Oako, ja već duže vremena razmišljam da Lukasu nikada ne ponudim meso. MM i ja smo neki nazovi vegeterijanci, ne jedemo sisavce ali ribu i piletinu (nažalost) da. S tim da ja jedem jako malo ribe a piletinu sam izbacila zadnja 2 tjedna. U kuhanju dosta očijukam sa makrobiotikom i jaaako bih voljela potpuno preći na taj način života i nemam osječaj da bi se pri tome odricala teško druge hrane, jer mi ova godi i nepcu.
e sad, narano bih voljela da i Lukas od početka tako jede. Međutim, jedni naši prijatelji su bili makrobiotičari, žena u trudnoči, i mlađi sin do svoje 7 god, došao je rat i teško im je bilo nastaviti. Uglavno, to dijete je u stomaku "jelo" zdravo i poslije (stroga makrobiotika) i bio je super zdrav. No problemi su nastupili kada je počeo konzumirati običnu hranu, jako teško je to podnjeo, dobivao je čak nekakve čireve pod kožom jer mu organizam nije navikao na aditive. Pa moje pitanje je, u ovako zagađenom svijetu, kolika je korist inzistiranja na zdravoj prehani, ne postane li dijete time još osjetljivije? nije baš usporedba, ali kao da mu nedam da se igra sa psom i mačkom i bude poslije alergičan?
Jako bih voljela preći na makrobiotiku, molim podršku!