Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: dvotjedna beba i uspavanost

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno dvotjedna beba i uspavanost

jucer i danas moja mala balerina, koja ima danas tocno dva tjedna je postala od aktivne cicacice jako lijena. naime doji svaka 4 sata. nocas je zadnje jelo zavrsile oko 3.00. onda se pocela meskoljiti oko 6 ujutro i ja se dignem uzmem je a ona spava ko klada. tek se razbudila oko 7.30 :shock: i tad uhvatila cicu i pocicala je cijelu. ne znam da li na ove vrucine je to ipak preveliki razmak. da li da se zabrinem ili je to sve OK. broj pokakanih pelena i ne znam tocno, ali uvijek ima kakicu u peleni. bilo manje ili vise. broj popiskenih pelena takodjer mi je malo problem odrediti jer je na jednokratnim, pa se one meni cine uvijek suhe, jer imam klinca od 23 mjeseca, koji fakat namoci tu pelenu i koja postane teska, pa se jos nisam navikla na ove male . dakle moje pitanje je da li je buditi cesce za jelo ili je ostaviti da kad ona zeli i koliko zeli, sto je do sad i bio princim. naime zabrinuta sam zbog ovih vrucina.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Razmaci sami po sebi nisu problem ako nema drugih simptoma. Vjerojatno je tvoja bebica uspostavila svoj ritam.

Pelena se broji kao mokra kad u njoj ima tekućine za 1-2 žlice. U usporedbi s pelenom 23-mjesečnika, sigurno ti se čini praktički suho . Probaj opipati jednu mokru pelenu da vidiš je li nabubrio onaj unutarnji upijajući sloj, možeš usporediti sa istom takvom suhom pelenom. Da dobiješ osjećaj koliko je to 1-2 žlice u peleni, "žrtvuj" jednu suhu pelenu i nalij toliko vode u nju, pričekaj malo pa onda opipaj kakva je pelena. U svakom slučaju, takvih pelena bi trebalo biti bar 6-8 dnevno. Kažeš da je svaka pelena pokakana, molim te, napiši koliko ih otprilike ima u 24 sata. Vjerojatno je većina mokrih pelena kod vas još i pokakane pa ti je teže prepoznati. To je dobro, ovako mala beba treba često kakati.

Kako beba doji preko dana? Je li cijelo vrijeme uspavana ili ima razdoblja kad razgledava, prati ukućane, zainteresirana je okolinu?

Sad je toplo vrijeme, obično bebe traže češće i kraće podoje. Više znoje pa su žednije. Čestim i kratkim sisanjem dobiju prvo mlijeko koje je vodenasto i odlično za žeđ. Ako tvoje beba ne doji tako često, to ne mora biti problem, ali obrati pozornost na znakove dehidracije: udubljena fontanela, suha usta, ne-elastična koža ( kad lagano uštipneš bebu za kožu na podlaktici, koža se sporo vraća u prvobitnu izravnatost). Ako sumnjaš na dehidraciju, naročito ako ti se čini da je beba uspavana, odite na pregled kod pedijatra. Ako i nema tih znakova, uvijek joj možeš češće nuditi dojku, pa ako prihvati i malo cugne - odlično, osvježila se; ako ne prihvati, znači da nema potrebu da doji.

Napiši, molim te, koliko imate potrošenih pelena dnevno i kako se beba ponaša preko dana.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jucer je tako prospavala veci dio dana, a onda se razbudila i dojelile smo od 18-pa do cca. 22 sata cesce. to me utjeslio jucer, onda se jutros probudlia oko 02.00 i onda smo dojile usporeno oko jedan sat. pa onda samo se probudile oko 7.30 kao sto sam vec napisala. nakon toga je ponovo zaspala oko 9 i sad cekam kad ce se ponovo probuditi. sto se tice stolice obilnih ima bar 3-4, a onako manje ima bar jos 3. stolica je ponekad zelenkasta sto me ne brine jer zna i prduckati pa predpostavaljam da je oksidirala. u stoliki ima onih bijelih granula i to mi se cini OK. naravno imamo i skolskih zlatno zutih . frontela joj je OK, usne mi se isto cine OK.
    haval na odgovoru i nadam se da je samo od ovog vremena. ah covijek se tako lako zabrine iako ima iskustva i to relativno svjezeg . pratim situaciju dalje pa onda odlucim sta dalje.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Rekla bih da je kod vas sve ok. Ko što kažeš, prati situaciju, a ja ću pratiti ovaj topic

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo da prijavim da je pak danas sve OK, budi se svaka 3 sata za papanje i aktivnija je. valjda je pase ova vrucina b . jos jednom hvala na savjetima.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja mislim da je bebica zadovoljna i da nije gladna ako tako lijepo sika svaka 3 sata i zaspe.
    Moja je prva tri tjedna stalno jela i spavala, ali već u drugom mjesecu je bila sve budnija. Tako da uživaj i odmaraj dok ona spava.
    U svakom slučaju prati sve znakove.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mi prijavljujemo pospanost.
    Dojili u 22, kratko (svega koju minutu) oko 2:30, pa tek u 6:00, eto ga još spava, a sad je 9:00.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

cure, samo pratite pelene, ako je s tim ok, nema brige.

i mi smo u klubu pospanaca već više od 3 tjedna

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi se razbudili od jucer, izgleda pocinjemo skakati , dakle andreja ma sad se i ti odmori i nadam se da ce te vi poceti skakati kad malo padne vrucina. ovako dobije mlijeko kroz usta i znoj preko moje koze

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ra prvotno napisa
    cure, samo pratite pelene, ako je s tim ok, nema brige.

i mi smo u klubu pospanaca već više od 3 tjedna
    Moram malo smetati ovdje - ra, kakav divan avatar, rastopila sam se. Ne od vrućine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •