Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: kako do radne knjižice i osobnih stvari

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno kako do radne knjižice i osobnih stvari

Imam problem, ured koji je moja firma imala u najmu nije direktor uredno plaćao i gazda je promijenio bravu i neda nikome unutra. Sva firmina imovina i dokumentacija je ostala (komp, pečati, registratori..)Ja sam na komplikacijama i ne radim od 11. mj , no nije mi svejedno što ne znam sudbinu što će biti s dokumentima koji su tamo (moja radna k, diplome, pk kartica, osobne stvari..)Obzirom da se direktor ne uzrujava oko toga i svejedno mu je što će biti sa svim ja bi pokušala za početak popričati s vlasnikom ureda da me pusti unutra da uzmem bar osobne stvari, ako ne ide tako mogu li ga nekome prijaviti -policija, inspektorat??Smatram da gazda ni ne smije na taj način zaplijeniti imovinu firme jel tako?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uf pužić, nezgodna situacija
    Nisam pravnik ali mislim da ti vlasnik mora omogućiti da pokupiš svoje osobne stvari. A šta kažu kolege iz ureda?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma obzirom da direktora bas briga a ja sam voditelj ureda(nemam zamjenu dok sam na porodiljnom)ocekuje se od mene da nekako rijesim stvar..svi cekaju moj potez a ja ne znam tko je mjerodavan

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

direktor ne radi u tom uredu?

ima li koga ispod tebe?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

direktor je leteći, sve je bilo na meni (i ostalo). Imam ispod sebe djelatnike ali oni su trenutno kod kuća obzirom da ne mogu u ured i čekaju da se nešto riješi..U ovom trenutku meni je najbitnije izvući iz ureda registrator radnim k i dokumentima, pečate i komp s programom,te neke svoje osobne stvari

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dogovori s gazdom lokala, sad ne vjerujem da će on dat da nosite stvari tipa kompjuter jer to može bit ko isplata

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pokušala, neda ništa gazda, neće uopće razgovarati da se i jedan papir iznese.Pa za ne povjerovati, kako on smije naše osobne dokumente držati pod ključem?ima li kakav zakon, institucija? Znam za slučaj da poslodavac neda radnu knjižicu d aje nadčežan inspektorat ali u ovom slučaju tko bi bio nadležan?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

pužić, prošetaj se, ili nazovi, do državnog inspektorata i pitaj za savjet.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel ugovor još na snazi ureda ili je to otkazano, kad će direktor doć?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

To što je vlasnik lokala napravio to je protupravna naplata i protupravno oduzimanje odnosno zadržavanje stvari. Zato to treba prijavit policiji. Nitko nema pravo uzet stvari koje pripadaju uredu radi naplate najma. To je isto kak radnik ne smije uzet nijednu gazdinu stvar za naplatu neisplaćene plaće (jer je to protupravna naplata). Prema tome, nazovi nadležnu Policijsku postaju i prijavi njegovo postupanje i policija bi vam trebala omogućit da uz njihovo prisustvo iznesete stvari iz ureda. Naplatu najma je vlasnik lokala dužan rješavat na drugi način sa onim s kim je sklopio ugovor o najmu (zato se obično i daju 2-3 pa i više rata najma unaprijed kako bi se najmodavac zaštitio od ovakvih situacija). Znači vi svakako morate moć doć do vaših stvari jer je to protupravno zadržavanje.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala roko mama trebalo mi je par stručnih pojašnjenja o čemu se ustvari radi. I sama sam svjesna da ovaj čin nije s pravne strane gledano dobar jer oni (direktor i gazda lokala) naplatu trebaju rješavati na drugi način, tužbama ili kako god , a nama radnicima mora biti omogućeno da dođemo u posjed osobnih stvari i dokumentata. Uvjerena sam da su sad i jedan i drugi u fazi prepucavanja i ljutnje, no opet je to nešto što me se ne tiče, niti ostale djelatnike, mi samo želimo svoje stvari.
    jelena o - ugovor o najmu nije otkazan, na snazi je no u njemu jasno piše u slučaju kašnjenja jedne rate slijedi deložacija (a koliko ja znam deložacija nije otuđenje stvari i imovine, nego izbacivanje istoga). Što se ugovora o najmu tiče i plaćanja najma to je direktor riješavao i u tu sferu se nisam niti ću se uplitati.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    hvala roko mama trebalo mi je par stručnih pojašnjenja o čemu se ustvari radi. I sama sam svjesna da ovaj čin nije s pravne strane gledano dobar jer oni (direktor i gazda lokala) naplatu trebaju rješavati na drugi način, tužbama ili kako god , a nama radnicima mora biti omogućeno da dođemo u posjed osobnih stvari i dokumentata. Uvjerena sam da su sad i jedan i drugi u fazi prepucavanja i ljutnje, no opet je to nešto što me se ne tiče, niti ostale djelatnike, mi samo želimo svoje stvari.
    jelena o - ugovor o najmu nije otkazan, na snazi je no u njemu jasno piše u slučaju kašnjenja jedne rate slijedi deložacija (a koliko ja znam deložacija nije otuđenje stvari i imovine, nego izbacivanje istoga). Što se ugovora o najmu tiče i plaćanja najma to je direktor riješavao i u tu sferu se nisam niti ću se uplitati.

Upravo o tome se radi,naplata se vas ne tiče i to je kao što sam gore rekla kazneno djelo protupravne naplate, vama u svakom trenu mora biti moguće doći do vaših stvari. Da se ne dižu tenzije možeš pokušat nazvat gazdu i reć mu da ćete u slučaju da vam ne dozvoli da dođete do vaših stvari prijavit sve policiji (možda se onda smekša pogotovo ako najam nije prijavio), a ako i dalje ostane pri svom, pozovete policiju, i na taj način riješite stvar.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •