Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
evo mi danas bili kod pedice. prvi put kad sam je pitala za kozicu je rekla da se ne dira do godine dana, i to mi je tada bilo ok. ali prosla je ta godina dana, i danas je htjela prevuci kozicu (bar mi se tako ucinilo), a ja nisam dala, rekla sam joj da "nisam za te nasilne metode" . izgledalo mi je da se malo naljutila. rekla sam joj da ja malo navlacim kad piski, dokle ide, ali njezno i ne navaljujem. ona je na to rekla da ima fimozu, i da ja to ne prevlacim dobro. tu sam se malo izbedirala, dosla doma, odmah na google i:

wikipedia kaze:

medicina.hr kaze:

mama-mami kaze isto sto i wikipedia.

sto RODA kaze o prepuciju procitajte ovdje.

razmisljam da promijenim pedicu, da se ne bi morala odsad svaki put s njom natezati oko te kozice . ipak je ona ucila za to, a sad joj dolazi neka balavica s hrpom tekstova koje je nasla na internetu. malo ponizavajuce, ha? sta vi mislite?
Sudeći po komentarima koji su ovde ispisani sve se uklapa u priču stručnih urologa. Žene su zatečene kada postanu majke jer nisu upoznate sa razvojnom fazom muških genitalija. Svaka majka želi najbolje svom detetu ali mnoge nemaju hrabrosti da pitaju ni svoje roditelje a kamoli pedijatra. Većina pedijatara vam ne govori ništa jer zapravo ništa ne treba ni dirati.

Idemo redom:

1) Da li treba prevlačiti kožicu kod bebe?

Nema potrebe. Priroda je zaštitila dečaka od prljavštine i od urina koji bi ga iritirao. U današnje vreme je mnogo lakše održavati higijenu nego nekad, pišu oprati samo površinski odnosno do dela koji je dstupan.

2) Ipak se nakupila prljavština i došlo je do upale?
To je zato što ste jednom prilikom prevukli više a onda niste prali taj oslobodjen deo. Dok je kožica slepljena tu se ne može ništa nakupiti. Odlepili je dete svojom rukom morate da više vodite računa.

3) Mojoj komšinici prevučena kožica kod bebe?

Da ali beba vaše komšinice nije iste veličine, nema ni istu boju kose, niti nos niti uši, zar ne?
Da, samo oko 0,5% rodjenih beba može odmah prevući kožicu

4) Sin je napunio 7 godina a još nije prevukao?
Nije bitno, kao što vidite nema nikakvih upala. Kada sin udje u pubertet i kada počnu da funkcionišu hormoni imaće češću potrebu za masturbacijom kojom će reguisati prepucijum. Poželjno je da mu otac objasni ve o higijeni ako je prevukao.

5) Da li dečaci imaju probleme kada odrastu a da im čak ni posle upala usled vučenja nije prevučena kožica?

Da i to je vodeći problem kod mladića. Nakon jačeg prevlačenja minijaturnog organa čitav nervni sistem tog dela burno reaguje i dolazi do upale podložne daljim infekcijama. Da se to ubuduće ne bi dešavalo, priroda ponovo počinje da štiti organ stvaranjem novih prstenova zaštite. Muškarci nerado medjusobno pričaju o svom organu "da ne pukne bruka". Opet može se desiti da dva prijateja imaju isti problem pa ne mogu da pomognu a može i da drugi muškarac nema taj problem pa mu je nejasno. Najtoplije preporučujem upotrebu masti kojom se labavi stegnutost zaštitnih mišića stegnutih u detinjstvu usled prevlačenja. Prvi efekti su uočljivi posle mesec dana a terapija traje od 1 do 3 meseca. Konsultovati urologa.

6) Da li treba da vodim dete na obrezivanje ako ja ne uspem da prevučem?

Nikako! Samo dečak sme da dira svoj organ. Proces odlepljivanja počinje od godinu i po dana kada dečaka ostavite na peleni da ispituje svoje telo - bez boli i krvi on će odlepiti kožicu prvom prilikom.

Obrezivanje predstavlja trajnu amputaciju dela muškog reproduktivnog sistema zaduženog za imunološku i fizičku zaštitu polnog organa te osetljivosti na nadražaje tokom penetracije.

Muškarci koji su tokom seksualnog života zaradili povrede i morali da budu pod hitno podvrgnuti operaciji ne kriju poražavajuću razliku u osećaju i toku seksualnog čina. To je tačno jer muškarac uživa frenulumom, spojem izmedju dvoslojnog dela kožice i gansa penisa. U potkožnom delu prepucijuma se nalaze receptori. Od najvažnijih po ženu spadaju receptori za vlagu i za toplotu. Obzirom da i žene imaju problem sa svojim organom, muškarac je taj koji će obaviti lubrikaciju ako prepucijum utvrdi da je okolina nedovoljno vlažna. Takodje, toplotni receptori utiču da muškarac prestane sa penetracijom te da dostigne orgazam ako žena doživi svoj tj postane toplija. Od receptora koji su bitni za muškarca jedan od najvažnijih je receptor za higijenu i na osnovu njega muškarac sa odlepljenom kožicom zna kada je vreme za istu.

Armije pedijatara, urologa i seksologa je partila ponašanje beba nakon rutinske cirkumizacije koja je drastično opala u Americi nakon saznanja da nikakvih koristi od nje nema. Kod beba je utvrdjeno da instinktivno odbijaju majku koja ih nije zaštitila i da se na dojenje vrate posle nedelju dana dok sa okolinom počnu da komuniciraju nakon 6 meseci. Trenutno lekari utvrdjuju zašto obrezane bebe kasnije u životu imaju problem sa memorijom kao i fenomen da se kao odrasli muškarci sećaju nekog ogromnog bola iz detinjstva.

Dečaka nikako ne obrezivati ni u pubertetu jer je masturbacija glavni razlog da počne da misli o suprotnom polu. Obrezan dečak ima znatno otežanu masturbaciju ali bez nervnog dela zaduženog za uživanje. Mnogo dečaka je ovo povezalo kao da sanjima nešto nije u redu te da su sečeni baš zbog žena te su ih odbijali.

Obrezivanje može sebi da dozvoli samo odrastao muškarac jer bol je isti ali se odraslima daje anestezija i nema većih psihilkih trauma sem doživotne tuge što im organ nije čitav

SAVET:
Ne dirajte bebinu pišu, priroda je mislila i na mame i na dečaka. Slepljena kožica ne dozvoljava da urin iritira preosetljiv glans penisa. Ukoliko ste kožicu odlepili onda morate baš vi i da čistite organ. Vodite računa da ne bude plakanja ili krvi - dečak nikada ne zaboravlja. Mnogo toga je moderna medicina utvrdila. Podatak da prepucijum mora biti odlepljen do 3 godine se samo prepisuje. Zapravo 1954 je uradjena prva pedijatarska studija sa par generacija. Detaljnije studije nakon 1970 jasno kazuju da do puberteta samo pola dečaka ima prevučenu kožicu a tokom puberteta 90. Sa punoletstvom 99 muških ima odlepljenu kožicu dok 1% i dalje ima slepljenu kožicu. Sa fiziološkom fimozom se radja svaki deča sa patolokom fimozom retko.

Dečak koji utvrdi da ima patološku fimozu a pogotovo parafimozu ili daleko bilo oštećen frenulum znaće da je imao upale i povrede usled nasilnog vučenja neinformisanih roditelja. Lomiće se izmedju osećaja lične utučenosti da ne može imati devojku kao njegovi vršnjaci a bes prema roditelju će korigovati sa činjenicom da su mu želeli najbolje ali da nisu znali niti su imali ikoga stručnog da im objasni. Na svu sreću pa masti sa betametazonom pomažu u ogromnom procentu a muškarci sačuvaju celovitost svog organa sa svim metaboličko-zaštitnim i nervnim funkcijama.

7) Muški lekar je rekao da ne diramo ženski da diramo?
Šta? Penis ili vaginu? Kada su imali lekciju prevlačenja?

8 ) Lekar sve zna
Zavisi koji mu je prosek studiranja a nisu ni svi završili urologiju
A možda želi da mu budete mušterija? Rapitajte se kod nekoliko urologa, jednom se može pogrešiti.

9) To je običaj u mom selu ili komšiluku

E onda pitajte selo

10) Vodila sam ćerku i sina kod pedijatra pa je dečaku diran polni organ
Da li ste dozvolili pedijatru da vam bez napismenog mišljenja sa pečatom dira i ćerku? Pre nego li dotakne dečji polni organ, zaštite dete i momentalno nazovite načelnika da vam ta osoba pojasni razvoj genitlaija kod dečaka i knjigu kojom je to znaje stečeno.

11) Hvala što ste nam ukazali na neke nelogičnosti, znala sam da ne treba!

Molim, sve za zdravlje naše dece.