mikka:
a imali ste prevlacenje na silu ili? nisam upucena u vas slucaj. mene danas pedica malo isparanoizirala pa sam sad sva u tome.
mom malom se uopce ne nazire glavic, niti izgleda da se kozica siri. ja ne bi dirala, ali uza sva ova razlicita iskustva i preporuke nemam blage veze sta da radim.
u svakom slucaju mrsko mi je i pod svaku cijenu bi htjela izbjeci nekakvo prevlacenje kozice na silu.
a, gle, mikka, moj sinčić je stariji od tvog (tri tjedna ) i kod njega je ista situacija - ništa se ne nazire i otvor je sasvim majušan, a ja o tome uopće ne razmišljam i ne pada mi ni na kraj pameti da nešto prčkam oko toga. nasilno prevlačenje ne dolazi u obzir, kao što nisu dolazile u obzir ni ostale brilijantne ideje pedice, počevši "a, trebat će tu malo dohrane (adaptiranim)", pa tako redom - "a, treba početi s dohranom, dijete će inače biti anemično", "morate mu davati d-vitamin" itd.
dobro da me podsjećate na ovo, jer ovih dana idem s njim na sistematski i moram biti oprezna, za slučaj da ju zasvrbe prsti, pa mu poželi prevući kožicu.
moje povjerenje u prirodu je prilično solidno i ne vidim nikakvog razloga za stvaranje problema tamo gdje ih nema. ima mu se organčić vremena razvijati - do puberteta! a obrezivanje se može napraviti bilo kad i u odrasloj dobi - ako je potrebno. a neće biti potrebno.