Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: trichomonas i dojenje

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno trichomonas i dojenje

Drage moje,

zadnjih mjesec dana stalno sam bolesna, nema što nisam imala, popila dvije kure antibiotika, alergija, upala oka ..... i onda kao šlag na tortu, neki cudan iscjedak, bez drugih simptoma. Odoh kod ginekologice dijagnoza trihomonas... Kako još dojim, nije mi dala neke tablete koje su navodno dobre, ali ne idu s dojenjem nego canesten vaginalete. Potrošila sam dvije kutije po tri, međutim, cini mi se da nije pomoglo, iscjedak je opet tu.

Kupala sam se po raznim bazenima, i bila po raznim hotelima tako da mislim da sam tu uhvatila, ne znam.... Muž sigurno nije... stalno mi je na oku

Bebac ima vec deset mjeseci, ali mislim da ne bio mogao izdrzati nekoliko dana bez cicanja.

Da li muza isto treba lijeciti, iako otkad sam rodila, prakticiramo iskljucivo safe sex ? Frka.....

Je li tko imao ovakav slucaj, molim pomoć...........

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Canesten je lijek protiv gljivica, ne protiv Trichomonasa, pa vjerujem da si nešto pobrkala :/ . Kako ti je gin dijagnosticirala baš Trichomonas?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sorry, išla sam malo tražiti i vidim da se Canesten može dati kad uobičajena terapija (metronidazol, Medazol) nije moguća.

Što se tiče Medazola i dojenja, već se spominjao ovdje, možda ti taj topic pomogne.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije baš neka pomoć taj topic... ja sam ga nedavno pila zbog zuba (ne smijem peniciline, pa su mi dali medazol) i pomno pročitala uputu da znam do kad ne smijem popiti nikakav alkohol (tog se zbilja treba držati) pa mi se čini logičnim ne dojiti uz medazol ako se u mlijeku izlučuje u koncentraciji u kojoj je u plazmi. To bi za dijete mogla biti jako visoka doza ako bi popilo neku veću količinu mlijeka.
    Možda skroz minimizirati dojenje, ipak ima 10 mjeseci, onako izdojiti se pa malo pustiti dijete da si povuče na skoro prazno?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mamazika, što misliš da mu onda probam dati adaptirano na bocicu ili radije da mu umijesto mog milijeka dajem razne mlijecne kasice?
    Iskreno, mene toga strah, jest da on ima 10 mjeseci, ali je pravi ovisnik.. pogotovo kad sam ja u blizini.

Da li netko zna, da li se ta beštija može izlijeciti canestenom ?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovisi koliko ih dugo moraš piti (da li 1 udarna doza i gotovo ili dugo po malo) i što je već počeo jesti, tj. koliko dobiva kalorija od mlijeka a koliko od druge hrane. To bi se trebalo posavjetovati s pedijatrom, a ako treba adaptirano, bolje bez bočice. Ili napravi zalihu svog mlijeka pa onda na terapiju.
    Možda da se raspitaš koliko se resorbiraju medazol vaginalete, možda bi uz njih mogla dojiti a djelovale bi protiv trihomonasa?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo, nažalost informacije i o metronidazol vaginaletama kažu ne dojiti, ali nema podataka koliko se lijeka resorbira tim putem.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala na odgovorima. Sad mi se čini da niti ginekologica više nije sigurna u prvu dijagnozu, odnosno trihomonas. Nakon Canestena dobila sam Gyno laktarin vaginalete, pa ako ne bude bolje, šalje bris na analizu.
    Za sada cekamo....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Marie, za trihomonas je karakterističan iscjedak (oprostite, ekipo na opisu koji će uslijedit) - pjenušast, malo zelenkast, neugodnog mirisa. Nepogrešivo je jednoznačan, razlikuje se od bilo kojeg drugog iscjetka pri bakterijskim upalama ili candidijazama (vjeruj meni, been there, done all there is). Ja sam ga liječila dugo, antibioticima, i to je on-off trajalo cca 6 mjeseci.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ina 33, poslala sam ti pp

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno IPAK NIJE TRIHOMONAS, NEGO E. COLI

Napokon danas nakon niza peripetija uspjela dobiti svoj nalaz, a dijagnoza glasi E. COLI. Osim beda što su me liječili od krive bakterije, opet novi niz pitanja:

Koliko je to zarazno, treba li pregledati i MM ?

Dobila Nolicin koji ne ide uz dojenje ? Bebač ima skoro 11 mjeseci, ima li tko kakvih iskustava?

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

podižem.

dakle, veli meni moja ginekologica da sam najvjerojatnije u rodilištu pobrala trichomonas.
    Rekla je da uzimam Medazol vaginalete u kojima piše da se dojenje treba prekinuti za vrijeme terapije, ali po njoj smijem nastaviti dojenje jer vaginalete djeluju lokalno.

s obzirom da sam se jedva jedvice izborila da svoju curku dojim (ostala bez mlijeka jer je imala žuticu i non-stop spavala, pa uspjela nabildati mlijeko), ne želim riskirati niti sekunde ako nije potrebno.

ima li tko provjerenu informaciju da li se stvarno vaginalete mogu koristiti i da li je netko od vas i uspješno nastavio dojiti za vrijeme terapije?

navodno mijenjaju okus mlijeka pa beba može odbiti cicu

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

upozorenje za medazol je zbog oralnih tableta, onda ulazi u čitav krvotok velika količina lijeka
    vaginalete djeluju lokalno , ciljano, ulaze u malom % u kapilare, nazovi Rebro, odjel za farmakologiju i pitaj njih

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ma jesam, tamo su mi i rekli da mijenja okus mlijeku i da beba može odbiti cicu, pa sam htjela vidjeti ima li tko tko je dojio bez problema za vrijeme terapije vaginaletama.

ne znam ni sama...odugovlačim, ne bih htjela da se nešto poremeti s dojenjem, a s druge strane htjela bih se riješiti tog trichomonasa jer znam da se može prenijeti na bebu...luda sam!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam dojila uz Medazol, ali što ti to znači...
    ništa, osim da postoji još jedna koja je bila u dilemi :/
    (tada nisam bila savjetnica niti znala išta o dojenju).

ako kažu da je jedina tegoba promjena okusa... beba će to prihvatiti...
    važno je da joj ne šteti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja ih znam što su dojile i s tabletama pa bebama nije smetalo. Probaj pa ćeš vidjeti. Ako Tonka ipak bude odbijala možeš slobodno nastaviti 24 sata nakon zadnje.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

gle, Nera je prihvatila mm s okusom češnjaka
    pa valjda te vaginalete nisu gore od češnjaka

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hvala cure, probat ću, pa ćemo vidjeti.
    nadam se da Tonka nije izbirljiva na tatu što se tiče hrane i okusa