Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Koliko su društveni vaši mališi

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Koliko su društveni vaši mališi

Zanima me koliko su društveni vaši mališi??? Naime, marin ima 13 mjeseci i nema problema sa komunikacijom sa odraslima (koji su naravno ok i znaju sa djecom), pa ni sa djecom od 3 i više godina, ali sa svojim vršnjacima često zaplače. Ako je djete kao i on oprezno i polako mu pristupi sve je ok, ali ako naglo zaviče ili nedaj bože zaplače nastaje užasan plač. E sad ne znam da li je to normalan put u razvoju ili mi nešto krivo radimo. Jedna djevojčica mu je došla i rekla: ne, ne me gledat a on u plač deset minuta.
    kako se vi snalazite

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moja (20 mj.) prvo ispituje teren. lose je sto to ispitivanje zna trajati danima. sulja se oko djece, zaviruje, dodaje, al sve sutke - ni a ni b.

sa starijima je takodjer sramezljiva.

place uglavnom ako vidi da druga djeca placu (cesto). da se bolje uklopi, valjda

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ako joj drugo dite ne pristupi agresivno i nasilno, nema nikakvih problema. još ako to drugo dite može pratit njen tempo igre, skakanja i izvođenja bijesnih glisa, super. ne osjetim je satima.
    ali ako je dite sramežljivo i nije odma spremno za igru, a pogotovo ako je "škrto" pa ne da svoju omiljenu igračku, e onda je plač i kuknjava i deračina prestrašna.
    ako vidi da je drugo dite spremno sa njom dijelit igračke, moja će dat svaku bez problema. ako ne, i moja postaje plačljiva škrtica samo takva.

ali najbolje se igra sa starijima od sebe, a ako su pričljiva ko i ona, onda je to milina od igre. ali samo dok se opet njoj ide niz dlaku

i da, "alergična" je na dicu koja je guše svojim zahtjevima, potežu, rastežu, a uz to su "škrta".

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kako je krenuo u vrtić mnogo je društvenije. Ima dana kada odmah ide pozdravljati i igrati se, ipak i ima dana kada se krije iza mamine suknje. U principu više voli starije od sebe, imam osjećaj da ga njegovi vršnjaci baš i ne interesuju. Primjetila sam da samo svom najbližem rođaku ne želi dati niti jednu igračku, sa ostalom djecom je sve ok, mislim ipak da je u pitanju malo ljubomore

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj Roko je ponekad i predruštven pa trči po gradu i kad vidi neko dijete zna vikati za njim : Curiceee , ili ,Dečkooooo,a ta djeca uglavnom pobjegnu glavom bez obzira
    Inače jaaako voli djecu,naravno što stariju to bolje....

Ali ako je netko grub ili se tuče,nema šanse za prijateljstvo, takva djeca ga uopće ne mogu impresionirati,odmah pobjegne od njih 8)

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Filip je jako društven, kad smo doma non stop s prozora zove djecu "deeedeeee", ali isto tako voli i odrasle, i općenito, stalno bi htio biti u društvu. Čak i previše, voljela bih kad bi se ponekad zaigrao sam, ali to nam se još nije dogodilo... Ako nema nikog drugog, onda mama mora animirati... Nema ovoga:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dugo vremena bio je vrlo zatvoren i nerado je komunicirao s drugom djecom. Nakon 2. rođendana malo-pomalo smo primijetili kako postaje društveniji, kako prema djeci, tako i prema odraslima. Sad se više ne srami pričati pred drugima (dugo vremena je govor bio rezerviran isključivo za mamu i tatu), a i na igralištu se snalazi među drugom djecom, tako da su moji strahovi o socijalno neprilagođenom djetetu od isto takve majke pali u vodu zasad

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iznimno je nedruštven, nikad još nisam upoznala tako nedruštveno dijete. Pogotovo vani, doslovce gleda kroz ljude, a djecu uopće ne registrira, čak ni kad mu se unose u lice.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A moji iznimno drustveni! Nema osobe kojoj se nece nasmijati , a Kate odmah pruza ruke da je vode pa-pa!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Iznimno je nedruštven, nikad još nisam upoznala tako nedruštveno dijete. Pogotovo vani, doslovce gleda kroz ljude, a djecu uopće ne registrira, čak ni kad mu se unose u lice.
    Luna,možda se to tebi samo čini, ja vjerujem da i ako je tako kako si napisala da će se to ubrzo,s vremenom promijeniti . Ne reagiraju sva djeca isto na drugu djecu,ljude. Možda mu za sada odgovara neka vrsta samoće (ne znam kako bih to nazvala ) , a budi sigurna kad bude malo veći da se neće odvajati od prijatelja !

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni se čini da je Lea nekako manje društvena nego prije, tj. manje ju zanimaju djeca. Zapravo - zanimaju je veća djeca, djeca sa kojom se može baš smisleno igrati, a da oni započn igru - npr. kažu idemo kuhati ručak, to joj je super za uključiti se. Općenito, nekako voli kad druga djeca nju zovu i traže da se igra, a ona baš nema tu inicijativu.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ej.......... a avatar???????
    ja vidim prekrasno prijateljstvo s macom
    i to su osjećaji društvenosti

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    ej.......... a avatar???????
    ja vidim prekrasno prijateljstvo s macom
    i to su osjećaji društvenosti
    Slažem se, izgleda tako "toplo" dijete s tom malom micom

Šimun ima dane kada se na veliko igra s djecom. Dijeli igračke, "komunicira", zabavlja se skroz, a nekada kao da je "pao s Marsa", ima udaljen pogled, nezinteresiran je. Ja se nikada ne petljam u igru, bira si sam društvo, istražuje, osim kada ima loš dan i nestašan je. Tada znam kada trebam intervenirati. Meni je najsilnije što ne voli žensko društvo. Kako sad da to objasnim, a da ne kažem da voli muško društvu (mm će me oped najurit zbog "muškog društva"). S odraslim ženskim osobama neće imati posla, bježi od njih, jednom se je skrio pod stol, a s muškarcima je akcija, igranje sto na sat. Eto, valjda sam dobro objasnila

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

koliko mi je poznato, o pravoj drustvenosti se tek moze pricati nakon 3 godine...
    do tada su to kontakti i odnosi gledanje dodavanje stvari, uzimanje, puse i draganje ali zajednicko igranje - sa vrsnjacima (znaci ne starije dijete ili odrasl koji animira dijete) se razvija kasnije...
    tak da nema nikakve brige oko djece mladje od 3 godine a da ih cak apsolutno ne zanima igra s drugima...

luku (u parku npr) vise zanimaju igracke, tobogan i rekviziti ali , kad djeca vriste - on im se pridruzi, kopoira (nekad kasno pa se jedini dere ), uplasi se zesce igre, obavezno podraga kakvu curicu njegove dobi (fakin mali), jako je miroljubiv...
    kad ga veca djeca prime pod svoje - uziva...
    voli se uguzit ak se nesto jede ( na svu srecu nema toga pre cesto jer se jede uglavnom lose - jedina ja i jos jedna mama, ko budale, u park nosimo voce)...
    s odraslima si isto jos uvijek voli pospikati... a ako ih zna iz vidjenja vec neko vrijeme (susjede nor. ako mu ponude ruku - ostavlja me bez pol frke :/ )

par puta sam vidjela neke naznake igre sa vrsnjakom - no bas se poklopilo da je taj mali/a bio/la istog raspolozenja i istih trenutnih interesa...
    k'o odrasli

meni je famozna fobija mnogih roditelja da ce im dijete biti nedrustveno, nedajboze malo povucenije, njeznije... i to bas ovdje u svici gdje mentalitet odraslih, u primncipu nije puno drugaciji ..

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

najnedruštvenija osoba koju ja znam je bila cura u razredu, ta nije ni primjećivala ljude, nije se bavila "ljudskim" problemima, a kamoli tinedjerskim...
    ubrzo je svake godine postajala prva u državi iz astronomije, upisala PMF, i putovala znanstveno svijetom, a cilj joj je ući u NASU...

tako da ja mislim svaki nedostatak se mora prihvatiti kao nešto najnormalnije i usmjeriti dijete u suprotno, ali da bude pozitivno...
    jer svaka osobina može biti pozitivna i negativna... na negativno zažmirimo, pozitivno potičemo...

ne moraju biti djeca kao mi roditelji... ali najteže je poistovjetiti sebe sa djetetom a da smo potpuno različiti...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eeeeee, sa životinjama je druga priča. Obožava ih i one obožavaju njega. Moj mali budući veterinar.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

po ovom kaj pišeš on je Irmin blizanac, Mirtić je pak druga priča.
    Ona ode sa tatom prošetati do Kraljičinog zdenca i tamo sve očara i završi da je nepoznati ljudi slikaju kak pleše i radi gluposti, oću reć da je iznimno okrenuta prema van, prema ljudima

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a moja Gizel je haha iznimno društvena i iznimno nedruštvena... oba dvoje...

nekad se ljudi zgražaju koliko je nedruštvena i vrišti čim ih vidi... npr. u posjeti

a ponekad s čudom gledaju kako je društvena... npr.na svadbi

djecu baš ne voli za komunikaciju... makar ima izuzetaka, posebno kod veće djece, novorođenčad je očarava, ali samo za vidjeti, a odrasli 50:50 kako tko...

a najviše voli, kao i Kaleb, svoju Mimi, ima je kod bake i dede, i cijele dane spominje Mimi, kad god vidi na plakatu macu, ili na Tv, ili bilo gdje... vrišti iz sveg glasa: Mimi, Mimi,Mimi...

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

joj, luna, da si rodila prije, mogle smo se zajedno družit sa svoja dva nedruštvenjaka, al bi se oni dva nakomunicirali, čudo jedno

i bojan je bio isto takav, iako je još uvijek zna biti dosta rezerviran, počeo se polako otvarati

jedino što kod njega nije bio slučaj da ne registrira djecu, nego bi ih skužio i pobjego glavom bez obzira, samo da se ne mora s nikim komunicirati

on je sam sebi bio dovoljan

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kaleb jednostavno bira drustvo. I vrijeme. A bogami i mjesto Ali kad je raspolozen onda se druzi (vidjela sam )

Patrik.. uh. Ja ponekad poludim jer fakat ide svima, vjecito ima osmjeh od uha do uha (osim kad se klinci ponasaju nelijepo - onda gleda u cudu) jako voli djecu i zna ih cesto pomaziti. Ali voli se igrati s djecom i odraslima. Nije skroz maza vec pomao i hahar - tako da nama definitivno nemre bit dosadno :smajlibriseznojsacela:

Mislim da smo mi u prednosti pred nekom djecom jer smo se dosta druzili s vrsnjacima, jos od kad je bio mala bebica. Vjerojatno se na taj nacin ostvaruje i ranija tj laksa socijalizacija. Nadam se da ne trabunjam..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Mislim da smo mi u prednosti pred nekom djecom jer smo se dosta druzili s vrsnjacima, jos od kad je bio mala bebica. Vjerojatno se na taj nacin ostvaruje i ranija tj laksa socijalizacija. Nadam se da ne trabunjam..
    Ne znam, i mi smo stalno okruženi njegovim vršnjacima...
    Kod nas ima jedna čudna fora - kad je vani (park), totalno je okupiran šetanjem i penjanjem i životinjama, uopće ne doživljava ni djecu ni odrasle. Doma je puno bolje, pogotovo 1 na 1 i kad je netko kog poznaje.

A i to kaj veliš, kad mu netko legne, onda je super.

On je, u stvari, karakterno isti ćaća. Ja se sprijateljim i s banderom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja se sprijateljim i s banderom.
    ma ti si meni super

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nekidan smo bili vani i Marin je imao u ruci bananu (Koju mu je poklonila teta na pijaci.... sigurno kad mu je vidila obraziće ko krafnice). I ta banana je učinila čuda. Stali smo sa frendicom koja ima sina od godinu dana. Bili smo sigurni da će se rasplakat po običaju, ali on je reagirao potupno drugačije, kao da se s bananom osjećao sigurnije. Tu banau je davao i teti i dječaku i s njom uspostavljao kontakt, mahao s njom, a nekoliko dana poslije je rekao banana nana. Čudo što jedna banan napravi Od tada kad se približi bebačima damo mu u ruku nešto što imamo pri ruci i puno je bolje.....

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

KS je, za razliku od svoje starije seke, društven onoliko koliko njemu to odgovara. Dok ona gine za veselicama i svadbama (kao i njezin tata ), KS "zna svome petku post" (kao mama ). Ne mogu reći da nije društven ali u određenoj mjeri, sve dok prisustvo drugih ne remeti njegove planove. Kad se njemu ne da baviti gostima, prolaznicima ili drugom djecom, on ih jednostavno ignorira. S druge strane, kad je raspoložen za društvo, ne da se s igrališta ili plače za gostima.

Primjer od prije koji mjesec. Bila je subota, popodne, KS se izležava na kauču i gleda svoj omiljeni crtić. Kaže njemu seka:
    "Krešo, danas će ti doći gosti!",
    a on će mrzovoljno:
    "Neće! Ja sam bolestan!" (moš´mislit).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno druženje

uh sad mi je lakše nakon pročitanog foruma, ja sam mislila da je Dominik vuk samotnjak ali evo vidim da nije. doduše i pedijatrica mi je rekla da djeca postaju socijalno orijentirana tek poslije treće godine i da im do tada društvo ni ne treba, ali babe me udaviše da s njim nešto nije u redu. do 1,5g je htio svakome i samo se smijao, a onda je došla faza kad je plakao i na pogleg drugih na njega a ne daj Bože da ga nešto pitaju. od djece se igra samo s 3-4 s kojima se aktivno družimo, a nova prijateljstva dolaze u obzir tek nakon nekoliko uzastopnih druženja. ok, vidjet ćemo šta će biti dalje, obzirom da je dobrica i nije škrtić mislim da ima dobre preduvjete za razviti nova prijateljstva.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Baš dobra tema. I ja se brinem za svog klinca jer na jesen kreće u vrtić. Sad ima 2,5 g. i jako oprezan, sramežljiv sa djecom, pogotovo ako su glasnija i agresivnija. Doma je tako otvoren, brbljav, živahan, zaigran, ali dok su druga djeca prisutna, uzima im svoje igračke iz ruku i daje meni da ih čuvam. Uzalud moja objašnjavanja....
    Neki dan bili kod susjede koja ima curicu nešto mlađu, namjerno ga vodim tamo gdje ima djece da se nekako socijalizira, ali jaaaaaaaako puno mu treba da se opusti. Kod susjede bili sat i pola, od mene nije mrdnuo niti koraka, rekao niti jednu riječ, užas jedan....doma mi se neda u krilo (nema vremena) a tamo je tek pred odlazak kući napravio 3 koraka od mene....

Kad mu kažem da ćemo ići "tu i tu, kod toga i toga" on unaprijed: ja se budem sramio, ili ja se npr. Patricije bojim.... :shock: :shock:

Šta da ja radim više?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

trenutna faza: boji se djece ali zato odrasle (pogotovo žene) obožava i pod svaku cijenu im se želi svidjeti

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Vito se do negdje 15 mjeseci bojao druge djece.Ne do Bog da mu netko uzme igračku iz ruku ili zaplače: cvilež do neba.
    Sad ima 17 mjeseci i situacija je skroz drugačija: lud je za klincima i to u tolikoj mjeri da starijima ide na živce pa u parkiću bježe od njega jer znaju da će im dosađivati.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A. je izuzetno društven, otpočetka. Kad je tek počeo sjediti u kolicima, zazivao je ljude na ulici, samo da im privuče pažnju i da im se nasmije. O djeci da ne pričam. Tako se i nastavilo, voli i djecu različite dobi i odrasle. Tu i tamo ima netko tko mu se ne svidi ili ga ne zainteresira, ali strah ga je rijetko. Ustvari, s muškarcima je većinom prilično oprezan i suzdržan.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj pavlisdo prvotno napisa
    Baš dobra tema. I ja se brinem za svog klinca jer na jesen kreće u vrtić. Sad ima 2,5 g. i jako oprezan, sramežljiv sa djecom, pogotovo ako su glasnija i agresivnija. Doma je tako otvoren, brbljav, živahan, zaigran, ali dok su druga djeca prisutna, uzima im svoje igračke iz ruku i daje meni da ih čuvam. Uzalud moja objašnjavanja....
    Neki dan bili kod susjede koja ima curicu nešto mlađu, namjerno ga vodim tamo gdje ima djece da se nekako socijalizira, ali jaaaaaaaako puno mu treba da se opusti. Kod susjede bili sat i pola, od mene nije mrdnuo niti koraka, rekao niti jednu riječ, užas jedan....doma mi se neda u krilo (nema vremena) a tamo je tek pred odlazak kući napravio 3 koraka od mene....
    Kao da je brat blizanac ovom mom!
    Meni dodje da vise nigde ne idemo niti da nam iko dolazi (oni bez dece su OK)
    Do sad se uspeo sprijateljiti samo sa dvoje dece, jednom curicom lane na moru i evo danas u parku sa malom Veronikom :shock: .
    Prvi put smo je danas videli ali oni su se jednostavno osetili
    Zamislite sta mi je rekao: mama ostacemo ceo dan u patku sa Veronikom , a inace moram da ga molim da budemo jos malo ne bi li se navikao na drustvo vrsnjaka .
    Cuda su moguca, mozda ga Veronika potakne da skine pelene posto ih ona ne koristi

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kao da je brat blizanac ovom mom!
    Meni dodje da vise nigde ne idemo niti da nam iko dolazi (oni bez dece su OK)
    Do sad se uspeo sprijateljiti samo sa dvoje dece, jednom curicom lane na moru i evo danas u parku sa malom Veronikom :shock: .
    Prvi put smo je danas videli ali oni su se jednostavno osetili
    Zamislite sta mi je rekao: mama ostacemo ceo dan u patku sa Veronikom , a inace moram da ga molim da budemo jos malo ne bi li se navikao na drustvo vrsnjaka .
    Cuda su moguca, mozda ga Veronika potakne da skine pelene posto ih ona ne koristi [/quote]

Da, Stefania, potpuno te razumijem. Tako i moj, jedino sa jednom curicom donekle na istoj valnoj dužini, sa svima ostalima - koma....zato se i tako užasavam vrtića...

Ide li tvoj u vrtić?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, Stefania, potpuno te razumijem. Tako i moj, jedino sa jednom curicom donekle na istoj valnoj dužini, sa svima ostalima - koma....zato se i tako užasavam vrtića...

Ide li tvoj u vrtić?
    Isao je 2005/2006 ali je vise bio kuci nego u vrticu (upale grla, uha ... antibiotici..) cuvali smo mesto i nadali se boljem...
    Onda prosle godine u septembru krene u novi vrtic sasvim blizu nase kuce, relativno lako prodjemo kroz fazu prilagodjavanja ali opet problemi sa zdravljem
    U oktobru teska srca donesemo odluku da ga ispisemo, ja napustim posao i od tad je sa zdravljem (kuc kuc) sve OK - ni nosic mu nije procurio sve ovo vreme ali je totalno postao asocijalan...

Juce u parku sam se jako obradovala kad sam videla kao se igra sa Veronikom, a evo danas dozivesmo fijasko!
    Nikom nije dao ni da pipne njegov kamion, bezao je kao divljak od svih koji su pokusali da mu se priblize, vrhunac je bio kada je jedna devojcica inace nasa komsinica iz zgrade sela na njegov biciklic. Poceo je da urla i histerise, a ja u zemlju da propadnem .
    Park prepun dece i roditelja, svi se lepo igraju, niko ni ton da povisi, a moj sin urla za sitnicu.
    Dodje mi da svisnem od muke ...
    Sta ce biti u septembru u vrticu mogu misliti...
    Kod nas je jos problem i jezik.. srpski razume i prica, a italijanski nece ni da uci i negoduje kad ja komuniciram sa nekim

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Stefania, baš mi je žao da prolaziš kroz te faze sa klincom, ali te potpuno razumijem.

Skoro su pa isto stari, moj je rođen na staru godinu 2004.

valjda će s vremenom biti lakše, nadam se, bar što se te socijalizacije tiče.

Inače, moji susjedi žive u Njemačkoj, mali je također išao tamo u vrtić i ispočetka mu je jako bilo teško zbog jezika, a sada klinac od 4 g. fantastično barata njemačkim jezikom.
    Tako će i tvoj, jednog će mu dana to dobro doći...

Držim nam fige objema!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj stefania prvotno napisa
    Park prepun dece i roditelja, svi se lepo igraju, niko ni ton da povisi, a moj sin urla za sitnicu.
    Dodje mi da svisnem od muke ...
    imamo i mi ovakvih dana pa mi dođe propast u zemlju od muke i srama. sva se dica lipo igraju, a moja urla li ga urla, i to bez razloga jer joj je nešto "prdnilo" u glavu da mora imat ili dobit.

srića pa su nam na javnim mistima takvi ispadi rijetkost, ali i te rijetkosti ostave traga na mojoj psihi.

šta se tiče dijeljenja igračaka u skupini sa drugom dicom, najčešće nemamo problema jer ja ko papiga trubim kako se sa "prijateljima" sve mora dijelit i da joj nitko neće uzet niti pojest njenu igračku.
    i onda dijeli bez problema. ali kad vidi da ona daje igračku, a da ne smije taknit tuđu jer joj drugo dite ne da, nema ti boga da će dozvolit drugome da joj je takne.

mi imamo maloga susida koji je od moje stariji 10 miseci i jednostavno su ludi jedno za drugim. ali kad taj malac vidi da mu je moja sila na motor ili biciklu doživi živčani slom. urla da i meni i njegovoj mami bude neugodno. a stalno pitaju jedno za drugo. e to mi je neobjašnjivo.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    e to mi je neobjašnjivo.
    Ma to ti je vrlo lako za objasniti. Djeca nisu odrasli u malom tijelu, i to je sve.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Gledam danas snimak sa njegovog rodjendana (10.2007) u vrticu.
    Pre samo pola godine deca su mu iz ruku ladno otimala igracke ko je sta hteo, a on se samo sklanjao, a sad kad odemo kod poznanika koji imaju decu ne da im ni njihove igracke.
    Valjda mu dosadilo da bude miran i tih

Inače, moji susjedi žive u Njemačkoj, mali je također išao tamo u vrtić i ispočetka mu je jako bilo teško zbog jezika
    Svi mi tako kazu ali treba preziveti taj pocetak dok se ne prilagodi..

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    mi imamo maloga susida koji je od moje stariji 10 miseci i jednostavno su ludi jedno za drugim. ali kad taj malac vidi da mu je moja sila na motor ili biciklu doživi živčani slom.
    Hm muski, posesivni od malena kad su prevozna sredstva u pitanju
    Njih dvoje se vole pa mu tako tesko pada ako mala sedne na biciklu,
    mozes misliti kako je bilo ovom mom kad je vidio omrazenu Djuliju kako pedalira njegovu biciklu.
    U besu me ugrizao za rame dok sam ga tesila, jos uvek imam otiske sekutica!
    Pala mi roletna u momentu al sam se brzo pribrala te ga nisam izbatinala!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam jedna od sretnica cije je dijete jako drustveno i bas sam sretna zbog toga.Zala se svakom "obrati", gleda, dok smo u kolicima cak se i okrece za nekim ljudima (pojma nemam zasto) i smije im se.Naravno da se uvijek ta osoba ful raznjezi jer ga ova ful pikira, mala sarmerica.I jos kada baci smijesak... Uvijek trci za drugom djecom i uvijek ide gdje ima puno djece, tako da smo nekad i "problem" u parkicu jer je ona vecinom najmlada, a gura se gdje su stariji i sve je zanima.Voli "opipati" drugo dijete, mada i s time imamo "problema" jer se vecina djece uplasi (pa i stariji od nje).No meni je super da je takva, imam feeling da ce joj se jednog dana svidjeti u vrticu.Voli djecu, voli peseke, voli odrasle.Ali sve to kada je MAMA u blizini!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno društvenost

evo dobrih vijesti za mame malih sramežljivaca. iako smo pretpostavljali da će doći i faza kad će mu društvo ipak nešto značiti, od nedavno smo svjedoci iste. istina još smo u početnoj fazi podruštvljavanja, ali ide na bolje. već nekoliko puta je vidio kako dečki igraju nogomet pa je htio i on s njima, pustili su ga malo jer je najmlađi pa im se baš ne uklapa. onda se već par večeri penje u centru na pozornicu i pjeva pjesmice oduševljenim curicama koje se okupe oko njega, čak je i ringe raja igrao s njima (a mi samo u čudu gledamo je li to naš Dominik) i nije htio kući, "još ću se malo poigrat s djecom" kaže. već se radujemo moru jer se nadamo nastavku ove faze druženja pa da i mi malo možemo odmoriti od kopanja u pijesku. ako će netko biti u Brelima od 11.7. nek se javi za društvo...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Lea obozava ljude i djecu. svu. no posebno obozava svoje vrsnjake. to je takva sreca, osmijeh. zacudila sam se kada sam je vidjela kako se sa 13mj. igra sa Patrikom (Tiwi), ali ono, imaju igru. i sada na moru sa drugom djecom.
    no isto tako je jako lako, cak i prelako rasplacu druga djeca. ako drugi placu 99% ce se i ona rasplakati.
    ponekad kad je vidim onako presretnu pitam se "jel nam zeli reci da oce bracu ili seku"

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dora ima godinu dana i vrlo je komunikativna. Svima prilazi bilo muško ili žensko. A kad su klinci u pitanju- da zna trčati potrčala bi do njih. Vrišti od veselja kad je s klincima. Svi ju znaju ko pravog veselka sa osmijeh na licu. Jako voli klince do 3 godine - svima daje puse.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Stela i Sven su jako druželjubivi i pristupačni, ne boje se nikoga ali ne prilaze svima sa jednakim povjerenjem :D , vole djecu svih dobi (vjerojatno zato jer su od rođenja u kontkatu sa djecom i odraslima svih uzrasta), ne rasplače ih tuđi plač ali kad se netko smije, moja sunašca zasjaje svim sjajem!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •