Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: pitati za WC ili ne?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno pitati za WC ili ne?

Za sve koji su sada u procesu odvikavanja od pelena - da li dijete treba pitati za WC ili cekati da ono samo najavi? M. ima 2,5 g. i vec nekoliko dana je bez pelene, kad ga pitam i stavim na WC (zeli samo na onaj nastavak, ne na tutu), uredno obavi nuzdu, nista se ne buni niti protestira. Ako kaze ne treba, ja to shvatim da stvarno nema potrebu i pustim ga. Par puta me pitao sam, meskoljio se i vikao: WC, mama! sto se tice nezgoda, događaju su se 2-3 puta dnevno (kad se zaigra ili se ja ne sjetim pitat).
    Ne znam da li ispravno radim ako ga pitam da li mu treba, da li ce se tako naviknuti da ga ja uvijek podsjecam, ili je to OK za prvo vrijeme?
    Iskusne mame, molim savjet!

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam ga pitala, osbito ako bi prošlo oko 2-3 sata a nije piškio. ( Sad znam da mu je to bioritam).Iz početka bi ga to živciralo i uvijek bi govorio ne, ili sutra ću, ili , najbolje: mama, reći ću ti kad idem..
    Par dana od ostavljanja pelene je počeo prijavljivat, a evo ide nam 4 tjedan i sad sam uredno ode i obavi, ja sam čujem zvuk kako pušta vodu nakon obavljenog posla... 8)

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Naravno da je OK podsjetiti ga. I ja Lindu stalno podsjećam, samo što ona uvijek kaže a-a i uvijek obavi kad sama kaže.
    Nezgodice su normalne i treba im dati vremena. I mi smo trenutno u sličnoj fazi i mislim da je ogroman napredak to što sama kaže i što uglavnom obavi, a vidim da i tvoj mališan takav.

Linda isto preferira nastavak za WC i to mi je super- osim što je higijenskije, mislim da je dobro da otpočetka stekne naviku da je mjesto za obavljanje nužde kupaonica (tj. WC), a ne dnevna soba, kuhinja ili slično. Uostalom, djeca uče imitirajući odrasle, a nijedan odrasli ne piški i ne kaka okolo po stanu, pa u tom smislu tute mogu biti zbunjujuće.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Slažem se s Lindom u vezi tute. Jakov je isto preferirao wc,( mada sam ja luda imala tutu u svakoj sobi za slučaj potrebe) a piški obavezno stoječki jer tak rade veeliki dečki..

A što se tiče nezgoda, naravno da su normalne ali..recimo ja sam dala rok 3-7 dana, i da nije uspjelo vratila bi ga u pelene. Nekako mi nisu prihvatljive nezgode koje traju mjesec dana. To znači da dijete nije spremno...

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kasiopeja, ja sam nakon nekih dva- tri tjedna nezgoda već skoro odustala, a onda sam ipak odlučila pružiti joj šansu i zadnjih dana se preko noći dogodio preokret. Mislim da nekoj djeci treba samo malo duže, a budući da Linda ima samo 21 mj., nisam ni očekivala čudo u tjedan dana.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

off topic, Kasiopeja, M. je rođen iste godine i istog datuma kao i tvoj sin.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo na početku toliko ispitivali da smo sebi bili dosadni, njoj izgleda nije smetalo, sad pitamo puno rjeđe, nakon dužeg vremena ne traženja, a nekad je samoinicijativno stavim na tutu jer zna trpiti i po četiri sata da ne traži, ali onda više ne stigne do tute kad zagusti.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Linda, naravno , i to je ok. Ja samo velim da sam pri ovom stavu jer sam se načula priča o beskonačnim nezgodama, a i u nekoliko navrata čitala da djeca ak su zaista spremna da to ide u par dana. Eto , ja sam čekala taj trenutak.
    Uvijek ima djece kojima treba malo više, pretpostavljam, još i ako su mlađa..super da ste i vi uspjele tako rano, mi to recimo u Jaxovoj dobi nebi uspjeli.

buba klara, šaljemo pusu vršnjaku!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo prijavljujem jucerasnji dan bez ijedne nezgode :D
    Od toga sam ga ja pitala tri puta (sve brojim i obavio je nuzdu, a on ostala dva puta (totalno me iznenadio, mislila sam da dok se igra da nema sanse da se sjeti, međutim, sjedili smo na tepihu i igrali se kockama, kad on is cistog mira vikne: "Mama, WC!").
    Sada me pomalo i sram sto nisam imala povjerenja u njega.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

uhhh, što mene čeka... planiram svoje dupliće krajem ljeta skinut iz pelena... :shock:

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitala sam prvih par dana, ali je to njega strašno živciralo pa sam prestala. Po danu je on apsolutno sam išao na wc ili tutu, nije mu bilo bed niti prekinuti igru, crtić, bilo što.

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo već 3 mjeseca bez pelena, ali ja još uvijek moram pitati jer sama traži jako rijetko. Ako se zaigra nikad ne želi ići, ali ju onda nagovorim da proba, i naravno da je mjerhurić pun. To je otprilike svaka 2 sata.

Mene mući noćno. Bio je dugi period da je bila suha, a zadnjih 5 dana se popiški. I ne probudi se nego spava dalje dok ju ja ne probudim da ju presvućem. Da li se vaši bude noću da idu piškiti? Ili izdrže do jutra?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj modesty71 prvotno napisa
    Mi smo već 3 mjeseca bez pelena, ali ja još uvijek moram pitati jer sama traži jako rijetko. Ako se zaigra nikad ne želi ići, ali ju onda nagovorim da proba, i naravno da je mjerhurić pun. To je otprilike svaka 2 sata.

Mene mući noćno. Bio je dugi period da je bila suha, a zadnjih 5 dana se popiški. I ne probudi se nego spava dalje dok ju ja ne probudim da ju presvućem. Da li se vaši bude noću da idu piškiti? Ili izdrže do jutra?
    Moj izdrži do jutra.

Par dana nakon što smo skinuli pelenu sam ga budila noću da ide piškiti i obično bi bio ljut i cendrav i ne bi htio pa sam odustala. Dosta dugo je piškio u krevet, ne svaku noć.

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo isprobali i jednu i drugu metodu. Rezultati su isti, nezgode se dešavaju, ali to je dio procesa koji se ne može izbjeći.
    Ono što sam primjetio da će dijete puno rađe otići na WC ako ga tiho pitaš (da samo vas dvoje to znate), da nitko drugi ne ćuje.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

J. pitam ponekad, kada primjetim da se meškolji, a mrsko mu otići piškiti ili kada je prošlo dosta od zadnjeg pohoda na wc.
    nikada ne forsiram da mora ići, ako kaže da mu se ne piški (a očito je da će izdržati još max 60 sec.) onda ga upozorim da se ne upiški u gaće.
    u zadnje vrijeme ide sam na wc, tuta nam je u kupaoni, pa odabere hoće li na veliki ili mali wc.

noćno još nismo riješili, još uvijek je u peleni, iako se zna dogoditi da je potpuno suh ili da me probudi kada mu je sila, pa odemo piškiti.
    budemo i to kroz koji tjedan.
    za popodnevno spavanje nema pelenu i redovito se budi suh.

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja svoju Niku ostavljam bez pelene kada je doma. Još do sada nije niti jednom piškila u wc ili tutu, svaki puta se popiškila u gaćice. Što da radim? U vrtiću joj ne skidaju pelenu, nego su rekli da ću ja to sama preko ljeta, ali to je nemoguće jer idemo na godišnji tek krajem osmog mjeseca, a ne znam da li ovako ima smisla.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam svoju nosila svakih pola sata na wc bez obzira da li bi ona kimnula "da" ili "ne" kad sam je pitala (19 mj. i još ne priča), prvih 3-4 dana je piškila i u wc i svuda okolo, kakala u gaće... A sad nakon 7-8 dana ne moram je uopće pitati, traži sama (kaže a-a), gaće su nam suhe (uz koju nezgodu).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •