Bijela pita I

za 4 kore-

60 dkg brašna
3 jaja
20 dkg šećera
1 p.p.
4 žlice kiselog vrhnja
10 dkg margarina

- na okrenutom protvanu ispeći 4 kore

krema -
litra mlijeka
6 žlica brašna
20 dkg šećera
1 margarin
2 vanilin šećera
sok i malo korice jednog limuna
- brašno razmutiti s malo hladnog mlijeka i zakuhati u zašećerenom mlijeku, u hladno dodati margarin i limun i izmiksati
- filati kore, kolač posipati štaubom, neka stoji cca. jedan dan dok kore ne upiju kremu

Bijela pita II

za 3 kore

28 dkg brašna
6 dkg šećera
7 dkg masti
1 jaje
3 žlice mlijeka
malo soli
1 p.p.

- peći 3 kore na okrenutom protvanu

krema

5 žlica brašna
1 vanilin šećer
pola litre mlijeka
8 dkg margarina
12 dkg šećera
sok i malo korice 1 limuna

- krema se radi isto kao u prvom receptu, a i sve ostalo je isto