Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: rowatinex i dojenje

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno rowatinex i dojenje

Molim da se umne glave jave i kažu; "Smijem li koristiti Rowatinex budući dojim?"

To mi je jako bitno jer više ne znam što bih sa svojim kamenjem.
    Otprilike svaka dva tri tjedna eto mene na hitnoj..tri kamena u kanalu...a pitanje koliko u bubregu.
    Doktor mi je to preporučio kao olakšanje za izlazak kamenja jer ni jedna druga metoda nije in za moj slučaj (te na krivom su mjestu, te nisu jako veliki, te nisu dovoljno mali i td.)

Ako tko ima kakvo alternativno rješenje ja sam ZA SVE (trenutno pijem neku biljnu mješavinu od travara-gorko za poluditi :shock: )

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li si doktoru koji ti je prepisao lijek rekla da dojis i zelis tako i nastaviti?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Rowatinex je nešto super čime sam se izliječio od gadne infekcije urinarnog... dobro ZNA se čega već. Na samim rowatinexima piše da nije za malu djecu, trudnice i dojilje. Potom sam bio nešto jače znatiželjan pa sam im pisao i odgovorili su mi 99% onako kao što piše na pakiranju.
    Dakle, nije za malu djecu, trudnice i dojilje jer nisu testirali tako da to mogu odobriti.
    Slijedi transkript, prezime sam sakrio:
    Dear Davor ...

Thank you once again for your e-mail dated 7th December 2005.

Kindly note that while Rowatinex does not show teratogenic effects in animals. In order to be totally safe its use is not recommended during the first trimester of pregnancy. Use during the second and third trimesters can be considered in appropriate circumstances.

There is no convincing data on excretion of the actives of Rowatinex
    in breast milk and as a precaution, in the absence of such data, use
    of Rowatinex in nursing mothers is not recommended.

We trust that the above answers your query and remain, with kindest regards

Yours sincerely,

Mairead O'Sullivan
    Export Co-ordinator

ROWA PHARMACEUTICALS LTD
    Newtown
    Bantry
    Co Cork
    Ireland
    Tel: +353-27-50077
    Fax: +353-27-50417
    E-ml: rowa@rowa-pharma.ie
    Web Site: www.rowa.ie

-----Original Message-----

Hi there,

I was cured from advanced urinary problems using Rowatinex blisters after a futile course of cephalosporine antibiotics of the next generation. Yeah, I'm convinced allright.
    On the other hand, Rowatinex recommended procedure for breastfeeding and pregnancy is not too reassuring, and I beg for your hints with this matter. I am a member of a parenting NGO in Croatia, and often this matter comes up: breastfeeding and pregnancy vs. medication.
    Hope to get some information from you,

Davor ...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Davor,

hvala na konkretnom odgovoru...

Eto ja danas opet imala napadaj ali nekako sam se odhrvala (više unutarnjom snagom uma , doduše uz little help from my medicament friends...spasmex &voltaren).
    Sad, ja inače nisam baš neki potrošač istih (misli se na lijekove), više bih rekla da sam uglavnom protiv do krajnjih granica(može posvjedočiti osoblje nefrologije na Merkuru koje me je doslovno nagovaralo da mi daju nešto protiv bolova i prestanem trpiti prestrašne bolove dok sam u trudnoći bila hospitalizirana radi hidronefroze).
    Ali sada nakon toliko vremena i stalnih recidiva više ne znam kaj bi sa sobom.

Kaj se dojenja tiče....svima je komentar uglavnom...da je 10 mjeseci već dugo razdoblje dojenja...kao pa neće biti neka velika šteta ako prestanemo sa čime se ja naravno ne slažem.

Poanta ovog dugog posta je zapravo bila da i na spasmexu i voltarenu također piše da su kontraindikativni s dojenjem, ali svejedno nikome od medicinskog osoblja nije bio bed šuknuti mi to na infuziju i IM, bez obzira na spomen dojenja.

A pitanje je: na koji zapravo način, takvi lijekovi mogu naškoditi dojenčetu (samo me zanima, neću koristiti ako je štetno)?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Fakat ne znam što bih ti rekao. Irci su odgovorili da nemaju pouzdanih naznaka o izlučivanju rowatinexa u mlijeko. Obzirom da je dijete već sigurno i na dohrani, ne vidim neku preveliku štetu - rowatinexi se ionako ne uzimaju u dugim periodima. Frka je jedino radi sezone: vrućina je. Obzirom na povećano izlučivanje vode treba jako paziti na problem dehidracije.
    Mislim, radi se o terpenima, a ne kemiji. Vjerojatno neki bilinar ima konkretnije mišljenje o tome.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čuj, mislim da ću se prikloniti Rowatinexu jer više nemrem izdržati neizvjesnost koju mi pružaju moji unutarnji prijatelji....svaki dan se budim s nadom..hoće li danas opet...?
    Kaj se tiče dehidracije s tim stvarno neću imati problema..trenutno sm baždarena na 4 litre i sve kaj mogu reći je ZLO MI JE OD VODE :shock: :shock: :shock:

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislio sam na bebu.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Rowatinex je nešto super čime sam se izliječio od gadne infekcije urinarnog... dobro ZNA se čega već. Na samim rowatinexima piše da nije za malu djecu, trudnice i dojilje. Potom sam bio nešto jače znatiželjan pa sam im pisao i odgovorili su mi 99% onako kao što piše na pakiranju.
    Dakle, nije za malu djecu, trudnice i dojilje jer nisu testirali tako da to mogu odobriti.
    Slijedi transkript, prezime sam sakrio:
    Dear Davor ...

Thank you once again for your e-mail dated 7th December 2005.

Kindly note that while Rowatinex does not show teratogenic effects in animals. In order to be totally safe its use is not recommended during the first trimester of pregnancy. Use during the second and third trimesters can be considered in appropriate circumstances.

There is no convincing data on excretion of the actives of Rowatinex
    in breast milk and as a precaution, in the absence of such data, use
    of Rowatinex in nursing mothers is not recommended.

We trust that the above answers your query and remain, with kindest regards

Yours sincerely,

Mairead O'Sullivan
    Export Co-ordinator

ROWA PHARMACEUTICALS LTD
    Newtown
    Bantry
    Co Cork
    Ireland
    Tel: +353-27-50077
    Fax: +353-27-50417
    E-ml: rowa@rowa-pharma.ie
    Web Site: www.rowa.ie

-----Original Message-----

Hi there,

I was cured from advanced urinary problems using Rowatinex blisters after a futile course of cephalosporine antibiotics of the next generation. Yeah, I'm convinced allright.
    On the other hand, Rowatinex recommended procedure for breastfeeding and pregnancy is not too reassuring, and I beg for your hints with this matter. I am a member of a parenting NGO in Croatia, and often this matter comes up: breastfeeding and pregnancy vs. medication.
    Hope to get some information from you,

Davor ...
    Svaka čast, Davor.... :D :D :D
    Nešto ćemo svi pomalo naučiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •