Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Enterokok i liječenje

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Enterokok i liječenje

U 35. sam tjednu i na urinokulturi mi je izdvojen enterokok (nakon streptokoka koji sam izliječila Klavocinom). Za liječenje enterokoka gini mi je prepisala antibiotik Ciprinol - na kojem piše "Ne uzimati u trudnoci"!

Ima li netko iskustva s ovim antibiotikom? i uopće s enterokokom - kakve su opasnosti pri porodu?

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bok Petra,
    i meni je prije dva tjedna u urinokulturi otkriven enterokok u 25 tjednu i osjetljiv je na prvenstveno na ampicilin (Penbritin) a gin mi je htjela prepisati Amoxil koji se nigdje ne spominje jer Penbritin ne ide na recept. :? Na kraju je rekla neka ga ipak kupim sama jer u mom slučaju će najbolje bakterija reagirati na njega. Upravo sam završila sa dvije bočice i Geonistinom i čekam da odem napraviti novi nalaz. Inače, i soc. gin i privatni su rekli da to nije opasna bakterija ali je se treba riješiti.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ppetra ja sam išla raditi briseve prije nešto više od mjesec dana i u međuvremenuotsla trudna. Nalaz je pokazao prisutnost enterococcusa te piše kako je osjetljiv na ampicilin. Sva sam u panici odjurila giniću no on nije pokazao nikakvu zabrinutost te je rekao kako mi neće sada davati antibiotike i da je vjerojatno taj entero vrag riješen geonistinom koji mi je prepisao za gljivice dan kada je bris rađen!?!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hvala cure. Ibili sretno s nalazom.

U međuvremenu sam se čula s ginekologicom i kaže da na gotovo svim antibioticima piše da se ne smiju koristiti u trudnoci (kako bi se ogradili) a i s obzirom da sam već u 35. tjednu nema neke veće opasnosti od antibiotika. Ništa, krećem s kurom danas pa ćemo vidjeti sa sljedećim nalazom.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kakav ti je nalaz bio?
    meni je od 32.tj. 10 na 4 po ml - gin je odlučio ne liječiti ako se vrijednosti ne povećaju ili ne dođe do upale - kaže da nije opasan

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

u nalazu mi piše 10 na 5 - znači nešto više o tebe, ipak. Valjda ga je zato ipak odlučila liječiti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Enterokok se ne liječi ciprinolom niti se ciprinol daje u trudnoći. Niti se daje djeci, osim u vitalnim indikacijama!!!!!!!!!

Ako ga baš moraš liječiti uzmi amoxil kroz 10 dana.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

za enterokok mi je dr na SD (trudnoću vodio H) rekao da je bolje ne davati ništa jer opće nije bed, da će bilo što ako da, samo napraviti nered u smislu da će pobiti 'dobru' kulturu, a divlja je ionako divlja i u konačnici će još i razbujati. i da to puno žena ima, ali nisu radile bris pa niti ne znaju. tako da nisam uzela ništa, porod je bio traumatičan iz posve drugih razloga (induciranje se zakompliciralo), kasnije sam radila bris i sve je bilo ok kako je i rekao da će biti.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Samo da je javim da mi je nakon kure Penbintina, urinokutrura sada ok. :D

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Lapis prvotno napisa
    za enterokok mi je dr na SD (trudnoću vodio H) rekao da je bolje ne davati ništa jer opće nije bed, da će bilo što ako da, samo napraviti nered u smislu da će pobiti 'dobru' kulturu, a divlja je ionako divlja i u konačnici će još i razbujati. i da to puno žena ima, ali nisu radile bris pa niti ne znaju. tako da nisam uzela ništa, porod je bio traumatičan iz posve drugih razloga (induciranje se zakompliciralo), kasnije sam radila bris i sve je bilo ok kako je i rekao da će biti.
    Meni je danas dotorica javila da mi je u brisu nađen enterokok, ostalih zločestih bakterija nema.
    Nećemo ju riješavati nikakvom terapijom jer, kao što je i gore iznad doktor rekao, poremetiti će se vaginalna flora što nije dobro. Inače, bakterija nije opasna, i trebala bi proći sama od sebe. To je crijevna bakterija kao i eshericchia coli.Lako se prenese ručnikom, gačicama, brisanjem...

Sad sam potvrdila da je moja doktorica u pravu i da mi je dobro savjetovala.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

s našom je trudnoćom na sreću sve dobro prošlo - sada imamo prekrasnog dečkića i ponosnih 8 mjesci.
    Međutim onaj Ciprinol koji mi je gini propisala ispada da bi zaista bilo bolje da ga nisam pila - jer mi je doktorica na porodu rekla da se on nikako ne daje u trudnoći - tako da eto savjet više za buduće mame....

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bok imam malo pitanje 34 tjedna sam trudna i nadjen mi je enterokok 10/4 i doktor mi je da eritromicin da pijem svakih 6 sati a vi nijedna nije dobila tak jaki antibiotik ZASTO ja jesam

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Možda zato što si (ajmo reći) pred porod, a ova je štetočina opasna za bebicu pri izlasku, koja nikako nije štićena! Enterokok je skoro bezopasan u trudnoći no pred porod i na samom porodu je BOLJE ne ga imati. I treba ga svakako lječiti za razliku od onoga koji se u trudnoći otkrije (jer ima još vremena sam se povući do poroda).
    Moj je doc meni rekao da ćemo svakako 5-7 tjedana prije termina provjeriti bris ponovno, pa ako je enterokok još prisutan, lječiti ćemo ga sa antibioticima. Nije baš najbolje na svijetu, i nije odlično, no manje štetno i opasno je uzimati antibiotik i "ubiti" štetočinu, nego, ne daj Bože, pri porodu zaraziti malog ! Eto, mislim da sam u pravu i mislim da je tvoj doktor dobro odlučio!

Nadam se da sam pomogla!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sve je super osim kaj sam zbunjena jeli ta bakterija opasna ili ne? a moj mali drogeras se naviknuo da ga mama hrani antibioticima

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo i meni je naden enterokok u cervilaknom brisu
    cekam ponedjeljak da se savjetujem sa ginekologom

sad sam u 31 tj trudnoce

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Enterokok je i mene danas obradovao, a moj gin nije baš oduševljen što ga imam.
    Inače, Pliva već neko vrijeme ne proizvodi Penbritin (ampicilin) i kod nas ga baš i nema više za kupiti.

Alcantra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

u 38 tjednu trudnoće u cervikalnom brisu pronađen mi je enterococcus faecalis u velikom broju, ostatak nalaza uredan

nazvala sam ginekologa i nisam dobila nikakvu terapiju uz komentar da ne treba liječiti

koja su vaša zadnja iskustva, i da li postoje rizici za bebu na porodu (termin za manje od 2 tjedna)?

S obzirom na sve pročitano, mislim da ću u ponedjeljak ponovno kod dr

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •