Results 1 to 14 of 14

Thread: urastao noktic, sto sad

malena beba's Avatar

Default urastao noktic, sto sad

kao sto naslov kaze, urastao mu noktic na nozi, ima li netko iskustva s tim?dosta se ognojilo, naravno da se tako nesto uvik desi pred praznike kad je sve zatvoreno
    bili smo u pedijatra, dobio antibiotsku mast, trebamo cekati da se smiri upala pa da ga ostrizu.
    ima li netko iskustva s ovim?
    jesam li ja kriva?

Dolisa's Avatar

Meni, tj. mojoj bebi se to vec nekoliko puta desilo, i to samo na noznom palcu. Odrezala bih nokat i malo prosla alkoholom, i sve pet. Uvijek bi se malo bunio, ali nista strasno. A sad, jedino da je u tvojoj situaciji malo gore, za to ne znam. :/

malena beba's Avatar

ma ja se nisam usudila sma dirat pa sam jos gore napravila- zagnojilo se

Dolisa's Avatar

Ma sve ce ti to biti ok, mislim da je to cesta pojava kod beba, taj urasli noktic. Samo vidi sta ce ti reci pedijatar, mislim da to brzo prolazi.

malena beba's Avatar

hvala, nadam se da ce biti tako.

kate's Avatar

sad mi imamo taj problem, help?

emanina's Avatar

ja stavim 3 % hidrogena na štapić za uho i malo pređem po rani i to obično umiri upalu. bolje to riešavati dok se zacrveni nego kad se zagnoji. i odrezati taj špic koji smeta

kate's Avatar

hvala,
    sad je zagnojeno i čudno mi što je u kutu noktića, dakle prema prstu, ne na vrhu nokta

emanina's Avatar

hm...probaj malo preć s hidrogenom 3%-tnim nemože škodit. pa ak ne prođe nek pedijatrica pogleda :/

bundevica's Avatar

Jedan savjet da se to više ne dogodi koji mi je dala pedijatrica.
    Noktiće ne rezati ravno,a ni slučajno zaobliti krajeve.Djeci se noktići režu polukružno prema unutra tako da su im krajevi duži.

kate's Avatar

Hvala
    vidim po forumima za te stvari spominju ispiranje 3% hidrogenom i hidrociklin mast i zarezanje noktica po sredini u obliku V da se manji pritisak sa strane

pikula's Avatar

podižem - jer smo mi dobili garamicin mast, ali ne prolazi. Njoj je nekako nezgodno pukao noktić jer joj je čarapica natisnula te mekane noktiće. Jučer je bilo samo crveno kad smo počeli mazati garamicinom, a sad je malo otečeno i vidi se malo zagnojeno u kutu. Imamo tek tri mjeseca. -Da idemo u kliaćevu, pedijatru ili da mažemo jojš dan, dva pa onda?

Boxica's Avatar

Quote Originally Posted by pikula View Post
    podižem - jer smo mi dobili garamicin mast, ali ne prolazi. Njoj je nekako nezgodno pukao noktić jer joj je čarapica natisnula te mekane noktiće. Jučer je bilo samo crveno kad smo počeli mazati garamicinom, a sad je malo otečeno i vidi se malo zagnojeno u kutu. Imamo tek tri mjeseca. -Da idemo u kliaćevu, pedijatru ili da mažemo jojš dan, dva pa onda?
    ja sam svoj urasli nokat (prije 6 mjeseci) riješila tek nakon dvije kure antibiotika te umakanjem noge u hipermangan i mazanjem antibiotskom masti uz neprastano potiskivanje mesa prema van tj. pokušajima da mi nokat izviri izvan uraslog mesa (neznam jesam li dobro objasnila)...
    a isto je bilo samo malo zagnojeno u kutu

s 20 godina sam morala operirati oba palca iz istog razloga...

iskreno čisto sumljam da će to proći samo sa masti, pogotovo ako vidiš pogoršanje
    možeš za početak do pedice neka vidi, ako ona ne zna što bi, odi dalje u Klaićevu

pikula's Avatar

moji dečki imaju isto to i obično sredimo samo toplom kupkom, izrezivanjem i octeniseptom, ali ovo se jedva vidi. Mikro noktić, mikro palac ne vidim ništa. Nadam se da će biti dobro. Ići ćemo pedijatrici sutra, danas su već bolesni.