Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: thalasemia minor

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno thalasemia minor

Moj Filip ima thalasemiu minor koja mu je utvrđena sa 8 mj. starosti i od tada mi svaka 3 mj. idemo na Šalatu na kontrole ( sada ima 17 mj.). On jako slabo jede, ali još uvijek sisa , a doc. kaže da ga oviknem jer će tada više jesti , pa će mu i krv ojačati . Sad da li netko od vas ima kakvih iskustava sa thalasemiom

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam iskustva s tom bolesti, ali onako laički ja mu ne bih ukinula sisu, dok god sisa bila bih sigurna da mu je jedan dio potreba zadovoljen. Probala bih mu drugu hranu češće nuditi, i eventualno potražiti neki savjet koja je to hrana i prirodni dodaci hrani koji bi mu mogli pomoći.
    Ali, ponavljam, ne znam ništa o navedenoj boleštini, pa se ispričavam ako sam nešto krivo nalupetala.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

audrey , nisi ništa krivo nalupetala i ja tako razmišljam .Thalasemija je stanje , nije bolest samo kažu da nije često u našim krajevima. koncentracija hgb je niska u crvenim krvnim stanicama pa dolazi do anemije, njemu je većinom željezo ok. Mene zanima da li neka hrana može podići malo taj hgb.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je nedavno postavljena dijagnoza thalassemije - ali kako mi je i željezo jako nisko primila sam par doza željeza, iako osobe sa thal. ne smiju primati preparate željeza. Ja idem na Rebro kod hematologinje dr. Kinda i sad se spremam na prvu kontrolu nakon dopingiranja. Ne znam za hranu, ali mislim da je najbolje da se konzultirate sa nekim hematologom.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ivano 2, hematolog mi je i rekao da ga prestanem dojiti, a ja ne bi pa sam se zato i odlučila pitati za savjet

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Filipimama prvotno napisa
    ivano 2, hematolog mi je i rekao da ga prestanem dojiti, a ja ne bi pa sam se zato i odlučila pitati za savjet
    ja ne znam ništa o toj bolesti, ali te dijelom razumijem kako ti je. patriku se pronađene masnoće u krvi i uglavnom doktorica tvrdi da ga prima preko mog mlijeka. preporuka je uvoditi više dohrane obzirom da nam je do sada dosta slabo išlo, davati više vode. ne mogu zamisliti da odjednom moram prestati dojiti, ali mi ipak ima smisla što doktorica govori. i dalje ga dojim, ali se više trudim uvoditi voće, povrće i žitarice pored toga i puno nam bolje ide.
    meni zvuči logično to što tvoj doktor priča.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •