Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: soor ili....?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Terapija je obicno minimalnih deset dana, tj. cesto je savjetuju i po tjedan dana nakon sto nestanu svi simptomi. Ali treba postupiti onako kako je prepisao lijecnik; pitati za drugo misljenje ako je nesto nejasno ili nelogicno, a prvi lijecnik ne pruza dovoljno informacija. Obavezno treba tretirati oboje, a uz to prati i svu odjecu minimalno na 60C, plus cistiti i igracke, dude, sto god dolazi u dodir s djetetovim ustima. Ne moraju i majka i dijete imati simptome (ili cak infekciju), ali najcesce su inficirani oboje s obzirom na to da se gljivice razmnozavaju vrlo brzo, a lako prenose. Plus su usta i bradavice idealno okruzenje koje gljive vole (tamna, vlazna i topla mjesta). Ima li ikakvih naslaga u bebinim ustima? Soor se moze dokazati brisevima tako da, ako nema poboljsanja uz terapiju, mozda je dobro inzistirati da naprave briseve.

Je li prihvat bradavice pravilan? Ponekad dojke bole od nepravilnog hvata, a bol ne mora biti nuzno prisutna samo za vrijeme podoja. Ponekad, pogotovo u ranijim danima, boli aktivnost u mlijecnim kanalicima. Mene je recimo boljelo oko pola sata nakon podoja, osjecala sam probadanje odredjeno vrijeme, a onda bi sve utihnulo. Trajalo je nekoliko mjeseci nakon njegovog rodjenja. Probada me ponekad i sad za vrijeme podoja. Soor nikad nismo imali.

S druge strane, probadanje u dojkama moze biti i simptom vazospazma (Raynoudov sindrom). Jesu li bradavice bijele nakon podoja? Smeta li im hladnoca?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Terapija je obicno minimalnih deset dana, tj. cesto je savjetuju i po tjedan dana nakon sto nestanu svi simptomi. Ali treba postupiti onako kako je prepisao lijecnik; pitati za drugo misljenje ako je nesto nejasno ili nelogicno, a prvi lijecnik ne pruza dovoljno informacija. Obavezno treba tretirati oboje, a uz to prati i svu odjecu minimalno na 60C, plus cistiti i igracke, dude, sto god dolazi u dodir s djetetovim ustima. Ne moraju i majka i dijete imati simptome (ili cak infekciju), ali najcesce su inficirani oboje s obzirom na to da se gljivice razmnozavaju vrlo brzo, a lako prenose. Plus su usta i bradavice idealno okruzenje koje gljive vole (tamna, vlazna i topla mjesta). Ima li ikakvih naslaga u bebinim ustima? Soor se moze dokazati brisevima tako da, ako nema poboljsanja uz terapiju, mozda je dobro inzistirati da naprave briseve.
    Kaae, moje dojke i bradavice su potpuno normalne, nema nikakvih promjena na njima. Ne bole me.
    Jedino što povremeno osjećam je štrecanje u dojkama, onako oštro, ali kratko. S tim da to recimo danas nisam uopće osjetila.

Ni beba nema ništa po ustima. Jedino što me brine je što ne doji kako treba, pusti dojku hrpu puta. Ja imam jak otpust mlijeka i od početka se davi kad krene sisati (pa se naguta zraka pa puno prdi, plače i grči se), ali čini mi se da sad baš grozno doji...pušta sisu puno puta, ne obuhvati je dobro, mljacka (iako ne svaki put).

Dakle, nemamo glavnih simptoma soora, a opet neke imamo.

Pratim situaciju jer ne znam da li da opet krenem mazati Daktarin ili ne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •