Vidi rezultate ankete: Koliko biste platili privatne jaslice?

Glasači
49. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • 700-900 kn

23 46.94%
  • 900-1500 kn

18 36.73%
  • 1550-2500 kn

8 16.33%
Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: koliko biste platili za jaslice?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno koliko biste platili za jaslice?

Da netko otvori privatne jaslice, s puno programa i malo djece u grupama (5-7), koliko biste mjesečno platili? Ili jaslice-vrtić.

Ali da stvarno ima i dva strana jezika, sport, pjevanje, rad s djecom, rad s roditeljima i kvalitetnu hranu.

Iskreno, pliz, silno me zanima. Tj. biste li platili istu cijenu kao teti čuvalici (2500-3000 kn koliko čujem) ili manje, makar netko profesionalan radio s vašim djetetom.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

posebni programi koji imaju do 5 djece u vrticima realno kostaju oko 6.000 do 7.000 kn, nije toliko bed da bi netko dao i 3 000kn, ali tko ce platiti ostalo?

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

platila bi ali kako kaže flower košta to puno više nego si napisala
    odakle razlika
    iako bi uvijek rađe odabrala opciju tete čuvalice do 3g,znači platila bi
    vrtić toliko

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

izabrala sam opciju 1 iz razloga što bi mi privatni vrtić bio alternativa jer mi je preskup. Inače da imam dala bih koliko treba, ali tek ako se ne bi upisali u državni. I to mi je bila opcija i koliko sam istraživala cijene su od 900 do 1.500 kn. Srećom upisali smo državni koji plaćamo 200 kn.
    Radije bih dijete upisala u privatni nego ju dala teti čuvalici. I zbog cijene a i zbog drugih dobro poznatih stvari.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    Radije bih dijete upisala u privatni nego ju dala teti čuvalici. I zbog cijene a i zbog drugih dobro poznatih stvari.
    e, tooo, zato i pitam

ma imali smo neku raspravu neki dan. nisam znala da bi se cijene kretale do 7000 kn :/.
    možda ipak neke subvencije pa...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne bih inzistirala na stranim jezicima u jaslicama, ne znam koliko se to u tako maloj dobi moze kvalitetno uciti u grupama, pricamo o dobi od 6 mj-3 godine.

uz zelju da takav vrtic bude djelomicno subvencioniran od strane grada/opcine/sire DP zajednice platila bih manje nego tetu cuvalicu, znaci negdje do 1500 kn.

cijene privatnih vrtica se krecu od 500-800 kn za grupe od 10-15oro djece, pa mislim da bi ovo bila pristojna satisfakcija za tako male grupe.

otvaras nesto?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Platila bi kao i tetu čuvalicu,ali smatram da su tete čuvalice preskupe za usluge koje pružaju. One su ipak samo čuvalice, a odgajatelj je educiran za poslove odgoja, obrazovanja i njege djeteta, pa mislim da se ta dva posla ne mogu uopće usporediti. To mi je veliki nesrazmjer u cijenama.
    Ja sam odgajatelj, radila sam u jaslicama , imala 19 djece i plaću od 5000 kuna. Teta čuvalica dobi toliko ako čuva dvoje djece. Mislim da ipak nitko ne može izjednačiti dvoje i 19-oro djece.
    Ne bi htjela omalovažiti rad koje rade tete čuvalice, ali mislim da je precjenjen.
    Ideja o skupini o petoro djece i iskusnom profesionalnom odgajatelju je idealna.
    Već sam pisala o tome jer se sama bavim mišlju o otvaranju nečeg takvog. Kao odgajatelj navikao na veliki broj djece u skupini, petoro djece mi se čini nešto prekrasno, za poželjeti. Pomisao samo šta bi se samo moglo sve napraviti sa djecom dok ih je tako malo. Divota!
    Kad bi samo htjela zaraditi isti novac, po računici , računala bi oko 1000 kn po djetetu. Naravno, nije sve tako jednostavno, ali u svakom slučaju bilo bi puno jeftinije nego teta čuvalica, a usluga bi bila daleko kvalitetnija ( tu ne mislim na sebe nego na profesiju odgajatelja )
    Baš me zanima nastavak ankete

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sorry ako je prethodni post malo zbrčkan. Ipak je ponoć, a ja sam samo umorna mama na porodiljnom sa dvoje male neumorne dječice. Laku noć

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hvala, Veki. I meni se to čini idealno, ali sam odvojena od novaca

To je sve ŠBB KBB na žalost, ali i ja mislim da bi djeca u takvoj grupi puno dobila.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Još me zanima, ako mi može netko reći, koliko djece ima u skupinama u privatnim vrtićima?

Hvala. A ja mantram da mi pare padnu s neba

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Izabrala sam opciju pod 1, iako znam da to vrijedi više, jer si nebi više mogla priuštiti...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj diči prvotno napisa
    Izabrala sam opciju pod 1, iako znam da to vrijedi više, jer si nebi više mogla priuštiti...
    Znam, skužila sam i to. Ma zapravo pitam jer me zanima bi li roditelji radije platili čuvalici ili dali dijete u jaslice/vrtić.

Domaćica topica sam prava

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    Ma zapravo pitam jer me zanima bi li roditelji radije platili čuvalici ili dali dijete u jaslice/vrtić.
    Da sam morala raditi izvan kuće kad je K. napunio godinu dana prva opcija bi mi bila moja mama, a druga teta čuvalica kod nas doma. Jaslice, kao ni čuvanje u tuđem stanu, uopće ne bi dolazili u obzir.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Radje bi platila privatni vrtic nego tetu cuvalicu. No, opet, imam predrasude i prema privatnim vrtićima. Pitam se da li pokusavaju stedjeti na djeci radi profita.

Ustvari, ovako bi rangirala "favorite":

1. Baka
    2. Privatni, provjereni vrtic, dobre reputacije. Ali, kako je to tesko naci, onda:
    3. Drzavni vrtic
    4. Privatni vrtic (bilo koji)
    5. Teta cuvalica bila bi stvarno najzadnja opcija

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja bih rado dala dijete u ovu varijantu tete odgajateljice koja bi imala malu grupu djece...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja privatni plaćala 1300 kn. Isplatilo se do posljednje lipe...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja bih izabrala gornju granicu opcije 2. Tetu čuvalicu nikad ne bih uzela za dijete, tako da nikad nisam ni razmišljala koliko bih je platila. Više vjerujem odgojiteljici koja se školovala za taj posao, a i važno mi je da se dijete socijalizira s drugom djecom. Dva strana jezika moram priznat i brojne aktivnosti me nimalo ne bi impresionirala, štoviše mislim da je predškolskom djetetu dovoljna jedna aktivnost i jedan strani jezik. S druge strane daleko bi mi bio važniji dobar suradnički odnos roditelj- teta- ravnatelj, te individualan pristup djetetu i emocionalno topao odnos teta prema djetetu. Primjetila sam jednu stvar kod privatnih vrtića, većina nema stalno zaposlenog psihologa... , mene bi to daleko više privuklo od stranih jezika i raznih aktivnosti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •