Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Sta ciniti - problem u komsiluku?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Sta ciniti - problem u komsiluku?

U zgradi preko puta moje, na devetom spratu...Nemam pojma ko su ljudi...Znam samo da imju malo dijete, godinu i po ili dvije staro...
    I to dijete je cesto na prozoru. Otvorenom. Samo....
    Svaki put mi se noge odsjeku kad ga vidim. Prije neki dan je majka (ili cuvalica...?) prala prozore, a dijete se kraj nje lijepo naginjalo preko prozora. Cijelih 15 minuta. MM je mlatarao rukama, dozivao, zvizdao....Nista....Samo su se sklonili kad je posao obavljen...
    Mislim....mozda je dijete svezano u stolici kad je na prozoru....to ne vidim, ali svejedno je jezivo gledati...
    I sta da radim? Da cekam da jednom ispadne... :shock: ? Zovem policiju, kojoj ne mogu dati dokaze (mozda da uslikam?)....Ili da se tjesim da je svezano i da ne moze ispasti....?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nisam pametna, ja bih se spremila pa otisla i lijepo ih zamolila da ne pustaju dijete na prozor jer mi zivci ne mogu podnijeti da to gledam

a opet....cim pustaju dijete to da radi, cisto sumnjam da bi naisla na pozitivan odziv s druge strane
    vjerovatnije bi dobila odgovor da ne gedas ako ti smeta i da se ne petljas tamo gdje ti nije mjesto

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prije nekih 10-tak godina, u mom susjedstvu je malo dijete palo s tako visokog kata...

imali su kauč ispod prozora. tata je spavao na kauču :? , dok je mama bila na terapiji (slomljen kuk). mali se popeo na tatu, dao mu pusu - i samo zakoračio kroz prozor...

otkud znam detalje? pričao mi tata...

ninet, probaj slikati - pa ako se vidi - prijavi.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kome se to prijavljuje? Policiji ili centru za socijalni rad?
    Ima li smisla da ako vidim zenu ispred zgrade "naivno" pitam jesu li oni na devetom i da ako jesu imaju uzasnu cuvalicu (jer to kao nikako ne moze biti majka!!! ) koja im pusta dijete samo na prozor....ne znam....uvijek me strah reakcija, a s druge strane se osjecam uzasno sto nista ne radim...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bih bez razmišljanja pošla direkt u taj stan i rekla im.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ninet, probaj ovako:
    fino otiđi gore i reci kako si vidjela malenog kako se penje po prozoru, tipa, da nisi primjetila nekoga odraslog, pa možda oni niti ne znaju da se maleni može popeti na prozor, i čisto dobronamjerno upozoriš da pripaze malo jer se može svašta dogoditi.
    tako umanjuješ njihov nemar kako bi izbjegla negativan komentar na upozorenje, a opet im daš do znanja kakve gluposti rade.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hvala....tako sam nesto i mislila napraviti...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Htjela sam ti predložiti nešto slično ovome što je Josie napisala. Uglavnom, nemoj im ni u kom slučaju dati do znanja da misliš da su nemarni ili neodogovorni, što god mislila o njima.

Sva sam se naježila dok sam čitala, sjećam se da je prije dosta godina sin Erica Claptona pao s ne znam kojeg kata njujorškog nebodera u kojemu su živjeli, a bio je dosta stariji od dečkića iz tvoje priče, imao je pet godina i svi su mislili da je dovoljno velik da ga mogu ostaviti uz otvoreni prozor.

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni je to tolki horor da se znam usred noći dizat po nekoliko puta provjerit jesu li balkoni zaključani. a jesu, i samo oberlihti otvoreni.
    da ja tak vidim nečije dijete počela bih vrištat, čista bi me panika oprala. odi im reci da zatvore glupi prozor

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kao sto rece josie, otidji tamo i reci to tako kao da kuzis da oni uopce nisu ni primjetili da se dijete naginje kroz prozor, inace da su primjetili sigurno bi reagirali da i ti imas dijete i da znas da su djeca jos premala da shvate opasnost pa makar i sto puta im govorili blabla truc truc...

sretno.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

To cu stvarno i da uradim.....samo mi je trebalo malo vase podrske...

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

NINET jesi li im rekla????

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    To cu stvarno i da uradim.....samo mi je trebalo malo vase podrske...
    Kako je prošlo?
    Ja se ježim samo od tvojeg opisa, a još da sam vidla takvo što.

sorciere, koji užas, dijete te poljubi i .....

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma iki - meni je bio veći užas gledati tog tatu dok priča. kao da je to priča o nekom susjedu :shock: ...

ja sam prolazila pokraj zgrade nakon što se to dogodilo, i vidjela sam policiju, i majušnu vreću preko tijela...

kažu da je još par puta otvorio okice nakon što je pao... (a kat je bio negdje 10. )...

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Od kako sam pročitala ovu temu ne mogu prestati misliti na to. Toliko me potreslo. Jednom je skoro i moj KS pao preko balkona. Uhvatila sam ga u zadnji tren. Jednostavno se ogurnuo snagom vlastitih ruku. Gotovo nezamislivo. Tresla sam se danima.

Ninet, javi ...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sorcie, trenutno te mrzim .....

ja inace imam fobiju od visine
    a faris nikad ali nikad ne smije sam na balkon, prozori su uvijek na kant otvoreni ili ako otvorim sirom onda sam ja pored prozora

cijeli zivot sam zivjela na 4om spratu i to mi je nekako bilo podnosljivo, no od prosle godine smo na sestom spratu i jos se nisam navikla....

strah me je i tacka

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    sorcie, trenutno te mrzim .....

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ma iki - meni je bio veći užas gledati tog tatu dok priča. kao da je to priča o nekom susjedu :shock: ...

ja sam prolazila pokraj zgrade nakon što se to dogodilo, i vidjela sam policiju, i majušnu vreću preko tijela...

kažu da je još par puta otvorio okice nakon što je pao... (a kat je bio negdje 10. )...
    Bože, .
    Valjda je tata još bio u šoku kad je pričal o tome.
    Strašno!

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    i MM je vidio tako jedno tjelešce i policijske trake oko nebodera, isto prije desetak godina. navodno je taj tata završio na psihijatriji... užas. ja ne bi mogla živit

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj silvy prvotno napisa
    NINET jesi li im rekla????
    Nisam jer ga u medjuvremenu nisam "uhvatila" na prozoru. Mozda se nasao neko pametniji i poduzetniji od mene da im kaze....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •