Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: problem stolica kod novorođenčeta

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno problem stolica kod novorođenčeta

Evo ja već imam problema a tek smo sartali!
    Beba je 10 dana stara, doma smo 4 dan i još mi nije kakala!
    Sisa svakih 3-4 sata i spava, nije kmezava ni nervozna!
    Ne znam je li to velik problem i što da radim.
    Drugo stvaraju joj se bijele naslage na jeziku i koliko sam skužila to bi mogao biti soor. Ja na cicama nemam nikakve naslage ali me peckaju bradavice zadnjih par podoja, vjerovato jer ih loše prihvati. Nikako ne mogu dobit cijelu bradavicu i okolo u ustima bebe jer ima jako mala usta ( mala beba 2600g) a ja veliku bradavicu i malu aureolu okolo, pa jedva stane u usta!
    A kao šećer na kraju patronažna nam uopće nije došla od našeg dolaska doma pa nemam baš nikog stručnog za pitat, ukoliko ona to uopće je s obzirom na profesionalnost i ne dolazak!

Da li da se uputim doktoru i gdje sad kad su praznici, ili mogu čekat utorak s obzirom na sve moje probleme.

Molim pomagajte, i žao mi je ako ima već o tome, jer ne mogu dugo sjedit zbog carskog i tražit!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

tako mala beba bi morala da ima
    barem 3 stolice dnevno.
    mislim da joj nije dovoljno dojenje na 3-4 sata.
    nudi joj cesce,i ako spava,
    ne mora se probuditi, da bi prihvatila dojku.
    moras joj nuditi cesce i zbog vrucina.
    evo, da ne trazis, tekstovi na portalu

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1509

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=2117

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Preko praznika se možeš javiti u dežurni dispanzer.
    Ne vjerujem da je patronažna kriva, možda joj nije došla obavijest da ste došle doma, a i oni ti ne rade preko praznika.
    Budi bebicu i stavljaj ju često na cicu. I nazovi SOS telefon.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moj mali ti je imao 2500 po izlasku iz rodilišta .Ja sam se mj dana izdajala i nudila mu svaka 2 h izdojeno mlieko na flašicu jer pošto je bio prelijen odmah bi se na cici umorio.Sada ima 4mj udvostručio je porođajnu težinu a cica ko lud ,na zahtjev :D .Nemoj odustati zovi ako ti je teško SOS tel. punno pomognu

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kažu da je kod djeteta na majčinom mlijeku u vezi stolice sve normalno (da ih ima 10 na dan i da ih nema po 10 dana, tekuća, kruta sve je normalno). Ako se dijete ne buni valjda će spontano dobiti stolicu. Ja se osobno zalažem za dojenje na zahtijev al pošto je bebica mala (takav je bio i moj-2700 gr) bilo bi dobro prvi mjesec ponuditi češće, a kasnije kako beba želi. Ja sam svoju patronažnu morala nazvati inaće ju dan danas ne bih vidjela. Par dana za soor neće igrati neku ulogu, tako da će ti patronažna najbolje reći jel je il nije. Bradavice znaju bolit ,tako su i mene, dok se ne prilagode. Ja sam koristila purelan 100 mast iz apoteke jako mi je pomogla.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sasvim je ok da beba na majčinom mlijeku ne kaki svaki dan, isto kao i da kaki nakon svakog podoja. Indikacije da nešto ne štima je opće stanje bebe, al ako fino spava, papa i djeluje zadovoljno, u redu je.
    Možeš eventualno probati jesti nešto što tebe otvara, moglo bi upaliti. Moja je seka kao beba kakila jednom tjedno dok je cicala.

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja cura isto nije kakila redovito, ali ako sve ostalo štima, broj popišanih pelena, opće stanje bebe, njene kože ne zamaraj se. Bebica će se pokakati kad osjeti potrebu. Nemoj se dati nagovoriti na zaslađene čajeve, i slično u nadi da će ti to pomoć,i radije doji češće i pazi da se bebač dokopa onog masnijeg mlijeka na kraju.j

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Normalno je da dojena beba ima vise stolica tokom dana ali i da 10 dana nema stolicu. Ali to vrijedi za malo starije nego sto je tvoja.
    Beba do 4-6 tjedana mora imati bar 3 stolice dnevno, nisu to neke kolicine, ali da su pelene zaprljane.

Koliko ima mokrih pelena u 24 sata?
    Koliko cesto mijenjas dojke?

Zadnje mlijeko je masnije i od njega bebe imaju stolicu, i debljaju se naravno.
    Doji ju cesce, 3-4 sata je tako maloj bebi punooo, makar i spavala.

Bijele naslage mogu biti od mlijeka, ali i od soora. Omotaj prst sterilnom kompresom i predji preko jezika, ako se lako skidaju, od mlijeka je.
    A bradavice mogu biti osjetljivije zbog navikavanja, nepravilnog polozaja, ili soor. Ne znam koliko brzo majka osjeti simptome soora :/

Moja prva cura je bila veca ali sam imala ragade 4 mj. Neiskustvo, neznanje i slaba pomoc pedijatrice. A neta nisam imala. Proslo je kad smo prestali dojiti, sa njena 4 mj.
    A druga curka je kao i tvoja beba imala 2600 na porodu i NIKAD nisam imala ragadu ili bolnu bradavicu. Dojili smo 11 mj.

Drzi se i rucajte. Javi kakvo je stanje

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

AnneMary, jesi li zvala SOS telefon?

probaj imati više podoja i raditi kraći razmak između njih.
    i mjenjati dojku svakih dva do tri sata tako da beba dođe do masnog mlijeka.
    onda će kakati.

da bi beba lakše prihvatila veeliku siku probaj malo par kapi izdojiti prije samog podoja. tako će se bradavica ispupčiti i možda će joj biti lakše uhvatiti.

čuješ li bebu da guta mlijeko? ako da to je dobar znak.

naslage se skidaju ili stoje i ne mrdaju?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

AnneMary kako je prošao problem s kakanjem? Je li se uhodalo?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Zašto bi beba do 6 tjedana MORALA imati 3 stolice dnevno? Moja prva beba je kakala poslije svakog podoja a druga SVAKIH 8 DANA. I nije imala niti grčeve niti ju je mučilo to što ne kaka. I patronažna i doktorica su mi rekle da je to normalno. Tek kad smo poslije 5 mjeseci počeli s dohranom počela je kakati svaki dan i više puta na dan.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije bas da MORA, nego je rijec o tome da ukoliko novorodjence nema svakodnevne stolice prvih 6 tjedana, potrebno je pozorno pratiti dobiva li na tezini dovoljno.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Vjerujte mi na riječ kad vam kažem da nije baš bezazleno. Ne treba slušati previše te savjete da je sve to normalno. Ja sam slušala pedicu mjesec dana kako je to normalno pa nas evo u bolnici čekamo da odluče hoće li na operaciju debelog crijeva ili ne. Ne želim vas plašiti ali samo da znate da nije sve normalno.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ok, ali tako vele za dojenu djecu, a ona koja su na adaptiranom da nije u redu ako toliko dugo ne kakaju.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za dojenu djecu obicno vrijedi da prvih mjesec i pol imaju odnosno trebali bi imati stolicu svaki dan. Tek nakon tog pocetnog perioda vise nije vazno kakaju ti svaki dan, tri puta dnevno ili jednom u tjedan dana.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo da se javim! Nemam baš vremena pa ne sjedam često za komp. Tražim nešto o grčevima i dojenju, šta sad? pa sam naledtila na svoj topik i ostala vam dužna objašnjenje.

Išli smo u Vinogradsku na hitnu jer joj je bilirubin bio 334 puno veći nego je uopće bio u bolnici, a pokakala se kad joj je sestra stavila toplomjer. od tad je imala normalno stolicu skoro svako previjanje. Tad smo jeli opla (kršitelj koda) i pola moje izdojeno.
    sad je vraćam samo na sisu, eventualno pola obroka (kršitelj koda) i zadnjih tjedan dana kak svak 2-3 dana, upravo očekujemo jednu kakicu.
    Pošto je skužila kako da i prihvati uvučenu bradavicu pomalo navlačimo mlijeko i na tu cicu, ali mi se stvaraju rane pa je jako malo stavljam dok malo ne ojača bradavica. A to je druga priča i duga!

evo sad se mučimo s grčićima i zanima me šta da joj dam, jel pametno dat onaj čaj ili nešto drugo jer bi htjela da ostanemo na cici!

sorry ako sam sve zbrčkala jer ne mogu ni mislit a kamoli tipkat kad se ona javlja svako malo s plačem.
    pozdrav!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ovdje je puno problema, nazovi SOS.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

za grčeve imaš saab simplex kapi
    moja je imala grčeve zbog moje konzumacije mlječnih proizvoda, pa ih izbaci na tjedan dana i ako možeš da kupiš adaptirano za bebe alergične na kravlje mlijeko

za ostalo zovni SOS

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •