vidra, boravak u st rodilištu će ti bit onakav kakvim ga ti sama sebi predočiš.
ako očekuješ da je rodilište hotel sa 5 zvjezdica i gdje ti je sve na izvolte sa poslugom kojoj si ti centar svita, onda je normalno da ćeš bit razočarana i da ćeš iz st rodilišta ponit užasna iskustva.

ako odeš u rodilište sa mišlju kako je to rodilište staro 31 godinu, gdje se minimalno ulagalo u opremu, ali zato ima puno ljudi dobrog srca i velikog iskustva i znanja onda ćeš takve dojmove ponit iz njega.

ako si osoba na koju se može primjenit ona stara izreka "i rđavom k. dlaka smeta" naravno da će ti st rodilište bit noćna mora, strava, užas.....ne mislim ovdje na tebe konkretno (da slučajno to ne pomisliš nego na gracije kojima sve smeta) pa onda imaju stvarno samo riječi gađenja.

ali nije tako. u svakom rodilištu možeš naći x pozitivnih i isto toliko negativnih stvari. najbitnije je da ti je dite uz tebe kad god pucneš prstom, da je čisto i uredno (ne zahvaljujući svakojakim rodiljama već čistačicama koje ne ispuštaju krpe iz ruku non-stop), da su ginekolozi ok.
to šta te ujutro gleda vizita - pa naravno da će te gledat. da te ne gleda onda bi bilo drvljem i kamenjem kako rodilju nitko ne pazi. a studenti medicine ipak moraju malo pogledat i u ženinu onu stvar a ne samo u knjigu kako bi je sutra mogli porodit i prigledat.

šta se tiče spavačica, stare su, debele, ružne....ali meni nitko živ nije branio bit stalno u boksama i prsluku dokle god sam ležala u sobi. naravno da po odjelu nećeš šetat polu gola, ali nam u sobi to nitko nije branio. ni meni ni drugim dvjema rodiljama koje su sa mnom ležale u sobi. doduše, vrućina je bila prepaklena.
i da, ako zamoliš novu spavačicu jer ti se ona na tebi okrvarila, uvik se našla čista spavačica.
tako da meni priče o krvavim spavačicama i 4 dana nošenju iste ne drži vodu.

ne boj se, ne očekuj crveni tepih i tapšanje po ramenu 24 sata i sve će bit ok.

želim ti brz i ugodan porod i naravno da iz st rodilišta poneseš pozitivne dojmove.

btw, nisam glasnogovornica st bolnice niti radim tamo. čak bi ravnatelju glavu skinila s ramena da mogu