Nikako drugačije nebih mogla započeti nešto što bih vam htjela ispričati. Isključivo sam se prijavila da vam ispričam svoje iskustvo vezano za bolnicu sv. Duh i dr Kernera i Šermana. Imam 47 godina i rodila sam prije 22 godine. Dakle uspjela sam ostvariti ono što svaka žena želi. Život je išao dalje i sve je što se zdravlja tiče bilo gotovo u najboljem redu.
No kako u životu nemože sve biti lijepo tako su se kod mene počele pojavljivati tegobe u mjesečnici koje su bile sve jače izraženije. Bolovi, velika krvarenja, produžene mjesečnice, prekidi i slično. Moja ginekologinja nije 4 godine ništa posumljala do ove godine kad me šalje na sv. Duh na pregled kod dr Šermana. Nakon ultrazvuka nalaze mi veliki miom veličine muške šake, negdje oko 8-9 cm u promjeru.
Šta slijedi sa takvom dijagnozom ženi u četrdeset sedmoj godini. Vađenje maternice i jajnika za svaki slučaj naravno klasičnim putem. Izuzetno ljubazan, blag, i neobično dobar doktor Šerman naručuje me na operativan zahvat odmah za 2 tjedna, bez ikakvih veza i vezica, mita ili neznam kakvih mjera.
Teški dani su slijedili za mene i moju obitelj ali sam nekako imala čvrstu vjeru u pozitivan uspjeh mada sam znala koji bi me problemi nakon svega toga mogli snaći. Od postoperativne rehabilitacije pa do naglog ulaska u menopauzu usljed odstranjenja jajnika.
Na zakazani dan, a dan prije operacije nakon što sam primljena na bolničko liječenje, dr. Šerman me pregledavao u ambulanti. Tad se dogodilo nešto što me i ponukalo da sve ovo napišem za vas puno mlađe ali sa većim ili manjim problemom.
Naime u sobu je ušao mladi liječnik direktno iz operacijske još je imao sve zeleno na sebi pa i "famoznu" kapicu. Nevjerojatno vedra osoba bez ikakvog povoda počela me ispitivati, makar nisam njegov pacijent i plus toga u velikom je poslu, od kuda meni tako velik miom, pa dali me boli ovo ili ono. Sve sa puno duha i energije koja je prštala iz njega. Jedino što sam osim svega toga osjetila u njemu jednu nevjerojatnu brigu i želju za pomoć. Od kuda se on pojavio, zašto, tko ga je poslao k meni, i još puno pitanja neću nikada moći odgonetnuti , ali jedino znam da će mi ostati zauvijek u pamćenju i lijepom sjećanju. Radilo se o ranim popodnevnim satima dok su me ta dva brižna doktora pregledavala na sve mile načine i razmatrala mogučnost da operaciju obave laparoskopski i vaginalno bez klasičnog reza a pošto izgleda na pregledu da su jajnici u redu njih ostave, i tako izbjegnem dodatne probleme.
Njihovu odluku trebala sam saznati nešto kasnije. Vrijeme to popodne je prošlo ali informacije nema. Otišli doktori doma. No čudima nema kraja. U 21 sat dr. Kerner uzima svoje slobodno vrijeme i dolazi nazad u bolnicu i krećem na još pregleda. Nemogu vjerovati kao i sestre koje su radile. Bože, pa ja nisam uopće njegov pacijent. Niti sam poznata osoba, niti sam platila komu nešto. Nakon zaista dugog pregleda i nakon što mi je tim svojim brižnim ali vedrim glasom rekao da će napraviti ili se barem potruditi napraviti najbolje za mene još nešto mi se usadilo u pamćenje.
Kada sam se dizala sa stola za pregled čovjek mi je sam obuo moje natikaće. To može biti gesta samo onih kojima je stalo , a radi se o tako mladom biću.
Slijedeći dan operacija je trajala punih tri sata i oba doktora obavili su stvar onako kako su i obečali a čemu se ja, moram biti iskrena, nisam nadala ni u snu. Naročito kad sam u operacijskoj do moje gdje sam čekala zahvat čula iz ustiju drugih, da šta si to njih dvojica zamišljaju tako veki miom na taj način vaditi.
Za 4 dana bila sam kod kuće.
U moru loših vijesti i informacija nisam mogla a neispričati svoje iskustvo sa mojim anđelima sa sv. Duha. Moja obitelj, svi moji prijatelji i ja zahvalna sam im zauvijek što su pokušali i uspjeli ne samo u zahvatu već što su na puno načina pokazali da su ljudi, pravi istinski ljudi.
Toplo preporučam svim sa bilo kakvim problemima vezanim za naše ženske probleme barem posavjetovati se sa njima. Velika im hvala!

Možda post nije potpuno u temi ali mislim da se iz njega može izvući puno toga.
Pozdrav i svima sretno!