Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Kako to djeca razumiju?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Kako to djeca razumiju?

dakle, iz novonastale situacije u kojoj smo moja djeca i ja postali jednoroditeljska obitelj uspjevam se dosta dobro nositi sa svim strahovima, izazovima... iskreno rečeno osjećam se puuuuuuuuno bolje nego što sam mislila da ću
    no jedno me muči - moji klinci su još mali, a njima je njihov tata savršen (ne vide oni ono što ja vidim...) Josip (stariji) ga naprosto obožava. Tata se pojavljuje i igra s njima, glupiraju se i svašta.. Normalno je i logično da J. i M. uživaju. Ja to nemam nikakve namjere mijenjati.
    ALi (na to me je potaklo pitanje moje 7-godišnje nećakinje) što reći kada oni počnu pitati zašto mi nismo zajedno? Ne želim im pričati ništa loše protiv njihovog tate, to mi se čini "nisko", ali bojim se da će se ljutiti na mene što sam im "otjerala" njihovog tatu, i što tata ne živi s nama. a to ne znam kako bi podnijela, tj. kako bi se nosila s time
    oni roditelji koji imaju malko stariju djecu - kako ste o tome razgovarali? kako su to oni razumjeli? jel su se ljutili? Ili su to jednostavno prihvatili kao normalno?

Jel radim paniku prije reda?? :?

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja nemam tih iskustava (živim u sretnom braku s dvoje djece), ali čula od svojih frendova.
    ne moraš i ne smiješ pljuvati i blatiti drugu stranu, ma kakva ona bila. lijepo im probaj (većem, a kasnije i manjem djetetu) objasniti da se tata i mama ne slažu više kao i prije (ali da zato njih vole jako, isto kao i prije, i da će ih uvijek voljeti, jer su nijhova djeca), te da zato više ne živite svi zajedno. reci im da ste se ti i tata dogovorili da živite odvojeno, jer tako svakome od vas odgovara. isto im tak reci da kod tate uvijek mogu ići, (ili ako si tak odlučila) da tata uvijek može doći kad ih se poželi ili oni njega. s tatom probaj razviti što tolerantniji odnos, jer će svima biti lakše, pa ni on ne bude imao porebu pljuvati po tebi. to može odlično funkcionirati (znam iz jednog primjera)
    mislim da je to za ovu dob njima dovoljno informacija.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zanimljivo pitanje svakako, ali mozda malcice prije reda - jer se cini da je sad sve ok i da ce i pitnje kad i ako dodje i odgovor doci spontano... ukoliko je ISTINA tj. stvarno UCINIMO ISTINOM da je odnos nas i nasih bivsih dobar (pogotovo u odnosu na sto je bilo prije)....

a jos nesto - toliko se losih brakova raspada oko nas... sve vise...
    sjecam se da sam u srednjoj skoli bila jedna od dvoje u razredu cji su roditelji razvedeni..
    u osnovnoj jedna od 3-4...
    pa se cak ni u toj situaciji NIKAD nisam osjecala lose... a kamoli odvojeno... drugacije...
    a danas je, koliko cojem, prosjecna brojka veca - iako ne znam koliko...
    i opet - ljudi ulaze u nove brakove pa je tesko govoriti o realnom stanju...
    u svakom slucaju - to nije bizarna pojava kao prije 100 godina...

napisala si 'otjerala' - da bi djete postavilo pitanje na taj nacin neko mu je to morao tako i predstaviti... a ta osoba mozda ima vise problema sa vasim prekidom nego ti i tvoje dijete...
    i s tom osobom bi trebalo popricati...

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Josipova_mama
    samo da ti odgovorim koliko je rastavljenih sada. u prvom razredu frizerske škole samo 4 djece ima nerastavljene roditelje

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Suzizana prvotno napisa
    Josipova_mama
    samo da ti odgovorim koliko je rastavljenih sada. u prvom razredu frizerske škole samo 4 djece ima nerastavljene roditelje
    sad sam tek skužila ne tebi Josipova _mama, da odgovorim na pitanje, nego lucky day

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hehe, jos sam si mislila - pa nije postavila to pitanje...

e, a kad vec pisem - zasto ljuti smajlic?

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa

pa ljuti, za toliko rastavljenih roditelja, a sramežljivi kaj sam se zabunila

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Suzizana prvotno napisa
    Citiraj lucky day prvotno napisa

pa ljuti, za toliko rastavljenih roditelja, a sramežljivi kaj sam se zabunila
    da, da sad sam skužila zakaj pitaš, ljuti je bio za cijeli kontekst, ali je stavljen kraj roditelja u braku (nerastavljenih), umjesto da je bio :D :D

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zasto te ljuti taj kontekst?
    posto je OT moze i na pp...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •