Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Mononukleoza i dojenje?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Mononukleoza i dojenje?

Molim vas da li netko zna da li mama koja ima mononukleozu smije nastaviti s dojenjem? Beba ima 10 mjeseci i bila je iskljucivo dojena prvih 6 mjeseci, mama je i dalje doji na zahtjev.
    Trazila sam na LLLI ali nema nista ili barem meni pretraga nije dala nista (upisivala sam i mononucleosis i mononucleousis).

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Mononukleoza i dojenje?

Citiraj MamBa04 prvotno napisa
    Molim vas da li netko zna da li mama koja ima mononukleozu smije nastaviti s dojenjem? Beba ima 10 mjeseci i bila je iskljucivo dojena prvih 6 mjeseci, mama je i dalje doji na zahtjev.
    Trazila sam na LLLI ali nema nista ili barem meni pretraga nije dala nista (upisivala sam i mononucleosis i mononucleousis).
    Sto te navodi na to da se ne bi smjelo dojiti? Jel mama pije neke lijekove pa zbog toga?

Jer obicno je stvar sa bolesti da se nastavlja s dojenjem jer dijete dobiva zastitu, a bolesti se ionako prenose zrakom, kapljicama itd.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Znaci ok da mama nastavi dojiti bez obzira sto se radi o virusnoj bolesti?
    Ma pitala sam se koliki je rizik da i dijete pokupi mononukleozu jer koliko znam mononukleoza se prenosi kapljicnim pute, tj. putem sline, ali vjerojatno se prenosi i krvlju pa se pitam da li je rizik prenosenja krvlju veci od prenosenja kapljicnim putem' A drugo pitanje koje me muci je obzirom da mononukleoza 'napada' maminu jetru i lijecenje zahtjeva maksimalan odmor i mirovanje da li dojenje mozemo smatrati riskantnim po mamino zdravlja'
    Ma Anchie kao sto vidis imam brdo pitanja, ali na LLLI i na Kellymom nisam nasla odgovore.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj MamBa04 prvotno napisa
    A drugo pitanje koje me muci je obzirom da mononukleoza 'napada' maminu jetru i lijecenje zahtjeva maksimalan odmor i mirovanje da li dojenje mozemo smatrati riskantnim po mamino zdravlja.
    e ovo i mene zanima

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kakvu mononukleozu ima?
    CMV se npr dokazano prenosi mlijekom, no čak i da prenese to kod bebe od 10 mjeseci najvjerojatnije neće biti teža bolest.
    Mogućnost dojenja ovisi o mnogočemu- općem stanju, temperaturi, prehrani, uzimanju tekućine, veličini jetre i slezene, jetrenim nalazima,...komplikacijama na srcu itd, itd

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A da pitate nekog pedijatra, npr. da zvrcnete Klaićevu? Oni će sigurno bolje znati, mi možemo samo nagađati...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Proslijedit ću pitanje, nisam pri knjizi sada.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Smije nastaviti s dojenjem, kažu relevantni izvori.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •