Ajd da otvorim temu, jer me ovo kopka jos od porodilista.
Beba ima 4tj tacno. Od kad se rodila sisa prilicno kratko i efikasno. Dakle sve vreme guta (nema onoga par puta vuc pa gutanje) i sisa dokle je tako. U pocetku u porodilistu dok nije krenulo mleko znala je bas da negoduje i davana joj je dohrana cime je mislim i naviknuta na to da sisa samo dok mleko ide samo. Cak se desavalo da prinesem bradavicu ustima i imam utisak da oseti ako je dojka meksa i u startu to odbija (tad recimo nekad prihvati ako ponudim sedeci umesto lezeci). Od pocetka sisa veoma kratko, 10min je bas maksimum - uglavnom manje, pri cemu da napomenem da je krupna rodjena i snazna (vec dugo ne moram ja gurati bradavicu u usta i namestati je). Ja osetim LD neposredno pred njeno budjenje i ubrzo nakon sto pocne da sisa. U prvim minutama mi se cini da bas ima mleka, onda kad brzo prodje taj nalet grudi su meke i deluje mi da kompresije nista ne pomazu. Pusti dojku i ja nakon toga probam rucno da izdojim i uvek mleka ima (nisam merila koliko, samo probam i krene mlaz)
E, sad - ja ne sumnjam u moje grudi, ali zbog ovakve bebe se pitam da li joj je dovoljno i kako ce ona koja nikada ne sisa na prazno i generalno nije od beba koje vole da sisaju uopste navuci mleka u nekom skoku? Cini mi se da smo imali skok, ispoljio se tako sto je sisala svakih 1.5h. Da li uopste ima smisla da ja izdajanjem povecavam kolicinu mleka ako ona svakako uzme samo ono prvo dok ide samo?
Svaka pelena joj je dooobro popisana, ali veoma rano je pocela da kaki 1x dnevno ali obilno (onako bas puna pelena, sto bi rekli iskaki se do pola ledja).
Prilicno je nervozna kad ostane malo vise budna (ima i grceve) i tada se jedino smiruje dojenjem tako sto je nosam i dojimOvo je par puta dnevno i to su jedine situacije kad sisa iako je dojka praznija (cak je iznervira kad tad krene pa se zagrcne).