Moze li biti u vezi? Opada mi kosa vec nekoliko mjeseci a uveliko dojim, ne smijem uzimati vit za kosu jer dojim....Boli me i tjeme i postalo je osjetljivo kad me neko vuce za kosu.
Sta da radim :?
Moze li biti u vezi? Opada mi kosa vec nekoliko mjeseci a uveliko dojim, ne smijem uzimati vit za kosu jer dojim....Boli me i tjeme i postalo je osjetljivo kad me neko vuce za kosu.
Sta da radim :?
Čuj, pa i mene boli ako me netko vuće![]()
Šalu na stranu, meni je isto jako opadala (bila mi je skoro do guzice), sad sam se nedavno ošišala i čini mi se da je bolje.
Ili izgleda da manje pada zato kaj je kraća pa se manje vidi![]()
A veza sa dojenjem, ne znam.
meni je kosa ispadala nakon poroda, još dojim i ispadanje je normalno tj. ono jesensko i proljetno
Da, suosjećam s tobom što se ispadanja tiče, plakala sam pod tušem dok sam ju prala koliko je ispadala, cijali pramenovi, pogotovo na dijelu uz lice, recimo lijevo i desno od čela, tamo mi je sve popadalo![]()
No, on the bright side, sredilo se nakon par mjeseci (sve skupa od otprilike tri mjeseca od poroda pa slijedećih 4 mjeseca je trajalo).
Popila sam bočicu Merz vitamina za kosu a da li je i to pomoglo, tko će ga znati...
U svakom slučaju, ovo popadalo uz lice je počelo rasti, ali koliko smiješno sad ti pramički izgledaju...plus što tu gore imam zaliske pa sve štrši...![]()
Evo, džim fige da se sredi brzo, ako nije kakav ozbiljniji medicinski razlog u pitanju, vjerujem da će sve doci na svoje i ne, nećeš ostati bez kose.
Ja sam te vitamine pila i dojila.
potpisuje Kahnu u vezi šišanja plus što se kosa manje čupa i nateže tijekom češljanja ako je kraća!
ne znam jel povezano ili nije, ali ja sam izgubila pola kose nakon poroda. Po jastuku je bilo toliko dlaka da sam svako jutro skupljala s ljepljivom trakicom. Sad je prestalo, al još se ne hvalim bujnom kosom
navodno u doba trudnoće kosa puno manje otpada (ja sam u trudnoći imala prekrasnu kosu, zbilja), a onda nakon poroda počne otpadati sve što nije otpalo za vrijeme trudnoće. Ne znam zašto je tako, ali to sam čula od žena koje znam da se dobro informiraju, ne na bazi rekla mi teta od babe.
I kod mene je bilo tako, a kako imam dugu kosu to je neko vrijeme bilo strašno, onda je stalo i sad mi izgleda raste neka nova kosa, kao da imam neke tanke franzice, baš se vidi da je najednom počela rasti da zamjeni ovu ispalu. Sve u svemu ja imam rdo kose pa se ne živciram. Nemojte ni vi, to su normalni procesi. Ali mislim da nema veze s dojenjem, bar nisam čula.
Konstatacija o trudnoći i lijepoj kosi te nakon toga manijakalnom otpadanju mi ima smisla.
I ja sam ćelavila naočigled nakon poroda, stabiliziralo se sve - uz to što sam se i ošišala na kratko.
Sve će bit u redu![]()
I ja sam uvjerena da je zapravo do uspostavljanja novog postporođajnog balansa hormona. Meni u trudnoći (obje) općenito dlake manje rastu, a kosa gotovo ne ispada. Ali nakon poroda nekih 3 mjeseca, opadanje je bilo takvo, da bih se ozbiljno zabrinula, da mi jetrva nije rekla da je kod nje bilo tako nakon obje trudnoće. Kod nje je kosa nešto slabije kvalitete, rijeđa i kad je opadanje prestalo, a krenula nova kosa da raste, zaista je bilo malo komično vidjeti te čuperke nove, kratke kosice kako proviruju ispod stare. Svo je vrijeme dojila, i dok je kosa opadala, i dok je nova rasla. Kod mene je kosa gušća, pa se ti pramenčići nisu primječivali. I sad očekujem isto, uh, a kosa mi je duža, sve se mislim da se ja opet ostrižem prije poroda, ko će ovu glupost fenirat :/pomikaki prvotno napisa
Zašto ne bi smjela uzimati vitamine? Bar one za dojilje, mislim da u Merz vit. za kosu, kožu i nokte nema sastojaka štetnih za trudnice i dojilje! Ako netko ima bočicu neka nam pročita sastav.mamina mica prvotno napisa
Inače je točno da se u trudnoći jako pojača rast kose i noktiju ( čupava ženka s velikim kandžama može bolje obraniti sebe). Nakon poroda se valjda pleme brine za majku i dijete pa se i ženka olinja.
Ma, samo se moram![]()
![]()
na katajinin post (od zagrade na dalje!), plus što ima i smisla!
I da, na Merzu nisam pročitala ništa što bi ukazivalo da ga dojilje ne bi smjele uzimati. Bacila sam na žalost bočicu...
Kosa inače raste nejednako i svaka vlas odumire u svoje vrijeme. Tijekom trudnoće, zbog utjecaja hormona, kosa raste jednakom brzinom, pa je zato gušća i ljepša. Dakle, budući da je u trudnoći rasla jednako, kasnije počinje i odumirati istovremeno, pa radi toga nakon poroda i ispada istovremeno. Nakon par mjeseci sve opet dođe u normalu. Meni je svaki put nakon poroda uuužasno opadala, ali se i sama od sebe normalizirala.
Cure su ti sve rekle, dakle, sve je to normalna pojava.
Još ako si u ovom periodu bar jednom ofarbala kosu, time si "pospješila" opadanje.
Proći će![]()
Evo i ja se prijavljujem. Dojim, tj. izdajam za moju bebu i primjetila sam da mi kosa jako opada a u trudnoći je bilo super, ne bi našla niti jenu dlakicu kad je operem u kadi a sad mi začepi odvod koliko je ima. Čekam da ta faza prođe
Katastrofa...iako R. ima 8,5 mj čini mi se da je svakim pranjem sve gore. Inače pijem NW Prenatal otkako sam saznala da sam trudna pa ne bih još pila i te za jačanje kose i noktiju. Kad vam se popravilo stanje?
Ništa za jačanje kose i noktiju ti ne bi ni pomoglo, opadanje kose je stvar hormonskih promjena. A kad se popravilo...? Hm, teško je reći, popravljalo se malo-pomalo. :/štrumpf prvotno napisa
meni je počelo oko 3mj nakon poroda, a koliko je trajalo - nisam sigurna, oko mjesec dva, prvo jače pa sve manje. Oko 6mj nakon poroda mislim da se normaliziralo. A nije mi padalo na pamet da ništa pijem zbog dojenja, već sam ionako čula da je to prirodna pojava pa se nisam živcirala, osim zbog količine dlaka posvuda, pa sam se češljala na balkonu.štrumpf prvotno napisa
Padala mi je kosa 6 mj. Užas, bila sam na rubu da se skroz ošišam. Neznam dali je jednostavno trebalo stat opadanje ili mi je pomogao šampon. Koristila sam Fitoval iz DM -a, najprije neki blaži i kasnije budući da nije prestajalo forte. Preporučila mi frizerka, ima normalnu cijenu a puno je bolji od svih skupih šampona. Super je
Ima veze s hormonima,vec su cure rekle.Kod mene bilo isto tako,u trudnoci kosa da ljepsa i gusca ne moze biti,a tokom dojenja(kod mene je trajalo mjesecima) samo sam usisavala svoju kosu po stanu.Sad sve ok.Proci ce.
Meni je isto prvih par mjeseci nakon poroda bolesno jako otpadala ali posto sam citala da je to normalno kod dojenja nije me brinulo. Ali sad vise ne dojim pa opet otpada strahovito jako ali raste i puno nove, strse mi one sitne dlacice na celu pa po tome vidim da necu ocelavit. Bar ne jos... :/
Ma čitala sam negdje da nakon poroda opadne sva ona kosa koja je trebala u trudnoći, ali nije pa već znam da je normalno, ali ako ubrzo ne prestane samo, prestat će silom prilika jer više neće imat šta opadat...![]()