledu

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da li je netko imao BH kontrakcije u prvom tromjesečju? Ja ih u prvoj trudnoći nisam uopće imala tak da ne znam kak to izgleda zapravo, ali u ovoj sam primjetila da me par puta u danu zna nekaj stegnuti (kao da me netko uštipne ili kao blagi grč) u trbuhu. Traje vrlo kratko (primi - pusti) i ništa ne boli. Inače 3mj. sam trudna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •