Results 1 to 18 of 18

Thread: park ili igraonica u Rijeci

Lukina mamma's Avatar

Default park ili igraonica u Rijeci

Evo nas Zagrepčanaca sedam dana u Rijeci pa sad nas jako muči gdje se ići igrati. Ako znate kakav dobar park s raznim rekvizitima za klince, molim da nam napišete gdje se otprilike nalazi. Nona nam je ovdje domača pa će prepoznati lokaciju.
    Dolazi u obzir i kakva igraonica pogotovo na otvorenom. Rode iz Rijeke, molim za pomoć.
    Dijete stalno pita za Budek (Bundek)... Plaža mu nije fora.

la11's Avatar

a gdje ste,na kojem dijelu grada?
    imate jedino parkiće ali svi su isti-nikakvi.

Lukina mamma's Avatar

Na gornjoj Vežici. Zasad smo našli dva parka, ali oba su imala samo ljuljačke i stari drveni tobogan.
    Lokacija parka nije bitna, s autom smo.

Lukina mamma's Avatar

Na gornjoj Vežici. Zasad smo našli dva parka, ali oba su imala samo ljuljačke i stari drveni tobogan.
    Lokacija parka nije bitna, s autom smo.

vidim da smo susjedi.
    mi smo kod toplane, ulica preko puta kioska.

ja sam voljela ići na sv. križ, ne u onaj mali ljigavi parkić, nego baš gore.

JaMajka's Avatar

Što se tiče parkova i igraonica, situacija u Rijeci je čista katastrofa .

Idite na more. Npr. Crikvenica ima krasne plaže, aquagan, razne penjalice i dosta ostalih rekvizita za klince jedino će sada već biti gužva.

I druga su mjesta lijepa, ali u Crikvi smo bile neki dan nakon puno vremena i baš mi je prekrasna.

Ma ja uopće ne patim od tih igrališta - za igranje je sve ovo oko nas. Zato se i ne opterećujem. Ali da bi mogli preskočiti šprice, komade stakla i govanca...

i ja sam isto na vezici i ljudi me blijedo gledaju kad kazem da mi ne idemo po parkovima. jednostavno, nemamo gdje. ako je ljuljacka ok i tobogan nije strgan, pogledaj oko sebe i naci ces opuske i boce, razbijene naravno.

ja imam srece sto se moji hoce setati uz more i bacati kamencice. tu nam je onda zurkovo zakon, blizu nam je, iako uz more ima samo jedan jedini parkic. tamo ti je tobogan, ljuljacka i onaj "zid" za penjanje. probaj otici u setnju i zaleti se do njega. odmah nakon zavoja u uvali Svezanj, prema jugu.

Mi odemo u Tower kad je ružno vrijeme ili pakleno vruće. Uđemo u Pittarello. Tamo ima jedan mali komad prostora za igru sa toboganom i kockicama (onako kako bude po Ciciban trgovinama), ali to je baš za sitnu djecu, za one malo starije ima neka kompjuterska igrica. Nakon toga, samo ulaz do, uđemo u TBL i tamo im presložimo sve igračke, a na nekima je baš dozvoljeno igranje - neki konjić za ljuljanje i slično.
    U ulici Drage Gervaisa - blizu Towera - imaš novo uređeni park koji je sredio Energo sa fora penjalicama, toboganom i slično.
    Crikvenica je stvarno zakon. Masu sadržaja za klince na gradskoj pješčanoj plaži. Samo mislim da je sada gužva i možda malo bed za parking. Doduše ako krenete ujutro rano vjerojatno ćete naći bez problema.
    Žurkovo je super za šetnje, vožnje biciklom i slično, a u kafiću Kostrenka imaš ljuljačke pa ako su klinci zainteresirani za ljuljanje možeš na miru popiti kavu.
    U centru grada blizu Guvernerove palače imaš Prirodoslovni muzej. Malen je, ali fora, ima brdo akvarija sa ribama i prepariranih životinja. Malo iznad njega je Omladinski park u kojem je umjetno jezerce sa puno kornjača, a pokraj toga su ljuljačke i tobogan. Ugodna hladovina.
    Trsatski park je fora da pustiš djecu da šetaju i trče bez straha od automobila, ali ne znam kako podnosiš pse. Ja baš i ne, pa u taj park više ne idemo. Stvarno ih ima previše.

Ja sam isto nekako naučena na ta bacanja kamenčića (sada i ranojutarnja ili večernja kupanja) uz more, trčanje, gledanje barki, pentranje po njima (ako vlasnika nema blizu ) nego klasični parkić.

Lukina mamma's Avatar

Quote Originally Posted by Dabo
    Mi odemo u Tower kad je ružno vrijeme ili pakleno vruće. Uđemo u Pittarello. Tamo ima jedan mali komad prostora za igru sa toboganom i kockicama (onako kako bude po Ciciban trgovinama), ali to je baš za sitnu djecu, za one malo starije ima neka kompjuterska igrica. Nakon toga, samo ulaz do, uđemo u TBL i tamo im presložimo sve igračke, a na nekima je baš dozvoljeno igranje - neki konjić za ljuljanje i slično.
    U ulici Drage Gervaisa - blizu Towera - imaš novo uređeni park koji je sredio Energo sa fora penjalicama, toboganom i slično.
    Crikvenica je stvarno zakon. Masu sadržaja za klince na gradskoj pješčanoj plaži. Samo mislim da je sada gužva i možda malo bed za parking. Doduše ako krenete ujutro rano vjerojatno ćete naći bez problema.
    Žurkovo je super za šetnje, vožnje biciklom i slično, a u kafiću Kostrenka imaš ljuljačke pa ako su klinci zainteresirani za ljuljanje možeš na miru popiti kavu.
    U centru grada blizu Guvernerove palače imaš Prirodoslovni muzej. Malen je, ali fora, ima brdo akvarija sa ribama i prepariranih životinja. Malo iznad njega je Omladinski park u kojem je umjetno jezerce sa puno kornjača, a pokraj toga su ljuljačke i tobogan. Ugodna hladovina.
    Trsatski park je fora da pustiš djecu da šetaju i trče bez straha od automobila, ali ne znam kako podnosiš pse. Ja baš i ne, pa u taj park više ne idemo. Stvarno ih ima previše.
    Dabo, puno ti hvala. Bili smo danas u parku u Ulici D.Gervaisa, nije tako loše.
    Ove lokacije ćemo isto obići.
    Još jednom thanks!!! :D :D :D

Ajde, baš mi je drago.
    Ne znam da li bi se Luki dopalo da ga ti i baka odvedete do grada na placu? Možda bi mu bilo fora vidjeti razne vrste riba na riječkoj ribarnici ili na rivi gledati brodove i ribe u moru.
    Možda vam ne bi bilo loše otići do Opatije. Na Slatini ima puno sadržaja za djecu. Od ogromnog pješčanika do onih autića, trampulina pa čak i mehaničkog bika.
    U Ičićima je isto fora za djecu. Sitni pjesak.
    Mi smo sad u toj fazi. Uopće ju ne interesira more niti kupanje. Glavno da ima pjeska i sitnih kamencica za igre s kanticom i lopaticom i pravljenje torti od pijeska.

Lukina mamma's Avatar

Quote Originally Posted by Dabo
    Ajde, baš mi je drago.
    Ne znam da li bi se Luki dopalo da ga ti i baka odvedete do grada na placu? Možda bi mu bilo fora vidjeti razne vrste riba na riječkoj ribarnici ili na rivi gledati brodove i ribe u moru.
    Možda vam ne bi bilo loše otići do Opatije. Na Slatini ima puno sadržaja za djecu. Od ogromnog pješčanika do onih autića, trampulina pa čak i mehaničkog bika.
    U Ičićima je isto fora za djecu. Sitni pjesak.
    Mi smo sad u toj fazi. Uopće ju ne interesira more niti kupanje. Glavno da ima pjeska i sitnih kamencica za igre s kanticom i lopaticom i pravljenje torti od pijeska.
    Dabo, hvala, hvala! :D :D :D
    Imamo sad islanirani cijeli tjedan. Ionako nam se dijete neće kupati, osim toga bura puše...

alga's Avatar

Mi osim što idemo dosta u Opatiju, volimo parkić u Štivarima (zapravo iznad rešetara, blizu Kastva). Novi je, nije loš, a i društvo je ok.

Točkica's Avatar

Quote Originally Posted by alga
    Mi osim što idemo dosta u Opatiju, volimo parkić u Štivarima (zapravo iznad rešetara, blizu Kastva). Novi je, nije loš, a i društvo je ok.
    Alga, gdje je to točno, ja sam živjela na Rešetarima a sad sam u Kosima/Viškovo pa bi mi bilo zgodno, ali ne znam gdje to smjestiti?

alga's Avatar

Obzirom da si zivjela u rešetarima probat ću ti opisati ovako: kada skreneš sa glavne ceste rijeka-kastav skretanje za rešetare, pa se penješ uzbrdicom skroz do gore, do one uske cestice koja ide dalje za kastav, e tu kod te cestice desno. Malo dalje gdje je bila kokošja farma ako se sjećaš.. ili iza onih blokova zgrada gdje su kafići chief i trgovina.

vitekova mamuška's Avatar

Obzirom da si zivjela u rešetarima probat ću ti opisati ovako: kada skreneš sa glavne ceste rijeka-kastav skretanje za rešetare, pa se penješ uzbrdicom skroz do gore, do one uske cestice koja ide dalje za kastav, e tu kod te cestice desno. Malo dalje gdje je bila kokošja farma ako se sjećaš.. ili iza onih blokova zgrada gdje su kafići chief i trgovina.
    I mi dolazimo u taj parkić 8) To je ulica ispod naše zgrade. Možda smo se i viđali tamo

Lukina mamma's Avatar

Odveo muž klinca u park u Rešetare i rekao da je to najbolje kaj smo do sad vidjeli. Hvala puno na preporuci. :D :D
    (Mene su ostavili na Žurkovu, he-he........ 8) )