Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 74 od 74

Tema: pišonja

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo mi danas bili kod pedice. prvi put kad sam je pitala za kozicu je rekla da se ne dira do godine dana, i to mi je tada bilo ok. ali prosla je ta godina dana, i danas je htjela prevuci kozicu (bar mi se tako ucinilo), a ja nisam dala, rekla sam joj da "nisam za te nasilne metode" . izgledalo mi je da se malo naljutila. rekla sam joj da ja malo navlacim kad piski, dokle ide, ali njezno i ne navaljujem. ona je na to rekla da ima fimozu, i da ja to ne prevlacim dobro. tu sam se malo izbedirala, dosla doma, odmah na google i:

wikipedia kaze:
    Većina dječaka se rađa s fiziološkom fimozom - kožica im se ne može prevući preko glavića penisa. To je normalno. U prvim godinama života, fiziološko sljepljenje prepucija s glavićem penisa prirodna je zaštita glavića od utjecaja amonijaka iz mokraće.

Kod većine djece prepucij se potpuno odvoji od glavića penisa tijekom prve tri godine života. Tom prirodnom procesu rastezanja kožice i odljepljivanja od tkiva glavića možemo pomoći na način da dječaku povremeno potegnemo kožicu – posebno nakon kupanja, s obzirom da topla voda povoljno utječe na rastezanje kože.

Ukoliko se kožica teško prevlači preko glavića, ili je uopće nije moguće prevući, do treće godine života ne morate dizati paniku. Još u trećoj godini života gotovo 50% dječaka ima fiziološku fimozu, odn. unutrašnja strana prepucija im je sljepljena za glavić. Stoga se ne morate pretjerano zabrinjavati - osim ako otvor prepucija nije toliko uzak da izaziva smetnje otjecanju mokraće.

Ukoliko primjetite da dijete otežano mokri, te da mu se na vrhu penisa stvara balončić (ispod kože) ili mokraća teško prolazi u tankom mlazu – posavjetujte se s urologom!

Dakle, ukoliko u trećoj godini fimoza ne nestane, posavjetujte se s urologom – koji će procjeniti u kojem stupnju je fimoza prisutna, te da li je potrebno odstraniti veze prepucija i glansa, a u nekim slučajevima možda i izvršiti operativni zahvat - djelomično ili potpuno obrezivanje.
    medicina.hr kaze:
    Definicija
    Fimoza je suženje ušća prepucija zbog čega se prepucij ne može prevući preko glavića penisa.

Što je prepucij?
    Koža na glaviću penisa je obilata i kod penisa koji nije u erekciji većim dijelom pokriva glavić (glans) penisa i naziva se prepucij (preputium).

Nazivlje
    Latinski naziv: Phimosis
    Engleski naziv: Phimosis
    Ostali nazivi: stenoza prepucija (Stenosis preputii)

Normalno suženje prepucija nakon rođenja
    Većina dječaka rađa se s tzv. fiziološkom fimozom, tj. ne može im se prevući prepucij preko glavića penisa, ali to je normalno. U dojenačkoj dobi i u tijeku prve dvije godine fiziološko slijepljenje prepucija s glavićem je zaštita od oštećenja glavića amonijakom iz mokraće. Zbog toga se ne smije raditi namjerno prevlačenje prepucija preko glavića zbog mogućnosti oštećenja tkiva i daljnjih oštećenja zbog djelovanja mokraće.
    Prepucij može biti uzak sve do puberteta i to se često ne smatra fimozom. Starenjem se prepucij olabavljuje te se kod 98-99% osamnaestogodišnjaka nađe normalno prevlačenje prepucija preko glavića. Liječenje se stoga može odgoditi do iza puberteta.
    mama-mami kaze isto sto i wikipedia.

sto RODA kaze o prepuciju procitajte ovdje.

razmisljam da promijenim pedicu, da se ne bi morala odsad svaki put s njom natezati oko te kozice . ipak je ona ucila za to, a sad joj dolazi neka balavica s hrpom tekstova koje je nasla na internetu. malo ponizavajuce, ha? sta vi mislite?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovo je sa drugog topika

Citiraj tulip prvotno napisa
    Da li je netko nakon nasilnih prevlačenja prepucija kasnije uspio normalno prevući ili su klinci imali problema s ožiljcima koji su se stvorili? doktori kažu da ako se jednom napravi ožiljak poslije dečki stalno imaju problema i na kraju u pubertetu ili kasnije ipak odluče doć na operaciju.
    ali i mene zanima odgovor. na starim topicima o prepuciju i fimozi (od 2004. i 2005.) vecina mama je nakraju zavrsila na obrezivanju ili neki zahvat slican tome.
    moja pitanja bi glasila:
    da li je moguce da toliko djecaka ima fimozu?
    je li rodin tekst objavljen prije ili poslije tih masovnih problema s prepucijem?

ne razumijem. mislim da je vertex spominjala, a i ja se pitam, zar je priroda bas tu jednu jedinu stvar toliko lose organizirala da ima takvih problema s tim? :?

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mikka, nama se kozica sada moze skroz presvuci. Mislim da sam prije nekih mjesec dana pisala, a tada sam se bas bila vratila od djecjeg kirurga, sefa kirurgije u KB Split, i rekao mi je neka ne diram to, da ce to doci na svoje, samo lagano cistiti kod kupanja.
    On mu je tada malo ocistio pisonju, (jer stvarno smo imali probleme) malo je plakao jer se prestrasio, mislim, i ja sam mu otada samo lagano cistila kod kupanja, i to ne svakog. Eto, sada se vec sve moze presvuci, nista nije bilo nasilno...mada se Ty i dalje buni

Nema potrebe za silom...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a imali ste prevlacenje na silu ili? nisam upucena u vas slucaj. mene danas pedica malo isparanoizirala pa sam sad sva u tome.
    mom malom se uopce ne nazire glavic, niti izgleda da se kozica siri. ja ne bi dirala, ali uza sva ova razlicita iskustva i preporuke nemam blage veze sta da radim.
    u svakom slucaju mrsko mi je i pod svaku cijenu bi htjela izbjeci nekakvo prevlacenje kozice na silu.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mom sinu je kožica bila potpuno slijepljena-samo je bilo malo mjesta oko otvora i točno se vidi kako se malo po malo odljepljuje i povlači prema dolje, sad ima tri godine i još mu je poprilično slijepljeno, ali me to ne brine previše-više me brine kožica drugog sina kojemu je kirurg pri operaciji bruha (s godinu dana) nasilno i naravno bez da je pitao za dopuštenje prevukao kožicu i ona se ponovo napola zalijepila.
    Ja mislim da ako nema infekta niti problema s mokrenjem tu kožicu ne treba dirati i da sam prije operacije znala da taj kirurg voli to usput povući upozorila bi ga da to ne radi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Joj, kako je teško pronaći pedijatra koji je protiv nasilnog potezanja kožice... I mene je svaki put strah kad idemo na pregled da ću se morati prepirati.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mikka:
    a imali ste prevlacenje na silu ili? nisam upucena u vas slucaj. mene danas pedica malo isparanoizirala pa sam sad sva u tome.
    mom malom se uopce ne nazire glavic, niti izgleda da se kozica siri. ja ne bi dirala, ali uza sva ova razlicita iskustva i preporuke nemam blage veze sta da radim.
    u svakom slucaju mrsko mi je i pod svaku cijenu bi htjela izbjeci nekakvo prevlacenje kozice na silu.
    a, gle, mikka, moj sinčić je stariji od tvog (tri tjedna ) i kod njega je ista situacija - ništa se ne nazire i otvor je sasvim majušan, a ja o tome uopće ne razmišljam i ne pada mi ni na kraj pameti da nešto prčkam oko toga. nasilno prevlačenje ne dolazi u obzir, kao što nisu dolazile u obzir ni ostale brilijantne ideje pedice, počevši "a, trebat će tu malo dohrane (adaptiranim)", pa tako redom - "a, treba početi s dohranom, dijete će inače biti anemično", "morate mu davati d-vitamin" itd.
    dobro da me podsjećate na ovo, jer ovih dana idem s njim na sistematski i moram biti oprezna, za slučaj da ju zasvrbe prsti, pa mu poželi prevući kožicu.
    moje povjerenje u prirodu je prilično solidno i ne vidim nikakvog razloga za stvaranje problema tamo gdje ih nema. ima mu se organčić vremena razvijati - do puberteta! a obrezivanje se može napraviti bilo kad i u odrasloj dobi - ako je potrebno. a neće biti potrebno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[quote="puhovi obožavaju smokvea, gle, mikka, moj sinčić je stariji od tvog (tri tjedna ) i kod njega je ista situacija - ništa se ne nazire i otvor je sasvim majušan, a ja o tome uopće ne razmišljam i ne pada mi ni na kraj pameti da nešto prčkam oko toga. nasilno prevlačenje ne dolazi u obzir, kao što nisu dolazile u obzir ni ostale brilijantne ideje pedice, počevši "a, trebat će tu malo dohrane (adaptiranim)", pa tako redom - "a, treba početi s dohranom, dijete će inače biti anemično", "morate mu davati d-vitamin" itd.
    dobro da me podsjećate na ovo, jer ovih dana idem s njim na sistematski i moram biti oprezna, za slučaj da ju zasvrbe prsti, pa mu poželi prevući kožicu.
    moje povjerenje u prirodu je prilično solidno i ne vidim nikakvog razloga za stvaranje problema tamo gdje ih nema. ima mu se organčić vremena razvijati - do puberteta! a obrezivanje se može napraviti bilo kad i u odrasloj dobi - ako je potrebno. a neće biti potrebno.[/quote]

Joj, ovo mi sve k'o da slušam našu pedicu. (Ili su svi isti :? )

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ovo je već suludo, šta nam rade djeci i koliko se informacije i upute razlikuju. Mislim da bi mogli pokrenuti novu akciju informiranja i osvještavanja...kako roditelja tako i pedijatara.
    Ja sam nakon svih peripetija odlučila za sada pričekati s daljnjim zahvatima (obrezivanjem) i ostavila malog da bude cijelo ljeto gol.. Konačno se počeo igrati s pimpačem pa možda nešto sam napravi (od traume do sada nije ni to htio). Fala Bogu sad normalno mokri pa me nije strah čekati.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

upomoć! evo danas čitam ko šašava sve teme vezane uz pišonju ali nigdje nisam našla odgovor za naš problem pa molim za pomoć (možda nisam jednostavno dovoljno pažljivo čitala)...danas su nam se pojavile na piši dvije kvržice veličine oko 4 mm i to na spoju glavića i tijela piše...kožicu možemo prevući preko glavića od drugog tjedna života bez problema, a sad imamo 7 mjeseci...ne znam da li ga boli,ništa ne curi iz tih kvržica...ima li ko neki savjet?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...947220#1947220
    trenutno se ovdje vodi rasprava na ovu temu

nisam baš točno shvatila gdje su te kvržice?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo vratila sam se samo da napišem da su te bijele krvržice bile na spoju glavića i tijela piše...na pregledu su nam objasnili da su to najnormalnije lojne žlijezde, služe da se kožica ne slijepi, mogu biti oko centimetra velike i prolaze same od sebe...i tako je bilo...jedan dan je samo iscurila bijela tvar i ostalo je sve čisto...jedna briga manje...jupi :D

mali mrav avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Podižem temu.
    Sad mi je užasno krivo da nisam prekjučer pogledala na Rodi tekst o prepuciju jer ne bi dopustila da se mom malom dječaku nasilu "riješi" problem sa slijepljenom kožicom na glaviću. Maleni ima 2 godine i 8 mjeseci i isto je imao nakupine loja ispod prepucija,a nije nam baš dirao da mu čistimo pišonju jer ga je smetalo kad bi prevlačila kožicu (mogla se tek neznatno prevući preko glavića,odnosno,vidio bi se tek njegov vrh). Zbog toga smo jučer na pregledu to spomenuli pedijatrici,a kako nisam nikako za obrezivanbje,a mužu su,kao malo starijem dječaku,malo zarezali prepucij, mislila sam da to možda može biti i nasljedno,pa da izbjegnemo traumu. Nakraju je ispala još veća trauma za mojeg malog miša i za mene jer nisam mogla gledati koliko ga boli i peče dok piški, a danas sam mu probala "vježbati" prevlačenje kožice,kako mi je preporučeno, i jadnik je vrištao jer nisam uspjela odmah vratiti kožicu preko glavića. Srce mi je pucalo,da ne govorim o očaju. Ne krivim pedijatricu jer ona nije inzistirala,već sebe na neinformiranosti,jer da sam znala ovo što sada znam,rekla bi jednostavbno da želim da priroda učini svoje. Sad učinjenu štetu ne možemo ispraviti,ali ću s mlađim sinekom( od 5 mjeseci ) znati bolje.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    evo mi danas bili kod pedice. prvi put kad sam je pitala za kozicu je rekla da se ne dira do godine dana, i to mi je tada bilo ok. ali prosla je ta godina dana, i danas je htjela prevuci kozicu (bar mi se tako ucinilo), a ja nisam dala, rekla sam joj da "nisam za te nasilne metode" . izgledalo mi je da se malo naljutila. rekla sam joj da ja malo navlacim kad piski, dokle ide, ali njezno i ne navaljujem. ona je na to rekla da ima fimozu, i da ja to ne prevlacim dobro. tu sam se malo izbedirala, dosla doma, odmah na google i:

wikipedia kaze:

medicina.hr kaze:

mama-mami kaze isto sto i wikipedia.

sto RODA kaze o prepuciju procitajte ovdje.

razmisljam da promijenim pedicu, da se ne bi morala odsad svaki put s njom natezati oko te kozice . ipak je ona ucila za to, a sad joj dolazi neka balavica s hrpom tekstova koje je nasla na internetu. malo ponizavajuce, ha? sta vi mislite?
    Sudeći po komentarima koji su ovde ispisani sve se uklapa u priču stručnih urologa. Žene su zatečene kada postanu majke jer nisu upoznate sa razvojnom fazom muških genitalija. Svaka majka želi najbolje svom detetu ali mnoge nemaju hrabrosti da pitaju ni svoje roditelje a kamoli pedijatra. Većina pedijatara vam ne govori ništa jer zapravo ništa ne treba ni dirati.

Idemo redom:

1) Da li treba prevlačiti kožicu kod bebe?

Nema potrebe. Priroda je zaštitila dečaka od prljavštine i od urina koji bi ga iritirao. U današnje vreme je mnogo lakše održavati higijenu nego nekad, pišu oprati samo površinski odnosno do dela koji je dstupan.

2) Ipak se nakupila prljavština i došlo je do upale?
    To je zato što ste jednom prilikom prevukli više a onda niste prali taj oslobodjen deo. Dok je kožica slepljena tu se ne može ništa nakupiti. Odlepili je dete svojom rukom morate da više vodite računa.

3) Mojoj komšinici prevučena kožica kod bebe?

Da ali beba vaše komšinice nije iste veličine, nema ni istu boju kose, niti nos niti uši, zar ne?
    Da, samo oko 0,5% rodjenih beba može odmah prevući kožicu

4) Sin je napunio 7 godina a još nije prevukao?
    Nije bitno, kao što vidite nema nikakvih upala. Kada sin udje u pubertet i kada počnu da funkcionišu hormoni imaće češću potrebu za masturbacijom kojom će reguisati prepucijum. Poželjno je da mu otac objasni ve o higijeni ako je prevukao.

5) Da li dečaci imaju probleme kada odrastu a da im čak ni posle upala usled vučenja nije prevučena kožica?

Da i to je vodeći problem kod mladića. Nakon jačeg prevlačenja minijaturnog organa čitav nervni sistem tog dela burno reaguje i dolazi do upale podložne daljim infekcijama. Da se to ubuduće ne bi dešavalo, priroda ponovo počinje da štiti organ stvaranjem novih prstenova zaštite. Muškarci nerado medjusobno pričaju o svom organu "da ne pukne bruka". Opet može se desiti da dva prijateja imaju isti problem pa ne mogu da pomognu a može i da drugi muškarac nema taj problem pa mu je nejasno. Najtoplije preporučujem upotrebu masti kojom se labavi stegnutost zaštitnih mišića stegnutih u detinjstvu usled prevlačenja. Prvi efekti su uočljivi posle mesec dana a terapija traje od 1 do 3 meseca. Konsultovati urologa.

6) Da li treba da vodim dete na obrezivanje ako ja ne uspem da prevučem?

Nikako! Samo dečak sme da dira svoj organ. Proces odlepljivanja počinje od godinu i po dana kada dečaka ostavite na peleni da ispituje svoje telo - bez boli i krvi on će odlepiti kožicu prvom prilikom.

Obrezivanje predstavlja trajnu amputaciju dela muškog reproduktivnog sistema zaduženog za imunološku i fizičku zaštitu polnog organa te osetljivosti na nadražaje tokom penetracije.

Muškarci koji su tokom seksualnog života zaradili povrede i morali da budu pod hitno podvrgnuti operaciji ne kriju poražavajuću razliku u osećaju i toku seksualnog čina. To je tačno jer muškarac uživa frenulumom, spojem izmedju dvoslojnog dela kožice i gansa penisa. U potkožnom delu prepucijuma se nalaze receptori. Od najvažnijih po ženu spadaju receptori za vlagu i za toplotu. Obzirom da i žene imaju problem sa svojim organom, muškarac je taj koji će obaviti lubrikaciju ako prepucijum utvrdi da je okolina nedovoljno vlažna. Takodje, toplotni receptori utiču da muškarac prestane sa penetracijom te da dostigne orgazam ako žena doživi svoj tj postane toplija. Od receptora koji su bitni za muškarca jedan od najvažnijih je receptor za higijenu i na osnovu njega muškarac sa odlepljenom kožicom zna kada je vreme za istu.

Armije pedijatara, urologa i seksologa je partila ponašanje beba nakon rutinske cirkumizacije koja je drastično opala u Americi nakon saznanja da nikakvih koristi od nje nema. Kod beba je utvrdjeno da instinktivno odbijaju majku koja ih nije zaštitila i da se na dojenje vrate posle nedelju dana dok sa okolinom počnu da komuniciraju nakon 6 meseci. Trenutno lekari utvrdjuju zašto obrezane bebe kasnije u životu imaju problem sa memorijom kao i fenomen da se kao odrasli muškarci sećaju nekog ogromnog bola iz detinjstva.

Dečaka nikako ne obrezivati ni u pubertetu jer je masturbacija glavni razlog da počne da misli o suprotnom polu. Obrezan dečak ima znatno otežanu masturbaciju ali bez nervnog dela zaduženog za uživanje. Mnogo dečaka je ovo povezalo kao da sanjima nešto nije u redu te da su sečeni baš zbog žena te su ih odbijali.

Obrezivanje može sebi da dozvoli samo odrastao muškarac jer bol je isti ali se odraslima daje anestezija i nema većih psihilkih trauma sem doživotne tuge što im organ nije čitav

SAVET:
    Ne dirajte bebinu pišu, priroda je mislila i na mame i na dečaka. Slepljena kožica ne dozvoljava da urin iritira preosetljiv glans penisa. Ukoliko ste kožicu odlepili onda morate baš vi i da čistite organ. Vodite računa da ne bude plakanja ili krvi - dečak nikada ne zaboravlja. Mnogo toga je moderna medicina utvrdila. Podatak da prepucijum mora biti odlepljen do 3 godine se samo prepisuje. Zapravo 1954 je uradjena prva pedijatarska studija sa par generacija. Detaljnije studije nakon 1970 jasno kazuju da do puberteta samo pola dečaka ima prevučenu kožicu a tokom puberteta 90. Sa punoletstvom 99 muških ima odlepljenu kožicu dok 1% i dalje ima slepljenu kožicu. Sa fiziološkom fimozom se radja svaki deča sa patolokom fimozom retko.

Dečak koji utvrdi da ima patološku fimozu a pogotovo parafimozu ili daleko bilo oštećen frenulum znaće da je imao upale i povrede usled nasilnog vučenja neinformisanih roditelja. Lomiće se izmedju osećaja lične utučenosti da ne može imati devojku kao njegovi vršnjaci a bes prema roditelju će korigovati sa činjenicom da su mu želeli najbolje ali da nisu znali niti su imali ikoga stručnog da im objasni. Na svu sreću pa masti sa betametazonom pomažu u ogromnom procentu a muškarci sačuvaju celovitost svog organa sa svim metaboličko-zaštitnim i nervnim funkcijama.

7) Muški lekar je rekao da ne diramo ženski da diramo?
    Šta? Penis ili vaginu? Kada su imali lekciju prevlačenja?

8 ) Lekar sve zna
    Zavisi koji mu je prosek studiranja a nisu ni svi završili urologiju
    A možda želi da mu budete mušterija? Rapitajte se kod nekoliko urologa, jednom se može pogrešiti.

9) To je običaj u mom selu ili komšiluku

E onda pitajte selo

10) Vodila sam ćerku i sina kod pedijatra pa je dečaku diran polni organ
    Da li ste dozvolili pedijatru da vam bez napismenog mišljenja sa pečatom dira i ćerku? Pre nego li dotakne dečji polni organ, zaštite dete i momentalno nazovite načelnika da vam ta osoba pojasni razvoj genitlaija kod dečaka i knjigu kojom je to znaje stečeno.

11) Hvala što ste nam ukazali na neke nelogičnosti, znala sam da ne treba!

Molim, sve za zdravlje naše dece.

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Molim vas odgovor, misonja ima 9 mjeseci, danas mu je jako jako natekao pisonja, sve se zagnojilo, ali nije nista pokazivao da ga boli. Pedica je rekla da ga navlacimo, ali ja sam to onako dokle ide, i to ne svaki dan, dvaput tjedno jer u pravilu postoje razlicita misljenja o tome pa vise nisam znala kako da se postavim. Isli smo na hitnu jer je naravno subota i kirurg mu je to cistio sa nekakakvom dugackom iglom da se sve raskrvarilo, on je naravno plakao kao lud..ja sam misla dobit cemo mast ili antibiotik ili neko ispiranje? Da li je to nekakav standardni postupak, ali meni je to bilo strasno i uopce ne znam zasto sam to dopustila. S jedne strane mislis da ce se to zakomplicirati i odes doktoru, ali osobno mislim da je stvarno mepotrebno bilo muciti mog ljubilija. Sta je stvarno taj postupak normalan da mu gura iglu u pisonju ili sam naisla na nekog rodaka dr mengelea? Grozota. I sad ga naravno pece i boli dok piski, a ja sam sva luda jer nigdje na forumu nisam naisla da su to ikom radili, svi su dobili mast ili ispirali sa acidi borici ili nesto? Koma

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

To naticanje bez da ga boli se mom D. dogodilo već nekoliko puta. I nekako u pravilu po ljeti. Nikada nisam išla doktoru jer ga nije boljelo (zadnji puta ga je boljelo, ali ne kad piški već na dodir). Prala bih mu pišonju češće, a kad je veći, tjerala bih ga da pere ruke i prije i poslije pišanja. Kod pranja bih navukli kožicu koliko ide i isprali pod mlazom. Mazala bih mu par puta dnevno kantarionovim uljem.

Ftičica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

imam pitanje..
    jučer je malenom pedojatrica prevukla kožicu na silu i to do kraja uz naravno plač i krvarenje..
    ima 2,5 mjeseci..
    kaj sad?
    kak dalje? kaj ak se upali..?
    nisam stigla reagirati jel se dogodilo u sekundi..
    hvata me panika.. ja mu čistim samo izvana..
    nekak mi je logično da priroda odradi svoje..

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Koma,naporne su te pedice sa navlacenjem piša,mi smo prali u vodici i spricali octenoseptom,prošlo za tjedan dana.Samo sad morate natezat kod svakog tusiranja da ne zaraste.

Ftičica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

octenospet direkt naglavicu ili izvana?
    probala sam danas lagano povući, al nejde..
    baš svaki dan sad tovući do kraja ili pomalo..?
    kaj ak se ne povlači?

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Onoliko koliko ti je ona povukla,bubalo ga bude i peklo,kad potegnes kozicu unutra pospricaj octenoseptom.

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vidim da ti je dečko još maleni pa ti bude lakše ,neće se toliko opirati,moj je bio veći imao je 1,5 god pa smo imali šou i vrisku,ali stvarno mi nije jasno zašto to forsitaju,mlađeg jedan da mi dira,neka si on to sam potegne.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mene iznenaduje da ima toliko pedijatara koji povlace na silu. Ne kuzim stvarno

Moj ce sad 7mj, i pedica mi niti jednom nije dirala pisu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ftičica prvotno napisa Vidi poruku
    imam pitanje..
    jučer je malenom pedojatrica prevukla kožicu na silu i to do kraja uz naravno plač i krvarenje..
    ima 2,5 mjeseci..
    kaj sad?
    kak dalje? kaj ak se upali..?
    nisam stigla reagirati jel se dogodilo u sekundi..
    hvata me panika.. ja mu čistim samo izvana..
    nekak mi je logično da priroda odradi svoje..
    nevjerojatno, stvarno bi se trebali educirati ili barem ne raditi ništa ako nisu sigurni, a ne da nanose štetu djetetu

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne znam šta bih napravila u tom slučaju
    jer sad vjerojatno slijedi kaskada intervencija
    ali ne bih špricala antiseptikom (glavić je osjetljiv, kao sluznica)
    mazala bih kantarionom

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •