Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: pišonja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno pišonja

Evo samo kratko od mene. Imam dečka od 2 godine i imali smo manjih problema s pišonjom. Naime svaki pedijatar kod kojeg sam bila nam je rekao kako moramo potezati kožicu kako bi je konačno mogli i provući. Neki dan sam čula i da je susjedi njen pedijatar rekao ako se to ne napravi do druge godine da će dijete vrlo vjerovatno ići na malu operaciju da mu to srede. Njenom sinu je to doktor provukao na silu tako da je maloga to tri dana bolilo. I tako ja u strahu od goreg pokušam još jednom u kadici riješiti problem i donekle uspijem jer je sad jedna strana slobodna dok se druga još drži. I naravno dijete mi plače dok piški već 5 dana. Jučer bili u Klaićevoj jer se malo i zacrvenilo, a doktorica-dječji kirurg-kaže sljedeće:NE DIRATI DOK JE DIJETE U PELENAMA!!!Pedijatri nemaju pojma.Kaže da dobiju hrpu jadne dijece s upaljenim i natečenim pišonjama jer su roditelji ili pedijatri napravili glupost. Ako vas nešto muči, kaže, nazovite nas u Klaićevoj. Kad dijete skine pelene može se povlačiti ali ne na silu. I onda možemo ići k njima.
    Evo-čisto kao informacija za one koji imaju istih problema. Fimoza se ne dobija zato jer roditelji ne povlače dovoljno kožicu nego se dijete uglavnom već rodi s njom.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ne razumijem.Toliko različitih mišljenja oko toga da mi stvarno nije jasno.Moje skromno (i nestručno) mišljenje kao mame dvojice sinova je da kad bi se čekalo da se dijete skine iz pelena i tek onda počelo povlačiti kožicu,svako dijete bi imalo fomozu.To treba raditi od početka,MALO po MALO a ne na silu.Zbog sile se upali.Moj mali ima 10 mjeseci i kožica mu ide super jer mu to radim od njegovih mjesec dana ali stvarno lagano.Starijem ista stvar.Znam nekoliko 4, 5- godišnjih dječaka koji imaju fimozu i moraju na operaciju i znam da im mame to nisu radile kad su bili bebe jer ih je bilo strah.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ko o cemu, mame o pisonjama...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moj ima 18 mjeseci i nikada mu nismo povlačili kožicu. Ona se sada naravno ne može prevući. Pedica je rekla da ne treba ništa raditi. I na netu sam čitala jedan znanstveni rad (ne novinarski članak!) o prepuciju.
    Po najnovijem je navodno najbolje ništa ne raditi jer sve dođe na svoje prirodnim putem. Istraživanje kaže da je čak više problema (upale i sl.) bilo s pišonjama koji se se prevlačili.
    Ja nisam pametna da li je dobro to što mi ne radimo isto. Znam da generacija moje mame svojim sinovima nije ništa dirala. Ne znam. :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Potpisujem Trinu.

Naravno da se pišonje upale kada ih neko vrijeme uopće ne diraju,a onda bi sve htjeli riješiti u par dana.Ne ide to tako.
    Naravno da djeca završe u Kalićevoj u bolovima.
    To se radi svaku večer,pomalo,odmah poslije kupanja dok je mekano.

Ja sam tako radila kod oba svoja sina i nema problema,kod starijeg to on svaku večer radi sam(zovemo to"popravljanje piše")i već mu sad čitav glavić može izaći van,nikada ga nije bolilo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kaže dr. da se ne provlači dok je u pelenama kako urin ne bi nadraživao pišonju. To mi se čini logičnim. Kaže da onda ima puno više crvenila i upala.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da treba razlikovati povlačenje "dokle ide" i ono preko toga.
    Sasvim je logično da ta kožica ima svoju svrhu, a ona je da zaštiti pišu.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mišljenja se toliko razlikuju. Što da radimo???
    Mi imamo 2,6 godine i prevlačimo kožicu samo dokle ide. Ali, nismo ništa specijalno postigli. Čitala sam na internetu na jednom mediciskom portalu da ne treba siliti i da je opasnost od upale velika ako se nasilno prevlači.
    Na ovu temu smo već toliko raspravljali, ali i dalje se ne zna što s pišonjom. Što je najgore, niti doktori se ne slažu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naša pedijatrica kaze: ne povlačiti. Osim onoliko koliko je potrebno radi higijene, dakle ne tako da se kožica povlaci dalje, nego samo koliko treba da se opere slobodni dio. Uopće to ne povezuje s pelenama ili ne-pelenama. Ne mora se moći povući do 5, 6 godina. Mi smo je slušali, i sve ok.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Naša pedijatrica kaze: ne povlačiti. Osim onoliko koliko je potrebno radi higijene, dakle ne tako da se kožica povlaci dalje, nego samo koliko treba da se opere slobodni dio. Uopće to ne povezuje s pelenama ili ne-pelenama. Ne mora se moći povući do 5, 6 godina. Mi smo je slušali, i sve ok.
    Hvala vertex, takav odgovor želim čuti.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo ovakvu info. dobili od urologa , i pridržavamo se toga , dakle svako kupanje ga operemo i navučemo dokle ide , a naglo prevlačenje mi zaista ne pada napamet !

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    Uh, sad se osjećam odgovornom za budućnost tog malog pišonje!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo malo citali, raspitivali se & else i zakljucak je da ne treba nista forsirati najmanje do 4. godine a neki cak kazu i do 7. godine. Nekako i bez istrazivanja imamo feeling da priroda zna sto radi pa ne bi previse cackali bez potrebe.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    Uh, sad se osjećam odgovornom za budućnost tog malog pišonje!

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ovako je i nama rekao pedijatar...jedina razlika je kaj je nama rekao da se ne mora povući do 4 godine.
    No dobro, mi smo pišonju prali samo vodom i nakon kupanja lagano vaticom i baby uljemo pomaknuli kožicu koliko ide. Tek toliko radi higijene.
    Imali smo sreće pa se u toku jednog takvog čišćenja kožica jednostavno opustila i prevukla do kraja :D
    Imali smo onda puna 4 mjeseca i od onda peremo pišonju kao i veliki dečki

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mišonji još uvijek nije do kraja prevučena kožica pa nas na Šalati na kontrolama (refluks prvog stupnja) redovito pilaju da to treba naglo prevući i zašto to još nisam napravila :/

Inače, on meni jedva da pipnuti, prevlačenje radi sam svaku večer pri kupanju... pomaci su mikrometarski...

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja cu se samo ovdje ubaciti s friskom informacijom...bili smo danas u bolnici i vidjela su nas dva doktora djecja kirurga, od toga jedan sef kirurgije, poslani smo njima radi fimoze i moguceg obrezivanja pisonje, rekli su mi (obojica) NE POVLACITI samo onoliko koliko je dovoljno da se ocisti, defitinivno dok je u pelenama, jer urin koji je stalno u dodiru s pisom nadrazuje ga i to je uopce meka za razne bakterije...jos bolje ne dirati do neke 5-6 godine, kad bi to samo trebalo doci na svoje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E. je pedijatrica prevukla nasilno kožicu i tak sam bila ljuta poslije jer nisam mislila da će prevuć skroz.On se par dana držao za pišu, što prije nije radio pa sam mislila, nek ga malo pogleda kad ono :shock:
    Sad kaj je, tu je.Naravno da je upaljen i već sam dva puta po tri dana mazala sa Geokorton masti.Naišla sam na ovaj topik pa da podijelim s vama informacije što napravit kad se tak nešto ipak dogodi.
    Uglavnom bili mi danas na kontroli na Šalati i sestra mi veli nešto što mi je logično zvučalo pa mi vi iskomentirajte jel dobro il nije.
    Rekla je da kad se to dogodi, da se kožica nasilno provuče, pišu treba vježbat svaki dan ujutro i navečer jer da je kožica uža od glavića i da je popucala tim nasilnim prevlačenjem i onda prevlačit kožicu više puta.
    Možete si mislit nakon tog "ugodnog" iskustva kak mi da da mu prevlačim pišu.Još takvog upaljenog.
    Ok je kad je netko doma pa ga zabavlja, al kad sam sama to je misija nemoguće.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nama je ped, sa patrikova 2-3 mjeseca rekla da ga lagano prevlačimo koliko ide i mi smo to radili, ali kako smo se oboje bojali mi smo povukli kožicu toliko malo da se glavić nije ni nazirao dakle mislili smo da prevlačimo, ali to uopće nismo radili i onda je ped sa njegovih 6 mjeseci potpuno prevukla kožicu bez ikakvog problema. iz mog iskustva dakle nema veze što ga uopće nismo prevlačili.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ne dirati kožicu. Fiziološka fimoza traje do treće godine i do tad ne treba apsolutno ništa. A tada se odlučuje dali rez ili ne.
    Recimo, Jakov je imao mikro mikro rupicu. Stvarno se jedva vidjela. I uopće me nije zabrinjavalo mada su svi vikali joj, daj to prevuci.
    Samo da vam velim da je 4 tjedan od kad se skinuo s pelena, stalno istražuje svoj pipi, a i i valjda zato što sad ipak drugačije piški rupica je postala rupa i gotovo da možemo prevuć. Samo od sebe....

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Viktor je sve do skidanja (dnevne) pelene imao skoro zalijepljenu kozicu i nesto kao cistu ispod nje. Cim smo se otarasili pelene (prije 2 mjeseca), to sto su zvali cistom je doslovno izaslo skupa s mokracom (i uz moju malu pomoc), a kozica se sad moze prevuci skoro potpuno.
    Dakle - ne dirajte, ne prevlacite, sve ce oni to sami "regulisati"

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno pišonje

ma ludilo s tim pišonjama, i nama je pedica rekla ne prevlačiti, sad kad smo skinuli pelenu on se malo više igra s njim ali nema baš nekog pomaka, rupica je milimetarska, a glavić nismo nikada ni vidjeli. međutim, moje je mišljenje da dok s pišonjom nema nikakvih problema i sve funkcionira, nikakav nasilan zahvat nije potreban. ali da sam znala na početku kakve probleme može stvoriti fimoza vjerujem da bi ipak malo češće natezali kožicu!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo, samo da dopunim da smo mi onaj rečeni rok od 5 - 6 godina odradili do kraja. I tad mu se kožica sama oslobodila dok se prao. Nikad nije bilo ni naznaka nekakve upale. A ako mi dijete sazna da dijelim s ovolikim brojem ljudi informacije o njegovom piši, javno će me se odreći.
    D. naravno isto ima pišu. O njegovoj kožici niti ne razmišljamo jer nam se vrijeme za razmisljane cini daleko. Isto nema problema.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja bih, po tko zna koji put, potpisala vertex.
    i nase dijete tek sad, sa 6 godina, moze skoro potpuno prevuci kozicu.
    nikad nismo nista na silu, povlacio je sam koliko je islo kod pranja (a dugo nije bas islo).
    Isto nije nikad bilo nikakvih naznaka upale, osim kad je jednom pedijatrica samoinicijativno i nasilno prevukla prepucij.

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo od Janovog drugog mjeseca lagano povlacili kozicu, radi higijene, ali samo onoliko koliko ide. do danas mu jedna strana potpuno odljepljena, a druga negdje malo manje od pola. nista ne forsamo, jer mu je pedica na silu povukla kada je imao 6 mjeseci, pa se jadan tri dana drzao za pisonju.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Naša pedica kaže: ne dirati. Samo da ga pustimo što više golog. Ona kaže da povlačenjem kožice samo povećavamo šanse za komplikacije.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je zapravo nezamislivo da bi priroda stvorila te muske organcice toliko nesavrsenim da bi bio potreban svakodnevni trud roditelja ili nekakvi posebni medicinski zahvati da bi se oni 'usavrsili'. I to kod tolikog broja malih muskaraca.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    meni je zapravo nezamislivo da bi priroda stvorila te muske organcice toliko nesavrsenim da bi bio potreban svakodnevni trud roditelja ili nekakvi posebni medicinski zahvati da bi se oni 'usavrsili'. I to kod tolikog broja malih muskaraca.
    potpisujem

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam L. dok je bio manji redovito poslije kupanja znala nategnuti kožicu koliko ide. Kako je rastao nije me puštao više. Čini mi se da sam mu jednom malo previše nategnula pa ga je zabolilo i od tada me ne pušta. A inače je dosta osjetljiv, bojažljiv. A E. to napravim kad se sjetim. Sad kad sam pročitala da to ima neki prirodan tok malo mi je lakše jer se ne moram previše sekirati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Potpisujem vertex!
    (Mislim si i da li je netko našim tatama ili djedovima povlačio kožicu)

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tanja1230 prvotno napisa
    Potpisujem vertex!
    potpisala vertex
    Samo da napomenem da potpisujete pedijatricu vertexine djece koja je je jedna pametna i učena žena i baš mi je drago da je imamo.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mislim si i da li je netko našim tatama ili djedovima povlačio kožicu
    oni nisu nosili pampersice nego goli hodali po dvorištima i u nedostatku igračaka igrali se s pišonjama (barem tako kaže moj stari)

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Naša pedica: "Povlačiti samo toliko da lagano očistite po rubu pišonje, dok je u pelenama ništa na silu, a i onda ćete "čačkanje" prepustiti sinu, ima vremena."

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Potpisujem

nama su starijem sinu htjeli na silu navući kožicu jer je bila skroz zatvorena ali nismo dali

onda su mu na operaciji vodene kilice to napravili bez našeg dopuštenja ali pošto ga par dana nismo smjeli kupati i nismo mu ništa htjeli ni mogli dirati kožica se opet slijepila

da nije bilo toga on bi sutradan nakon operacije bio skroz ok,ovako se jadan dva dana mučio radi piškenja i plakao dok bi krenuo prvi mlaz

u dobi od cca 3 godine sam si je navukao kožicu

mlađem sinu se malo otvara na vrhu ali mi mu ništa ne diramo

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a zakaj je napisala/o:

potpisujem
    točno tako, i ja potpisujem.
    pustite ih s milim bogom i ne slušajte one koji vam govore da ih maltretirate, k'o što ne slušate ni ostale apsurdne savjete tipa "ne dojite duže od dvadeset minuta" ili "ne nosite ga, razmazit ćete ga".

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Podižem temu jer ste pomogle puuuno....nećak mi ima 1,9 g i sogoricina svekrva ju je nagovorila (jer je ona tri sina rodila i ZNA ) da malom prevlači kožicu jako rano...počelo mu je i krvariti jednom pa je prestala...odmah sam ju nazvala i rekla joj vaših par savjeta i sada je :D ...i neće više maltretirati svog sina....a i meni je lakše sada...šaljemo vam

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    Mislim si i da li je netko našim tatama ili djedovima povlačio kožicu
    oni nisu nosili pampersice nego goli hodali po dvorištima i u nedostatku igračaka igrali se s pišonjama (barem tako kaže moj stari)
    Pa, da. Evo i moj malac je sad gotovo stalno golisav, pogotovo na moru, i najdraža igračka mu je njegov pišonja. Mislim da neće biti problema s kožicom.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    Podižem temu jer ste pomogle puuuno....nećak mi ima 1,9 g i sogoricina svekrva ju je nagovorila (jer je ona tri sina rodila i ZNA ) da malom prevlači kožicu jako rano...počelo mu je i krvariti jednom pa je prestala...odmah sam ju nazvala i rekla joj vaših par savjeta i sada je :D ...i neće više maltretirati svog sina....a i meni je lakše sada...šaljemo vam
    Bravo...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Za one koji tvrde da je nepovlačenje kožice odgovorno za fimozu: ja Grgi od rođenja lagano povlačim kožicu kod svakog presvlačenja, dakle, nekoliko puta na dan i dan danas (sad ćemo 2 godine) ne vidimo glavić, a kožica je sa svih strana zaljepljena.
    Ne bih ga željela obrezivati već pričekati koliko je već potrebno da priroda učini svoje.
    Jedino me brine što se njemu pod kožicom nakupila zmazanoća koja izgleda kao bijeli prišt pa me strah da se ne upali. Ima li vas još s takvim nakupinama?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Zečica prvotno napisa
    Za one koji tvrde da je nepovlačenje kožice odgovorno za fimozu: ja Grgi od rođenja lagano povlačim kožicu kod svakog presvlačenja, dakle, nekoliko puta na dan i dan danas (sad ćemo 2 godine) ne vidimo glavić, a kožica je sa svih strana zaljepljena.
    Ne bih ga željela obrezivati već pričekati koliko je već potrebno da priroda učini svoje.
    Jedino me brine što se njemu pod kožicom nakupila zmazanoća koja izgleda kao bijeli prišt pa me strah da se ne upali. Ima li vas još s takvim nakupinama?
    Sjećam se kad sam ja to prvi put vidjela, bembo je bio još mali, mali, a ja skoro dobila fras. Pokušavala sam mu to očistiti kad ono kako sam ja tiskala to je curilo i curilo (bijeli sirasti sekret). Međutim, kad sam se malo smirila proguglala sam po internetu i pročitala da to nije nikakva nečistoća ili nešto sl, već prirodna tvar kojom se "podmazuje" kožica i koja čuva da nečistoće ne ulaze pod kožicu. Sad se trenutno ne mogu sjetiti kako se točno zove, nešto na s.... Uglavnom, ne treba dirati, samo ono što baš izađe van malo poprati... Mi tako radimo, rijetko povlačim kožicu, samo kad se peremo, a baš mu se može puno navući.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nama je pedijatar rekao još dok je Tin bio mala beba, da ništa ne prevlačimo na silu, već samo nakon kupanja, kolko ide. Zadnji put je pišonju pregledao na sistematskom s 1 godinu, nije se moglo bogznašto prevući, no rekao je da "ima još vremena, još je rano". Poslije nije ništa pitao za to. Moram priznati da nismo bili uopće redovni s tim navlačenjem, a i ne vjerujem da bi to, po svemu što sam pročitala prije, imalo nekog efekta. Povlačila sam malkice kad bi se sjetila, možda svakih dva tjedna.

Sad ima dvije godine. Jedan dan kad sam ga brisala nakon kupanja sam probala malo povući i očekivala, kao i uvijek, da se vidi samo vrhić, kad ono, gotovo sve vani! Priroda radi svoje. Čitam kako neki pedijatri maltretiraju tu djecu, prevlače kožice malim bebama na silu, to je nešto grozno!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Već sam ovo pisala pod drugom temom, ali ću ponoviti, vidim da nas je puno u nedoumici, a očito i pedijatri nisu baš suglasni. Čitala sam na raznim stranama, uglavnom-preporuka je ne dirati, jer je to stvar prirodnog razvoja i riješit će se u većini slučajeva samo od sebe, ta dva tkiva kod bebe rastu zajedno, kao jedno, i postupno se razdvajaju, a otvor se polako širi.
    Mnogi liječnici i dalje smatraju da sve što se ne riješi samo nakon 3 godine zahtijeva intervenciju (vjerojatno na osnovu starih istraživanja po kojima su valjda oni učili), a u stvari može trajati puno duže, do iza puberteta.
    A svaka nasilna intervencija jako pogoršava stvar. Mi smo se fakat namaltretirali i nismo ništa riješili.
    Već smo imali svašta u par mjeseci- mali ima tri i pol godine, bilo je uvijek sve ok, nismo ništa dirali, ali je počeo imati problema s mokrenjem-tanki mlaz, vidljiv napor, i poprilično velika zadebljanja -nakupine smegme sa strane. Otišli pedijatrici-kaže ona da sumnja da će proći bez kirurga i da nam uputnicu. Urolog kaže odmah obrezivanje, nemojte ga mučit, da ne bi bilo problema s mjehurom.
    Nakon toga kirurg- on kaže da će možda ići s odljepljivanjem-napravio je adhesiolisu (odljepljivanje metalnim štapićem)-samo s lokalnim anestetikom-kremicom. Bilo je brzo gotovo i preživjeli smo, ali moram reći da je to za dijete fakat trauma, moraš ga čvrsto držati i doktor ga nateže i maltretira, nemojte misliti da je to sitnica i ne dajte da im to rade iz čista mira, ako dijete nema nikakvih problema. Neki rade ovako a neki pod općom anestezijom.
    U nadi da ćemo tako izbjeći obrezivanje, dopustili smo da to napravi, ali sada kad sam pročitala tone literature na tu temu, ne bih dozvolila da se na silu išta radi.
    E, tu nije kraj, drugi dan mi doma prevučemo i ne ide natrag (parafimoza)-jurimo na hitnu, oni to vrate (već je sve nateklo, poplavilo, strava) i kažu ne dirajte 5 dana, a onda opet vježbat.
    Međutim, sad je to njega toliko bolilo i uopće nije htio piškit, jedva tri puta na dan, uz vrisku, trpio je do krajnjih granica, piškili smo svi zajedno, držali ga, bodrili, dozvolili da piški po podu, močili ga, strašno.
    Odemo na kontrolu nakon tih 5 dana, kaže kirurg da je ok, i nek ga pustimo tjedan dana na miru, jer je važno da normalno počne piškit.
    još uvijek mu je bilo sve plavo i otečeno.
    Ali nakon tih tjedan dana rupica se opet smanjila, i kaže doktor da je sad došlo do prave fimoze, da se napravio ožiljkasti prsten koji će uvijek biti slabo elastičan, a vjerojatno će imati i nove adhezije, jer je tkivo nepravilno sraslo zajedno. Sad bi oni opet obrezivanje, i to radikalno, da više ne bude opasnosti da se ožiljak stisne i da ne bude imao problema kao veliki. I sad ne znam šta ću, sve u svemu, imamo lošiju situaciju nego što je bila prije.
    a nakupine smegme postaju opet velike (kao otekline ili loptice sa strane) i ne znam da li smetaju ili će se same probiti van. pročitala sam da pomaže ako se pri kupanju malo povlači kožicu prema van (ne natrag preko glavića) i malo se masiraju te nakupine, tako se malo odlijepe pa lakše izađu van. Kako se ta dva tkiva polako prirodno odljepljuju, smegma pronalazi malo po malo put prema van.
    Sorry ako sam ugnjavila, ali htjela sam pokazat kako od malog problema može nastat veći

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ajoj!
    Držimo figice da sve bude u redu.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Fige za tulip!

Hvala tanja za objašnjenje smegme! Više ne brinem!

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tulip
    ~~~~~~~
    da prodje sve OK!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ajoj !

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jao tulip, držim fige tvom sineku da sve ovo preživi sa što manmje trauma! Ma dajte zamislite malog piceka kako trpi to čačkanje po pišonji... sunce malo, samo budite hrabri, savjetujte se puno i na raznim stranama, možda zbilja izbjegnete obrezivanje.

Ja Svenu redovito promasiram pišonju ovako kako je tulip opisala - prema gore, po cijeloj duljini pišonje, baš da se ne nakupe kvržice smegme i da dobijemo na elastičnosti kožice.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

joj Tulip, strašno mi je to - držim vam fige !

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala cure

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tulip prvotno napisa
    Hvala cure
    Hoćeš nam javiti novosti?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova